Userformda Kaydet,Değiştir ve Sil

Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
260
Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba,

İşte beceredemediğim bir konu daha, oluşturduğum formda kaydet, değiştir ve sil butonlarını oluşturdum. Kodlarıda yazdığımı zannettim fakat yazamamışım. Arkadaşlar bir zahmet kontrol edermisiniz.

Kontrol Edilecek Form Adı : Bilgiler


ilgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim.


Not: Örnekleri buldum veritabanı adlı örneklere (gelişmiş &
sadeleştirilmiş) baktım fakat uyarlıyamadım bi zahmet kontrol etmenizi rica ediyorum.
 
Katılım
6 Mart 2008
Mesajlar
92
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sayın Asterix sanırım yanlış dosyayı gönderdiniz...

Öyle değilse bile o dosyanın daha önceden gönderildiği linki arayın..
O linkte gerekli açıklamalar vardı sanırım...
 
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
260
Excel Vers. ve Dili
2003
Dosya Doğru

Sayın Asterix sanırım yanlış dosyayı gönderdiniz...

Öyle değilse bile o dosyanın daha önceden gönderildiği linki arayın..
O linkte gerekli açıklamalar vardı sanırım...

İlgin ve uyarın için teşekkür ederim, göndermiş olduğum dosya doğru dosya içindeki userform1; İlk hazırladığım, listbox kullanılmamış bir form fakat yine değiştir kodlarında problem yaşadığım userform dur. Ve ben bu formu kullanmıyorum. Userform2 ve 3 aynı matınta olup amaçları, kriterlere göre listelenen verileri süzmeye yarıyor.

Daha önce bu dosya hakkında açılan konuda listviewde süzme işlemi için yardım almıştım.

Ben ise veri girişlerinde Bilgiler formunu kullanmak istiyorum buna göre herşeyi yaptığımı zannediyorum :) fakat tek eksiğim değiştir,kaydet ve sil butonlarındaki kodların doğruluğu için yardım istedim.

Teşekkürler.
 
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
260
Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar Allah Aşkına şu konuyu bir çözüme ulaştıralım..

Lütfen !!!
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Bilgiler userformunun kaydet bölümünü yaptım.
Diğer bölümlerinide siz yapınız.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim sat As Long, ctr As Control
If TextBox2.Value = "" Then
    MsgBox "Adı Soyadı Boş Olamaz.!!" & vbLf & "Kayıt yapılmadı..!!", vbCritical, "DİKKAT"
    TextBox2.SetFocus
    Exit Sub
End If
If MsgBox("[ " & TextBox2.Text & " ] İsimli kişiyi kaydetmek istiyormusunuz?", vbYesNo + vbQuestion, "KAYIT") = vbNo Then Exit Sub
Set s1 = Sheets("Bilgiler Link")
sat = s1.Cells(65536, "N").End(xlUp).Row + 1
If sat >= 65533 Then
    MsgBox "Bilgiler Link Sayfasında Satır doldu." & vbLf & "Başka kayıt Yapılamaz..!!", vbCritical, "DİKKAT"
    Set s1 = Nothing
    Exit Sub
End If
On Error Resume Next
ListBox1.RowSource = vbNullString
For Each ctr In Me.Controls
    If CDbl(ctr.Tag) >= 12 And CDbl(ctr.Tag) <= 40 Then
    
        s1.Cells(sat, CDbl(ctr.Tag)).Value = ctr.Value
    End If
Next ctr
s1.Cells(sat, "V").Value = CDate(s1.Cells(sat, "V").Value)
s1.Cells(sat, "W").Value = CDbl(s1.Cells(sat, "W").Value)
s1.Cells(sat, "AC").Value = CDate(s1.Cells(sat, "AC").Value)
s1.Cells(sat, "AD").Value = CDbl(s1.Cells(sat, "AD").Value)
s1.Cells(sat, "AL").Value = CDbl(s1.Cells(sat, "AL").Value)
s1.Cells(sat, "AN").Value = CDbl(s1.Cells(sat, "AN").Value)
Set s1 = Nothing
ListBox1.RowSource = "L2:AN" & sat
MsgBox "Kayıt Girilmiştir..!!", vbOKOnly + vbInformation, Application.UserName

End Sub
 
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
260
Excel Vers. ve Dili
2003
Nedenirki &#231;ok profesyonelce ellerine eme&#287;ine sa&#287;l&#305;k....
 
