DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Herkes her şeyi bilemez bu benim yabancı olduğum bir konu.Bende bazen böyle soru soruyorum.Evren Hocam, siz soru soruyorsunuz ha! Şaşırdım.Bu bir paradoks sayılmaz mı? En iyi bilenler soru soruyor, kim cevaplayacak?
(Üstadlarım şaka yapıyorum darılmayın sakın)
Öncelikle IIs kurun ve asp dosyalarınızıMethaba .
Asp ile çalıma yaptım.Görmek için sanırım dosyamı localhost 'a atıp webbrowser ile açmam lazım.localhost bilgisayarımda nerdedir?
Teşekkür ederim.
Sayın security,Öncelikle IIs kurun ve asp dosyalarınızı
C:\Inetpub\wwwroot
Klasörüne atın ve gerekli izinleri verin...
Kolay Gelsin...
SN: evren bey C:\Inetpub\wwwroot klasöründeki dosyalara tıklamayacaksınız. o dosyaları silebilirsinizde sorun olmaz.Sayın security,
Ben kjurdum.O iki klasörde var bende.Ancak oradaki localstart.asp dosyasına tıkladığımda fronpage açılıyor.Explorerdende çağrsam frontpage açılıyor.
Teşekkür ederim.
Öncelikle Pc nizde .NET 2.0 Framework ün yüklü olması gerekli. Bilgisayarım yönet ve ııs se ye gelin sap tuş özellikler .aspx versiyonunu seçin. ayrıca dosya uzantılarına index.aspx ekleyin...Sayın security
Teşekkür ederim.
Ayarları yaptım.Şimdi çalışıyor.asp dosyaları.
Ama aspx dosyaları(VBNET 2008 ile oluşturduğum dosya) çalışmıyor.VBNET 2008 açılıyor.Orada run yaptığımda explorer açılı çalışıyor.Anlamadım.![]()
Framework 3,5 yüklü.Öncelikle Pc nizde .NET 2.0 Framework ün yüklü olması gerekli. Bilgisayarım yönet ve ııs se ye gelin sap tuş özellikler .aspx versiyonunu seçin. ayrıca dosya uzantılarına index.aspx ekleyin...
bilgisayarım sag tuş- yönet-hizmetler ve uygulamalar-ııs-web sitelerim- sagtuş yolunu izleyin..Framework 3,5 yüklü.
yönet açtım ama 3 ana başlık çıktı ağaçta orada ııs yok.
Teşekkür ederim.
Evet sağ tuş tıkladım.Şimdi ne yapıcam?bilgisayarım sag tuş- yönet-hizmetler ve uygulamalar-ııs-web sitelerim- sagtuş yolunu izleyin..
bilgisayarım sag tuş- yönet-hizmetler ve uygulamalar-ııs-web sitelerim- sagtuş özellikler-belgeler sekmesine gelin ekle diyerek index.asp olarak kaydetin. sonra giriş dizinine gelin ve okuma yazma kutucuklarını işaretleyin ve asp net sekmesinden asp.net versiyonunu seçin ok...Evet sağ tuş tıkladım.Şimdi ne yapıcam?
Evet bende ms farmework 3,5 yüklü,mssqlserver 2008 yüklü ve Vsiualstudya 2008 yüklübu anlattıklarım asp için Eğer Visual Web Developer yada Visual Studio 2005 ve üzerini yüklediyseniz IIS e ihtiyacınız yok.Onun kendi içinde Web server ı var. kolay gelsin...
Anlamadım.15 nolu mesajda belirtigim gibi evren bey..
Evren Bey,Anlamadım.
Exploererde nasıl çalıştırcam.
Adres çubuğuna ne yazacam?
Merhaba üstadım.Evren Bey,
Explorer dan direkt olarak aspx sayfaları açlıştıramazsınız.
Bunları ancak vs2008 içinden çalıştırabilirsiniz. Explorer dan çalıştırabilmek için asp.net destekli bir web hosta yüklemeniz gerekir.
iyi çalışmalar