• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formatı değiştirme

mzsakall

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba
07:30:00 şeklinde yazan saat formatını 7.5 şeklinde nasıl yazdırabilirim 12:30:00 08:00:00 şeklinde olanları makro ile birkerede nasıl değiştirebilirim yardmcı olur musunuz bul değiştir makrosu işe yaramıyor

Boş bir hücreye 24 yazın
Bu hücreyi kopyalayın
Değiştirilecek saat formatındaki hücreleri seçin
Sağ tıklayıp Özel yapıştır menüsünü açın
Çarp seçeneğini işaretleyip işlemi tamamlayın.

Hocam birde aşağıda ki 2 formülleri nasıl birleştirebilirim

IF(ISTEXT(GÜN!B4);GÜN!B4;GÜN!B4+MESAİ!B4)

IF(AND(GÜN!B3="Hİ";MESAİ!B3="");GÜN!B3;MESAİ!B3)

Formüllerle elde etmek istediğiniz sonucu yani formülleri açıklar mısınız?

Gün sayfasınd ki hücre ile mesai sayfasınd kini eğer günde hi yazıyor mesaide veri varsa mesaiyi alsın gün sayfasında RP üi hg yazıyorsa harfi alsın

Hem günde hemnde mesaide sayı varsa toplamını alsın

Bun uygun dosya paylaşıp örneklerle açıklar mısınız?

Ben örneklerle açıklamanızı istemiştim ama dosyada açıklamamışsınız, anlamak için bayağı uğraştım bu nedenle.

Aşağıdaki formülü dener misiniz?

=EĞER(GÜN!B3<>"";EĞER(VE(ESAYIYSA(GÜN!B3);ESAYIYSA(MESAİ!B3));GÜN!B3+MESAİ!B3;EĞER(VE(GÜN!B3="Hİ";MESAİ!B3<>"");MESAİ!B3;EĞER(EMETİNSE(GÜN!B3);GÜN!B3;"Kategori dışı")));"")

Elinize sağlık mükemmel olmuş teşekkürler kusura bakmayın :( birde eğer günde üi RP si hg yazıp mesai kısmında mesai yazılmışsa hata verdirmek mümkün mü renklendirme şeklinde

Mesai sayfasında B3'ten itibaren sağa ve aşağı doğru istediğiniz kadar seçin
Koşullu biçinlendirmeden yeni kural ekleyin
Kural olarak formül kullanmayı seçin ve formül olarak aşağıdaki formülü kullanın:

=VE(YADA(GÜN!B3="Üİ";GÜN!B3="RP";GÜN!B3="Sİ";GÜN!B3="HG");MESAİ!B3<>"")

Biçim ayarını yapın.

Gün sayfasında da renklensin istiyorsanız aynı şekilde aynı formülü kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Son formülde her iki sayfada da düzgün çalışması için küçük bir düzeltme yaptım.

Geri