Arkadaşlar merhaba. Hastanede yatan hasta servisinde çalışıyorum.Nöbet listemiz için daha önce formüllerle bir çalışma yapmıştım.Hastane bilgisayarları değişince tekrar yapmak durumunda kaldım ancak bir türlü hatırlayamadım nasıl yaptığımı.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Örnek listeyi ek olarak yükledim.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Personel sayısı Gündüz kısmına 8 ve 24 değerleri varsa kaç adet olduğunu yazmasını istiyorum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bir isteğim daha olacak. Geri kalan bazı hücrelerin hiç değişmemesini istiyorum ne içindeki yazıların nede hücre biçiminin.(adı soyadı , bölüm adı, sayfa no ... vs gibi.)
Yardımlarınızı bekliyorum her şey için şimdiden teşekkürler.
Not: Dosya ekleme yapamadım yeni üye oldugum için çıkmıyor sanırım.Resim olarak yükledim.
Birde harici siteye yükledim: http://dosya.co/0e6kc7s0b3i6/7)TEMMUZ_2017.xls.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Örnek listeyi ek olarak yükledim.
Asıl yapmaya çalıştığım bu. Ancak birden fazla aralık seçiminde hangi işareti kullanacağımı bilemedim.Bu 5 aralıktaki 8,16,24 değerleri varsa AI8 hücresine yazmasını istiyorum.= EĞERSAY(B8:C8+I8:J8+P8:Q8+W8:X8+AD8:AE8;"8")
+ EĞERSAY(B8:C8+I8:J8+P8:Q8+W8:X8+AD8:AE8;"16")
+ EĞERSAY(B8:C8+I8:J8+P8:Q8+W8:X8+AD8:AE8;"24")
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Personel sayısı Gündüz kısmına 8 ve 24 değerleri varsa kaç adet olduğunu yazmasını istiyorum.
böyle bir formül yazdım ama olmadı.= EĞERSAY(B8:B18;"8")+EĞERSAY(B9:B19;"24")
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bir isteğim daha olacak. Geri kalan bazı hücrelerin hiç değişmemesini istiyorum ne içindeki yazıların nede hücre biçiminin.(adı soyadı , bölüm adı, sayfa no ... vs gibi.)
Yardımlarınızı bekliyorum her şey için şimdiden teşekkürler.
Not: Dosya ekleme yapamadım yeni üye oldugum için çıkmıyor sanırım.Resim olarak yükledim.
Birde harici siteye yükledim: http://dosya.co/0e6kc7s0b3i6/7)TEMMUZ_2017.xls.html

Son düzenleme: