interpolasyon yardım

Excel Vers. ve Dili
tr 2007
Tekrar açıklayıcı bilgi.

Yurttaş arkadaşım yardımlarınız için çok teşekkürler.
Aslında tam olarak istediğim bu değil. Daha açıklayıcı ne istediğimi gösterir bilgiyi tekrar ekleyerek dosyayı gönderdim. Bir adet de Casio fx 3600 ile hesap edilmiş Örnek var.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Yurttaş arkadaşım yardımlarınız için çok teşekkürler.
Aslında tam olarak istediğim bu değil. Daha açıklayıcı ne istediğimi gösterir bilgiyi tekrar ekleyerek dosyayı gönderdim. Bir adet de Casio fx 3600 ile hesap edilmiş Örnek var.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
.

Bir de buna bakın.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
tr 2007
sonuca yaklaşıyoruz.

.

Bir de buna bakın.

.
Yurttaş arkadaşım. Gerçekten müthiş bir formül olmuş. Fakat, formül sonucunda C değerini en yakın olana yuvarlamış. Hesap makinesi ile hesapladım ve sonuç tam olarak 16,300 çıkması gerekli, yani yuvarlama yapmamalı. Net rakamı vermeli. "A" değerleri de örneğin 78-80 arasında herhangi virgüllü bir değer olabilir, 79,3 gibi. formül bunları da göz önünde bulundurmalı. Kesinlikle yuvarlamalı, yaklaşık değer olmamalı. Net rakamı vermeli.
Not: Biz kesinlikle "C" değerini arıyoruz. "A" ve "B" değerlerini cihazlardan okuyoruz.
Şimdiden nazik yardımlarınız için teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2003
yuvarlama yapmamasını istiyorsanız sanırım hücre biçimlendirden hücre kategorisini sayı olarak değiştirmelisiniz. en son dosyada denedim sonuç 16,500 çıktı. ancak sonuç doğrumu emin değilim birde siz deneyip görün. sonucu bize de bildirirseniz sevinirim :)

Excel Vers. ve Dili
tr 2007
yuvarlama yapmamasını istiyorsanız sanırım hücre biçimlendirden hücre kategorisini sayı olarak değiştirmelisiniz. en son dosyada denedim sonuç 16,500 çıktı. ancak sonuç doğrumu emin değilim birde siz deneyip görün. sonucu bize de bildirirseniz sevinirim :)
Ferdi arkadaşım açıklama da belirtmiştim. yuvarlama yapmamalı tam rakamı vermeli. 16,2995 çıkması gerekli. ve bu değer hesaplanmış tam değerdir.

Son düzenleme: