Ayın son gününü formül ile yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Bir sütuna yazılan tarihteki ayın son günü formül ile başka sutuna yazdırılabilir mi ?

Ekli dosyalar

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba
Kod:
=TARİH(YIL(A2);AY(A2)+1;0)
Bu formül işinizi görür sanırım.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Evet Hocam işimi gördü. Çok teşekkür ederim.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Alternatif olarak aşağıdaki formülü kullanabilrisiniz:

Kod:
=SERİAY(A2;0)+1
Düzeltme: Yukardaki formül sonraki ayın ilk gününü veriyor. Bulunulan ayın son günü için sondaki +1 ifadesi kaldırılmalıdır:

Kod:
=SERİAY(A2;0)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02.01.2019
Merhaba
Kod:
=TARİH(YIL(A2);AY(A2)+1;0)
Bu formül işinizi görür sanırım.
Merhabalar, acaba formülün çalışma mantığını yazabilir misiniz?
Benim anladığım AY(A2)+1 ifadesi ayı 1 arttırır ama günü 1 yapınca bu dediğim oluyor. 0 yazınca ayın son gününü nasıl buluyor, neye göre buluyor anlayamadım. Bir kaç arama yaptım ama o da sonuçsuz kaldı.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Ben soruyu doğru anlamadığımdan sonraki ayın ilk günü formülünü vermiştim, önceki mesajımda düzelttim.

TARİH formülü gerçekten çok güzel. Tarihe dönüştürmeyle ilgili bir çok işi kolaylaştırıyor. Bu özelliğini de yeni öğrendik. Teşekkürler sayın asi kral.

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhabalar, acaba formülün çalışma mantığını yazabilir misiniz?
Benim anladığım AY(A2)+1 ifadesi ayı 1 arttırır ama günü 1 yapınca bu dediğim oluyor. 0 yazınca ayın son gününü nasıl buluyor, neye göre buluyor anlayamadım. Bir kaç arama yaptım ama o da sonuçsuz kaldı.
Merhba
Tarih Formülü 3 şartla çalışır. 1 Yıl girişi 2 Ay Girişi 3 Gün girişidir.
Biz hangi yılda olduğumuzu bildiğimiz için için YIL(A2) yazarak tarih formülüne yılı tanımladık. Sonra 2. şart olarak ayı bilmemiz gerekiyordu ve diz de bunu biliyoruz bunun için AY(A2) yazarak tarih formülüne ay bilgisini tanımladık. Bizim bilmediğimiz ise ayın son günü bunun için güne bilinmeyen 0 ( sıfır ) ekledik. Bu şekilde bizim istediğimiz ay değil bir önceki ayın son gününe ulaştık. Yalnız bizim bulmamız gereken önceki değil tanımlama yaptığımız ayın son gününü bulmaktı. Bunun için Ay bilgisine +1 ( artı bir ) ekledik. Böylece tanımladığımız ayın son gününü elde etmiş olduk.
Tüm bunları Formülü değerlendir seçeneğinden tek tek bakarak yapabilir daha geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Ben soruyu doğru anlamadığımdan sonraki ayın ilk günü formülünü vermiştim, önceki mesajımda düzelttim.

TARİH formülü gerçekten çok güzel. Tarihe dönüştürmeyle ilgili bir çok işi kolaylaştırıyor. Bu özelliğini de yeni öğrendik. Teşekkürler sayın asi kral.
Kolay Gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02.01.2019
Merhba
Tarih Formülü 3 şartla çalışır. 1 Yıl girişi 2 Ay Girişi 3 Gün girişidir.
Biz hangi yılda olduğumuzu bildiğimiz için için YIL(A2) yazarak tarih formülüne yılı tanımladık. Sonra 2. şart olarak ayı bilmemiz gerekiyordu ve diz de bunu biliyoruz bunun için AY(A2) yazarak tarih formülüne ay bilgisini tanımladık. Bizim bilmediğimiz ise ayın son günü bunun için güne bilinmeyen 0 ( sıfır ) ekledik. Bu şekilde bizim istediğimiz ay değil bir önceki ayın son gününe ulaştık. Yalnız bizim bulmamız gereken önceki değil tanımlama yaptığımız ayın son gününü bulmaktı. Bunun için Ay bilgisine +1 ( artı bir ) ekledik. Böylece tanımladığımız ayın son gününü elde etmiş olduk.
Tüm bunları Formülü değerlendir seçeneğinden tek tek bakarak yapabilir daha geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.
Sn. asi_kral çok teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık...