Satır atlatarak kopyalama

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

B1 hücresine =Sayfa1!A1 yazınız.

B2 hücresine aşağıdaki formülü yazarak alt satırlara kopyalayınız..

Kod:
=EĞER(ÇİFTMİ(SATIR(B2));"";DOLAYLI("Sayfa1!A"&EĞERSAY($B$1:B1;">0")+1))

.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim, iyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
2003,2007 tr
bende çift vaar. çiftmi yok hocam. bu fonksiyonları nasıl ve nereden yükleyebilirim. ayrıca bunuda yazıp control+shift+enter yaptım ama bu seferde hiçbirşey yazmadı. destekleriniz için çok teşekkür ederim hocam

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Dizi formülü olduğunu söylemedimki, ctrl sihft entera gerek yoktur.

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003,2007 tr
Teşekkür eederim. çok sağolun.beni buyuk bi dertten kurtardınız..çalışmalarınızda başarılar dilerim..bu exceli öğrenene kadar daha çok başınızzı ağrıtacağım..:) kendinize iyi bakın. Iyi çalışmalar dilerim hocam:::)

Sn. Ömer by gönderdiğniz formüde satılar bir boş bir dol gidiyor bende de aynı formüle ihtiyaç oldu ama bende iki boç bir dolu olacak bir türlü yapamadım. yardımcı olursanız memnun olrum.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Yapmak istediğinizi küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklarmısınız..

.

2 şer satır atlayarak kopyalamam

Sayfa 2 de satır atlayarark sayfa birdeki satırları kopylamak yada formüllemek istiyorum.

İlginiz ve yardımlarınız içi çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Bu şekilde deneyiniz..

Kod:
=EĞER(MOD(SATIRSAY($G$2:G2);3)=0;KAYDIR(Sayfa1!$A$1;
 YUKARIYUVARLA(SATIRSAY($G$2:G2)/3;0)-1;0);"")

.

Sn. Ömer Bey Çook Teşekkür Ederim. İnşalla Çok büyük bir zahmetten kurtulacağım.

Sizin bu formülün mantığını kodları tek tek inceliyerek kurmaya çalıştım bir türlü yapamadım.

yazdığınız kod ün mantığını yazarsanız çok memnun olurum.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
* =EĞER(MOD(SATIRSAY($G$2:G2);3)=0;KAYDIR(Sayfa1!$A$1;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY($G$2:G2)/3;0)-1;0);"")

Parçalayarak açıklamaya çalışayım.

* SATIRSAY($G$2:G2)

Fonksiyonu verilen aralıktaki satır sayısını verir. Formülü G2 hücresine yazınca,

SATIRSAY($G$2:G2) halini alır ve G2:G2 aralığında ki satır sayısı 1 olduğunda 1 değerini üretir. Formülü bir alt satıra kopyalayınca

SATIRSAY($G$2:G3) halini alır.G2:G3 aralığında ki satır sayısı 2 olduğunda 2 değerini üretir. Ve bu şekilde formülü kopyaladıkça artarak ilerler.

* MOD(SATIRSAY($G$2:G2);3)

Matematikle aranız varsa mod fonksiyonun amacınızı kolay kavrayabilirsiniz. Bölme işleminde kalanı veren sayıdır.

Formülde sizin amaçınız 4. , 7. ......... satırlarında değer bulmak istediğiniz için mod3 kullanarak bu satırlada 0 değerini elde ederiz.

Örnek açısından, K2 hücresine =MOD(SATIRSAY($G$2:G2);3) formülü yazıp alt satırlara kopyalarsanız. 1 - 2 - 0 - 1 - 2 - 0 ..........biçiminde veri ürettiğinizi görebilirsiniz.

Size 0 cıkan satırlarda işlem değeri lazım olduğu için,

* EĞER(MOD(SATIRSAY($G$2:G2);3)=0;kaydır..;"" şartıyla ( eğer mod değeri 0 a eşitse ) kaydır formülünü uygula değilse "" boş bırak ile formülün çatısını oluştururuz.

Şimdi sıra kaydır formülünün yerine gelecek detay,

* KAYDIR(Sayfa1!$A$1;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY($G$2:G2)/3;0)

Size gerek her 3 satırda 1 satır atlama olduğundan;

* YUKARIYUVARLA(SATIRSAY($G$2:G2)/3;0) fonksiyonu ile istediğinize ulaşırız.

Burada her saydığınız satırları 3 e bölerek yukarı küsüratsız yukarı doğru yuvarlarsanız istediğiniz olacaktır.

Örnek olarak J2 hücresine =YUKARIYUVARLA(SATIRSAY($G$2:G2)/3;0) formülünü yazıp alt satırlara kopyalarsanız sizde gözlemleyebilirsiniz.

İçerik değerlerini bu şekilde oluşturduktan sonra kaydır ile başvurulara göre sayfa1 den değerleri almak kalır. Formülün mantığı bu şekildedir.

Kaydır fonksiyonu detaylı bir konu olduğu için bunu linkten incelemenizi tavsiye ederim. Anlayamadığınız yer olursa açmaya çalışırım.

offset-kaydır fonksiyonu uygulaması

.