Formatı değiştirme

mzsakall

Altın Üye
Katılım
6 Şubat 2018
Mesajlar
109
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
Merhaba
07:30:00 şeklinde yazan saat formatını 7.5 şeklinde nasıl yazdırabilirim 12:30:00 08:00:00 şeklinde olanları makro ile birkerede nasıl değiştirebilirim yardmcı olur musunuz bul değiştir makrosu işe yaramıyor
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Boş bir hücreye 24 yazın
Bu hücreyi kopyalayın
Değiştirilecek saat formatındaki hücreleri seçin
Sağ tıklayıp Özel yapıştır menüsünü açın
Çarp seçeneğini işaretleyip işlemi tamamlayın.
 

mzsakall

Altın Üye
Katılım
6 Şubat 2018
Mesajlar
109
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
Çok teşekkürler
 

mzsakall

Altın Üye
Katılım
6 Şubat 2018
Mesajlar
109
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
Hocam birde aşağıda ki 2 formülleri nasıl birleştirebilirim

IF(ISTEXT(GÜN!B4);GÜN!B4;GÜN!B4+MESAİ!B4)

IF(AND(GÜN!B3="Hİ";MESAİ!B3="");GÜN!B3;MESAİ!B3)

 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Formüllerle elde etmek istediğiniz sonucu yani formülleri açıklar mısınız?
 

mzsakall

Altın Üye
Katılım
6 Şubat 2018
Mesajlar
109
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
Gün sayfasınd ki hücre ile mesai sayfasınd kini eğer günde hi yazıyor mesaide veri varsa mesaiyi alsın gün sayfasında RP üi hg yazıyorsa harfi alsın
 

mzsakall

Altın Üye
Katılım
6 Şubat 2018
Mesajlar
109
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
Hem günde hemnde mesaide sayı varsa toplamını alsın
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bun uygun dosya paylaşıp örneklerle açıklar mısınız?
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Ben örneklerle açıklamanızı istemiştim ama dosyada açıklamamışsınız, anlamak için bayağı uğraştım bu nedenle.

Aşağıdaki formülü dener misiniz?

=EĞER(GÜN!B3<>"";EĞER(VE(ESAYIYSA(GÜN!B3);ESAYIYSA(MESAİ!B3));GÜN!B3+MESAİ!B3;EĞER(VE(GÜN!B3="Hİ";MESAİ!B3<>"");MESAİ!B3;EĞER(EMETİNSE(GÜN!B3);GÜN!B3;"Kategori dışı")));"")
 

mzsakall

Altın Üye
Katılım
6 Şubat 2018
Mesajlar
109
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
Elinize sağlık mükemmel olmuş teşekkürler kusura bakmayın :( birde eğer günde üi RP si hg yazıp mesai kısmında mesai yazılmışsa hata verdirmek mümkün mü renklendirme şeklinde
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Mesai sayfasında B3'ten itibaren sağa ve aşağı doğru istediğiniz kadar seçin
Koşullu biçinlendirmeden yeni kural ekleyin
Kural olarak formül kullanmayı seçin ve formül olarak aşağıdaki formülü kullanın:

=VE(YADA(GÜN!B3="Üİ";GÜN!B3="RP";GÜN!B3="Sİ";GÜN!B3="HG");MESAİ!B3<>"")

Biçim ayarını yapın.

Gün sayfasında da renklensin istiyorsanız aynı şekilde aynı formülü kullanabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

mzsakall

Altın Üye
Katılım
6 Şubat 2018
Mesajlar
109
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
Çok teşekkürler
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Son formülde her iki sayfada da düzgün çalışması için küçük bir düzeltme yaptım.
 
Üst