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
260
Excel Vers. ve Dili
2003
Evren Bey,

Rica etsem değiştir kodlarına bir çözüm yazsanız sevinirim. Yaptığım benim de içime sinmedi, mümkünse istiyorum ki bu iş orjinal olsun...
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Evren Bey,

Rica etsem değiştir kodlarına bir çözüm yazsanız sevinirim. Yaptığım benim de içime sinmedi, mümkünse istiyorum ki bu iş orjinal olsun...
Değiştir kodlarını yazdım fakat Kodların çalışması yazdığım kodlara itaat etmiyor.
CommandButton9 da kodlar yazılı.Fakat nerde ne yazdıysanız ,bir şey ben Düzeltme yaptıktan sonra listbox'ta satır seç kodunu yazmadığım halde bir satır seçiyor.Ve 2 tane ayni kayıttan varsa 2nci kaydı düzeltmek istediğinizde ilk kayıtı düzeltiyor 2nci kaydı düzeltmiyor.Burda bir yerde yanlış yazılmış bir kod var ama ben nedense aradım ,aradım bulamadım.
Başka arkadaşlarad bir sorun.
Belkde benim gözümden kaçan bir şey vardır.Belkide onlar bulabilirler.:cool:
 
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
260
Excel Vers. ve Dili
2003
yüzdük yüzdük kuyruğunu geçemedik.... :)

Teşekkürler Evren Gizlen, Değerli arkadaşlar değiştir ve sil kodlarındaki sıkıntıya çözüm bulabilecek arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum..

Yani değiştir ve sil kodlarını tekrar yazabilirmiyiz formata uygun....
 
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
260
Excel Vers. ve Dili
2003
Yardımcı olabilecek arkadaşlar yok mu ??

Yardımcı olabilecek arkadaşlar yok mu ??
 
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
260
Excel Vers. ve Dili
2003
Hocalar nerdesiniz ???

Arkada&#351;lar hadi el at&#305;n &#351;u konuya da yard&#305;mlar&#305;n&#305;zla &#231;al&#305;&#351;maya ba&#351;las&#305;n.....

Bilgiler Userformundaki de&#287;i&#351;tir ve sil butonlar&#305;n&#305;n kodlar&#305;na ihitya&#231; var......
 
Son düzenleme:

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sn. Evren Gizlen Sizden başka yardımcı olacak yok gibi gözüküyor.
Ben uğrştım ama bahsettiğim sebepten doalayı olmadı.
Ama benden sonra dosyayı indirmişler.
Tahminimce inidirip bakanlarda bir çözüm bulamamışlar ki bir ses seda çıkmadı.:cool:
 
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
260
Excel Vers. ve Dili
2003
Ben uğrştım ama bahsettiğim sebepten doalayı olmadı.
Ama benden sonra dosyayı indirmişler.
Tahminimce inidirip bakanlarda bir çözüm bulamamışlar ki bir ses seda çıkmadı.:cool:
Sanırım haklısın, bende çzüm olarak saçma ama, listboxta dblclc. ten sonra önce sil macrosunu çalıştırıyorum sonrada kaydet macrosunu çalıştırıyorum soru msg felan ama olsun :) çalışıyor.

Fakat bir sorunum var kaydet dediğimde resmen bir kağnı oluyor saniyeler oluyor dakika sakalım çıkıyor walla :)) yok mu ? bu işin, bir yolu .
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sanırım haklısın, bende çzüm olarak saçma ama, listboxta dblclc. ten sonra önce sil macrosunu çalıştırıyorum sonrada kaydet macrosunu çalıştırıyorum soru msg felan ama olsun :) çalışıyor.

Fakat bir sorunum var kaydet dediğimde resmen bir kağnı oluyor saniyeler oluyor dakika sakalım çıkıyor walla :)) yok mu ? bu işin, bir yolu .
Sizin dosyanız problemli .Bir şeyler yapılmış ama nerede ne nasıl yapılmış nasıl çalışıyor.
Kestiremedim.Siz en iyisi tekrardan projeyi tekradan yazın böyle hatalı çalışmalar olabilir sonra yanarsınız, ne olmaz ne olmaz.Benden söylemesi.:cool:
 
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
260
Excel Vers. ve Dili
2003
Sn. Ferhat Pazarçevirdi Sizden bu çalışmayı yaparken çok destek aldım..

Fakat bugün bazı problemlerim var;

1. Userformdan (bilgiler userform) excel' e çık butonuna basıldığında excel e çıkıyor fakat hücrelere yazı yazılmıyor ???

2. sil butonununda silme işlemi yapınca Bilgiler Link sayfasının a1 hariç diğer A2,A3ve A4 hücrelerini de siliyor.

3. Değiştir butonununda değiştir yapamıyorum

Çok rica ediyorum, programın, özellikle bilgiler userformunu incelermisiniz...
Bu programla tüm personelin, bilgilerin tutuyorum yarın bugün bir problem olursa (Allah korusun ) bütün emeklerim boşa gitmiş olacak
 
Üst