Yanıp Sönen Hücre

Katılım
9 Ekim 2009
Mesajlar
1,626
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
İyi günler;
ekli dosyada yanan hücre tüm sayfalarda yanıyor.Bunu sadece A sayfasına nasıl uygularız.
http://dosya.co/21u6wwcwdgi0/Kitap1.xlsm.html



Kod:
Sub AUTO_OPEN()

For k = 1 To 30 '**** 10 kere yanıp sönecektir arttırıp azaltabilirsiniz.
Range("B2,M2").Interior.ColorIndex = 8
                  basla = Timer
                  bekle = 1 '****** yanıp sönme aralığı 1 saniye arttırıp azalta bilirsiniz.
                  While Timer < basla + bekle
                  DoEvents '1 saniye bekle
                  Wend
Range("B2:M2").Interior.ColorIndex = xlNone
                     basla = Timer
                  bekle = 1 '****** yanıp sönme aralığı 1 saniye arttırıp azalta bilirsiniz.
                  While Timer < basla + bekle
                  DoEvents '1 saniye bekle
                  Wend
Next k
End Sub
 

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
5,877
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
Range("B2,M2").Interior.ColorIndex = 8
başına sayfa adı eklerseniz olur. Aşağıdaki gibi.

workseets("sayfaadı").Range("B2,M2").Interior.ColorIndex = 8
 
Katılım
26 Aralık 2017
Mesajlar
33
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe 64 Bit
merhaba,

En üstteki makro kitabı açıp sayfalar arası geçiş yapıldığında çalışmakta ve kitapta bir değişiklik yapılmaması rağmen her kapatmada kaydedilip kaydelinmesin diye soramaktadır.

1. kitap açıldığında sayfalarda gezinme yapmadan her koşulda çalışması sağlanabilir mi? Sayfa 1 B sütunun 2 hücresi gibi
2. kitap açıldığında sayfalarda veri girişi yapılmaması rağmen kitabı kapattığımızda kayıt uyarısı yapmaması olabilir mi?

Excel kitabını "Makro İçerebilecek Excel Çalışma Kitabı" olarak kaydedip kullanıyorum. Doğru mudur?

Bu kullanacağım kitapta merkez bankasının internet sayfasından döviz kurlarını çekmektedir.

Yardımlarınızı rica ederim.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,608
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Rica etsem profilinizde yazan (a) ofis sürüm bilgisini güncelleyebilir misiniz?
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,608
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Kullandığınız ofis dilini de yazmanızı rica edeceğim. Bu bilgiler size verilen cevaplar için önem arz etmektedir.

Örnek; Ofis 2019 Türkçe 64 Bit
 
Katılım
26 Aralık 2017
Mesajlar
33
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe 64 Bit
Dediğiniz gibi güncelledim. Ama yazdığınız sürümü kullanıyorum.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,608
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim.

Sorularınıza gelirsek;

İlgili makro hücre rengi değişikliği yaptığı için dosyayı kapatırken kaydetme uyarısı geliyordur. Bunu engellemek için End Sub satırından önce olacak şekilde ThisWorkbook.Save satırını ekleyiniz.

Kodun aşağıdaki bölümü hücreleri belirtmektedir.

Range("B2,M2").Interior.ColorIndex = 8

Kod aktif sayfadaki B2 ve M2 hücresini renklendirmektedir. Kodu aşağıdaki gibi düzenlerseniz istediğiniz sayfadaki hücreleri renklendirecektir.

Sheets("Sayfa1").Range("B2,M2").Interior.ColorIndex = 8

Aynı şekilde diğer Range ile başlayan satırı da düzeltmeniz gerekmektedir.

Bu satırı;

Range("B2:M2").Interior.ColorIndex = xlNone


Aşağıdaki gibi düzenleyiniz.

Sheets("Sayfa1").Range("B2,M2").Interior.ColorIndex = xlNone

Ben sayfa adını Sayfa1 olarak baz aldım. Siz kendi dosyanıza göre düzenlersiniz.
 
Katılım
26 Aralık 2017
Mesajlar
33
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe 64 Bit
Eğer yanlış anlamadım ise aşağıdaki şekilde düzelttim ama kitapta değişiklik olmamasına rağmen yine her kapatmada kaydetme uyarısı veriyor.
Yine kitabı açında direk yanıp sönme olmuyor. Makrodan çalıştırmak gerekiyor.

Sub AUTO_OPEN()

For k = 1 To 30 '**** 10 kere yanıp sönecektir arttırıp azaltabilirsiniz.
Sheets("Sayfa1").Range("B2,M2").Interior.ColorIndex = 8
basla = Timer
bekle = 1 '****** yanıp sönme aralığı 1 saniye arttırıp azalta bilirsiniz.
While Timer < basla + bekle
DoEvents '1 saniye bekle
Wend
Sheets("Sayfa1").Range("B2,M2").Interior.ColorIndex = xlNone
basla = Timer
bekle = 1 '****** yanıp sönme aralığı 1 saniye arttırıp azalta bilirsiniz.
While Timer < basla + bekle
DoEvents '1 saniye bekle
Wend

Next k
ThisWorkbook.Save
End Sub
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,608
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Kod dosya açılışında çalışacak şekilde tasarlanmış.

İsterseniz örnek dosyanızı paylaşın üzerinden çözüm üretelim. Dosya paylaşım sitelerine yükleyip link verebilirsiniz.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,608
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Eklediğiniz dosyada talebiniz nedir?
 
Katılım
26 Aralık 2017
Mesajlar
33
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe 64 Bit
sayfa7 merkez bankasının internet sitesinden günlük döviz kurlarını alıyor. Bu sayfada bir değişiklik yapmayacağım ama verileri otomatik kendisi güncellemiyor. Günlük kendim yenileme yapıyorum. Bu güncellemeyi otomatik yapabilir misiniz?

Diğer bir ricam ise sayfa ismini dikkate almadan a sayfası veya b sayfasında fark etmez B sütununda 2 nci satırdaki hücrenin yanıp söküp içinde yazan metnin dikkat çekmesini sağlamak.
Bu tür makrolar buldum ama kitabı açınca direk çalışmıyor. Ya makroyu elle çalıştırmak yada sayfalarda geçiş yapınca çalışıyor. Bu noktada benim istediğim her koşulda sürekli çalışması. Ayrıca kitapta veri girişi veya değişiklik olmadığı sürece kapattığımda kaydetme uyarısının vermemesini istiyorum.
Kitapta bu belirtmiş olduğum sayfalardan ibaret olmayıp yaklaşık 30 sayfa üzeri olacaktır. Yukarıda verdiğim B ye 2 örnek olarak verdik. Her sayfada bu değişiklik gösterecektir.

Konu dışında bir ricam daha olacak.
Şimdi belirtmiş olduğum kitapta 30 sayfadan daha fazla sayfa olacağından aşağıdaki sayfa aramaları ve geçişleri zor ve karmaşık oluyor. Burada her sayfada gözükecek şekilde ve küçük bir pencerede her sayfa için seçim kutucuklu bir pencere eklenebilir mi? Bu kutucuklar sayfaya verilen isimlerini dikkate almayıp sayfa sıralamasını dikkate alacak şekilde ve kutucuklara bağımsız isim verebilir olarak sayfada çalışmayı engellemeyecek şekilde olabilir mi?

İlginiz için teşekkürler.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,608
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Öncelikle şunu belirteyim. Sürekli olarak yanıp dönme efekti dosyanın performansını etkileyecektir. Bunu baştan belirteyim. Yine de yanıp dönme efektini istiyor musunuz?

Ek olarak diğer talepleriniz için ayrı başlık açarak yardım talebinde bulunabilirsiniz.
 
Katılım
26 Aralık 2017
Mesajlar
33
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe 64 Bit
Sayfanın performansını pek etkilemeyecek şekilde belli süre çalıştırabilecek şekilde ayarlayabilir misiniz?
Ama belirttiğim gibi her kitap açıldığında kendisinin çalışması ve kitapta değişiklik olmadığı sürece kaydetme uyarı vermemesi.

Hangi sayfada işlem yapılıyor veya bakılıyor ise o sayfadaki hücre yanıp sönmesi diğer sayfadaki hücrelerin yanmaması olabilir mi?
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,608
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Renk değiştirme olayı bir değişiklik olduğu için dosya kapanırken değişiklik varmış gibi algılanır ve uyarı verir.

Belli süreden kastınız nedir?
 
Katılım
26 Aralık 2017
Mesajlar
33
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe 64 Bit
100 defa 1000 defa veya sayfa aktif olduğunda. İlgili sayfa açıldığında aktif olması.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,608
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Örnek dosya hazırladım.

Dosyada 3 sayfa var. Bu sayfaların B2 hücresi dosya açılışında yanıp sönmeye başlar. Bunun için dosya açılışında makroları etkinleştirmelisiniz.
Her renk değişiminde dosya otomatik kaydedilir.

Bu işlem esnasında bir sayaç devreye girer. Sayaç değeri 100 olduğu zaman makro durur.

Dosyada Modue1 ve ThisWorkbook bölümlerinde kodlar vardır. Bu kodları eksiksiz şekilde kendi dosyanıza aktarırsanız sorun çıkmadan kullanabilirsiniz.

Harici Link (Silinebilir) ; https://dosyam.org/1LG6/Yanıp-Sönme_Efekti.xlsm
 

Ekli dosyalar

Üst