Bir sütuna yazılan tarihteki ayın son günü formül ile başka sutuna yazdırılabilir mi ?
Ekli dosyalar
-
9 KB Görüntüleme: 20
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
=SERİAY(A2;0)+1
=SERİAY(A2;0)
Kolay Gelsin.Evet Hocam işimi gördü. Çok teşekkür ederim.
Merhabalar, acaba formülün çalışma mantığını yazabilir misiniz?Merhaba
Bu formül işinizi görür sanırım.Kod:=TARİH(YIL(A2);AY(A2)+1;0)
MerhbaMerhabalar, acaba formülün çalışma mantığını yazabilir misiniz?
Benim anladığım AY(A2)+1 ifadesi ayı 1 arttırır ama günü 1 yapınca bu dediğim oluyor. 0 yazınca ayın son gününü nasıl buluyor, neye göre buluyor anlayamadım. Bir kaç arama yaptım ama o da sonuçsuz kaldı.
Kolay Gelsin.Ben soruyu doğru anlamadığımdan sonraki ayın ilk günü formülünü vermiştim, önceki mesajımda düzelttim.
TARİH formülü gerçekten çok güzel. Tarihe dönüştürmeyle ilgili bir çok işi kolaylaştırıyor. Bu özelliğini de yeni öğrendik. Teşekkürler sayın asi kral.
Sn. asi_kral çok teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık...Merhba
Tarih Formülü 3 şartla çalışır. 1 Yıl girişi 2 Ay Girişi 3 Gün girişidir.
Biz hangi yılda olduğumuzu bildiğimiz için için YIL(A2) yazarak tarih formülüne yılı tanımladık. Sonra 2. şart olarak ayı bilmemiz gerekiyordu ve diz de bunu biliyoruz bunun için AY(A2) yazarak tarih formülüne ay bilgisini tanımladık. Bizim bilmediğimiz ise ayın son günü bunun için güne bilinmeyen 0 ( sıfır ) ekledik. Bu şekilde bizim istediğimiz ay değil bir önceki ayın son gününe ulaştık. Yalnız bizim bulmamız gereken önceki değil tanımlama yaptığımız ayın son gününü bulmaktı. Bunun için Ay bilgisine +1 ( artı bir ) ekledik. Böylece tanımladığımız ayın son gününü elde etmiş olduk.
Tüm bunları Formülü değerlendir seçeneğinden tek tek bakarak yapabilir daha geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.
Kolay Gelsin.Sn. asi_kral çok teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık...