Hastane Nöbet Çizelgesi Formül Sıkıntısı

Excel Vers. ve Dili
office 2008
Arkadaşlar merhaba. Hastanede yatan hasta servisinde çalışıyorum.Nöbet listemiz için daha önce formüllerle bir çalışma yapmıştım.Hastane bilgisayarları değişince tekrar yapmak durumunda kaldım ancak bir türlü hatırlayamadım nasıl yaptığımı.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Örnek listeyi ek olarak yükledim.

= EĞERSAY(B8:C8+I8:J8+P8:Q8+W8:X8+AD8:AE8;"8")
+ EĞERSAY(B8:C8+I8:J8+P8:Q8+W8:X8+AD8:AE8;"16")
+ EĞERSAY(B8:C8+I8:J8+P8:Q8+W8:X8+AD8:AE8;"24")
Asıl yapmaya çalıştığım bu. Ancak birden fazla aralık seçiminde hangi işareti kullanacağımı bilemedim.Bu 5 aralıktaki 8,16,24 değerleri varsa AI8 hücresine yazmasını istiyorum.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Personel sayısı Gündüz kısmına 8 ve 24 değerleri varsa kaç adet olduğunu yazmasını istiyorum.

= EĞERSAY(B8:B18;"8")+EĞERSAY(B9:B19;"24")
böyle bir formül yazdım ama olmadı.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bir isteğim daha olacak. Geri kalan bazı hücrelerin hiç değişmemesini istiyorum ne içindeki yazıların nede hücre biçiminin.(adı soyadı , bölüm adı, sayfa no ... vs gibi.)

Yardımlarınızı bekliyorum her şey için şimdiden teşekkürler.

Not: Dosya ekleme yapamadım yeni üye oldugum için çıkmıyor sanırım.Resim olarak yükledim.
Birde harici siteye yükledim:
http://dosya.co/0e6kc7s0b3i6/7)TEMMUZ_2017.xls.html

Son düzenleme:

dellerlim

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15.03.2027
Merhaba.
Haftaiçi ve Haftasonu diye Ad tanımlaması yapıp bu uzun aralığı oraya bir defa tanımlarsanız formülleriniz daha kolaylaşacaktır diye düşünüyorum.
İkinci isteğiniz içinde Üstteki sekmelerden Gözden Geçir, Kullanıcıların Aralıkları Düzenlemesine İzin Ver seçeneğini kullanabilirsiniz.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Alternatif:
=TOPLA.ÇARPIM((B8:AF8=8)*(B8:AF8))
İle aralıktaki kritere uyan verileri toplarsınız.
=TOPLA.ÇARPIM((B8:AF8=8)*(B8:AF8<>""))
İle aralıkta kritere uyan veri sayısını alırsınız.

Eğer birden fazla kriteri toplayacak yada sayacaksanız;
=TOPLA.ÇARPIM((B8:AF8=8)*(B8:AF8))+TOPLA.ÇARPIM((B8:AF8=16)*(B8:AF8))
Şeklinde sonuç alabilirsiniz.

İkinci isteğiniz için sayfayı ve/veya dosyayı koruma yöntemine gidebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
office 2008
Merhaba.
Haftaiçi ve Haftasonu diye Ad tanımlaması yapıp bu uzun aralığı oraya bir defa tanımlarsanız formülleriniz daha kolaylaşacaktır diye düşünüyorum.
İkinci isteğiniz içinde Üstteki sekmelerden Gözden Geçir, Kullanıcıların Aralıkları Düzenlemesine İzin Ver seçeneğini kullanabilirsiniz.
Cevabının için teşekkür ederim. Ancak daha önce hiç ad tanımlaması yapmadım. internetten biraz araştırdım. hafta sonlarını seçip HS olarak tanımladım daha sonra =EĞERSAY(HS;"8") bu formülü oluşturdum ancak #değer diye hata verdi

Son düzenleme:

dellerlim

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
15.03.2027
Seçim yaparken iki hücreyi seçtikten sonra Noktalı virgül değilde üst üste iki noktayı kullanmanız gerekiyor. AI8 hücresine uygulanmış hali ektedir. Ekteki dosyada ikinci isteğiniz de yapılmıştır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2008
Seçim yaparken iki hücreyi seçtikten sonra Noktalı virgül değilde üst üste iki noktayı kullanmanız gerekiyor. AI8 hücresine uygulanmış hali ektedir. Ekteki dosyada ikinci isteğiniz de yapılmıştır.
Dosyayı indiremedim altın üyelik istiyor. acaba başka bi siteye yükleyebilir misiniz?

dellerlim

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
15.03.2027
5. mesajımdaki Noktalı virgül kısmı yanlış olmuş. Sayın muygun'un alternatif yöntemini kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2008
öncelikle uğraştıgınız için çok teşekkür ederim. Gönderdiğiniz dosyada hafta içine 8,16,24 yazınca da AI8 hücresindeki sayılar artıyor?

dellerlim

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
15.03.2027
Onu fark ettim bende o yüzden kullanmayın diye bir önceki mesajda uyarmıştım :( 2. isteğinizi inceleyebilirsiniz o dosyadan.