Araç km takip için uygulama örneği

Excel Vers. ve Dili
2003 xls
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.12.2022
Arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Çalıştığım şirkette araçların günlük km takibini kayıt altına alacağım basit yollu bir exel tablosu yapmak istiyorum. Günlük yaptığımız işler belli bu işler için araç ay içerisinde ne yapmış ne etmiş takip etme fırsatımız olacağını düşünüyorum. Yalnız ne yazık ki excel konusunda iyi sayılmam hatta yeni başlıyorum desem yeridir. Ufak çaplı bir tablo hazırladım bir üstad el atıpta toparlayabilmeme yardımcı olursa minnettar olurum. Kendi yaptığım tablo ektedir. Forumdaki diğer konularıda inceledim ama acemiliğimiz çıkana kadar basınızı ağrıtcak gibiyim :)
Ne yapmak istiyorum :

Günlük km bilgilerini ve haftada bir yada iki kere yakıt bilgilerini işleyip daha sonrasında da her ay için bir sayfa oluşturup o ay bittiğinde araçla ilgili ne oldu ne bitti verileri görüp takip edebileceğim tablolar yapmak istiyorum. Dosyaya baktığınızda daha iyi anlayacağınıza eminim. Bu arada tablolar alelade yapılmıştır dahada güzelleştirelim diyen olursa hayır demem :) şimdiden ilgilenen destek olacak olan bütün arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 xls
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.12.2022
arkadaşlar yapılabilir mi ? nedir ne değildir önerileriniz nedir :)

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
İsteğiniz elbette yapılabilir. Ancak bunun için dosyanızda biraz örnek veri bulunması iyi olur.

Örneğin ETOPLA formülüyle B sütununda X işaretli olan satırların J yani km sütunlarının toplamını bulabilirsiniz. Ancak bunun için tablonuzda B yani ihbar sütununa X koymanız gerekir. Dosyanızda örnek veri olmadığı için B sütununda ne gibi bir veri olduğunu bilemiyorum. X koyacağınızı düşünerek aşağıdaki formülle ihbarların toplam km'sini bulabilirsiniz:

Kod:
=ETOPLA('KM Takipp'!$B$4:$B$4000;"X";'KM Takipp'!$J$4:$J$4000)
Siz bundan daha fazlasını istiyorsunuz. ancak dediğim gibi öncelikle örnek verileriniz olsun ki ona göre formül oluşturalım.