konuyu ekli dosyada açıklamaya çalıştım. yardımlarınızı rica ediyorum. teşekkürler.
Ekli dosyalar
-
50.8 KB Görüntüleme: 12
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
.konuyu ekli dosyada açıklamaya çalıştım. yardımlarınızı rica ediyorum. teşekkürler.
.Yurttaş arkadaşım yardımlarınız için çok teşekkürler.
Aslında tam olarak istediğim bu değil. Daha açıklayıcı ne istediğimi gösterir bilgiyi tekrar ekleyerek dosyayı gönderdim. Bir adet de Casio fx 3600 ile hesap edilmiş Örnek var.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yurttaş arkadaşım. Gerçekten müthiş bir formül olmuş. Fakat, formül sonucunda C değerini en yakın olana yuvarlamış. Hesap makinesi ile hesapladım ve sonuç tam olarak 16,300 çıkması gerekli, yani yuvarlama yapmamalı. Net rakamı vermeli. "A" değerleri de örneğin 78-80 arasında herhangi virgüllü bir değer olabilir, 79,3 gibi. formül bunları da göz önünde bulundurmalı. Kesinlikle yuvarlamalı, yaklaşık değer olmamalı. Net rakamı vermeli..
Bir de buna bakın.
.
Ferdi arkadaşım açıklama da belirtmiştim. yuvarlama yapmamalı tam rakamı vermeli. 16,2995 çıkması gerekli. ve bu değer hesaplanmış tam değerdir.yuvarlama yapmamasını istiyorsanız sanırım hücre biçimlendirden hücre kategorisini sayı olarak değiştirmelisiniz. en son dosyada denedim sonuç 16,500 çıktı. ancak sonuç doğrumu emin değilim birde siz deneyip görün. sonucu bize de bildirirseniz sevinirim![]()