Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bende çift vaar. çiftmi yok hocam. bu fonksiyonları nasıl ve nereden yükleyebilirim. ayrıca bunuda yazıp control+shift+enter yaptım ama bu seferde hiçbirşey yazmadı. destekleriniz için çok teşekkür ederim hocam
Teşekkür eederim. çok sağolun.beni buyuk bi dertten kurtardınız..çalışmalarınızda başarılar dilerim..bu exceli öğrenene kadar daha çok başınızzı ağrıtacağım.. kendinize iyi bakın. Iyi çalışmalar dilerim hocam::
Sn. Ömer by gönderdiğniz formüde satılar bir boş bir dol gidiyor bende de aynı formüle ihtiyaç oldu ama bende iki boç bir dolu olacak bir türlü yapamadım. yardımcı olursanız memnun olrum.
Fonksiyonu verilen aralıktaki satır sayısını verir. Formülü G2 hücresine yazınca,
SATIRSAY($G$2:G2) halini alır ve G2:G2 aralığında ki satır sayısı 1 olduğunda 1 değerini üretir. Formülü bir alt satıra kopyalayınca
SATIRSAY($G$2:G3) halini alır.G2:G3 aralığında ki satır sayısı 2 olduğunda 2 değerini üretir. Ve bu şekilde formülü kopyaladıkça artarak ilerler.
* MOD(SATIRSAY($G$2:G2);3)
Matematikle aranız varsa mod fonksiyonun amacınızı kolay kavrayabilirsiniz. Bölme işleminde kalanı veren sayıdır.
Formülde sizin amaçınız 4. , 7. ......... satırlarında değer bulmak istediğiniz için mod3 kullanarak bu satırlada 0 değerini elde ederiz.
Örnek açısından, K2 hücresine =MOD(SATIRSAY($G$2:G2);3) formülü yazıp alt satırlara kopyalarsanız. 1 - 2 - 0 - 1 - 2 - 0 ..........biçiminde veri ürettiğinizi görebilirsiniz.
Size 0 cıkan satırlarda işlem değeri lazım olduğu için,
* EĞER(MOD(SATIRSAY($G$2:G2);3)=0;kaydır..;"" şartıyla ( eğer mod değeri 0 a eşitse ) kaydır formülünü uygula değilse "" boş bırak ile formülün çatısını oluştururuz.
Şimdi sıra kaydır formülünün yerine gelecek detay,
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.