xml dosyasını exel e çevirme

Excel Vers. ve Dili
2013
Selam arkadaşlar,

GİB den gelen xml formatındaki faturaları indirdikten sonra excel de açabilmek için excel formatına çevirecek kod yazabilir misiniz.

Sistemin yeni olması dolayısıyla ve şu an e-portal kullandığımızdan dolayı fatura takibinde problem yaşamaktayım.

Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

İyi Çalışmalar.

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
. . .

Burda amaç faturayı görüntülemek mi ?
Fatura içeriğini liste olarak almak mı ?

. . .

Excel Vers. ve Dili
2013
. . .

Burda amaç faturayı görüntülemek mi ?
Fatura içeriğini liste olarak almak mı ?

. . .
Hüseyin bey faturayı görüntülemek ve gerektiğinde bu görüntüden çıktı almak maksat.

Aklımda Şöyle bir düşünce var:
Bir excel dosyası hazırlamak istiyorum, bir klasörde arşivlediğim xml formatlı faturaları bu excel dosyasında listelemek ve bu listeden herhangi birini seçip tıkladığımda (bu ara bul şeklinde de olabilir) faturayı görüntülemek ve gerektiğinde çıktı da alabilmek.

Şu an portal kullanmaktayız. Portaldaki sistem bazı şeylere müsade etmiyor. Mesela yeni faturalar düşüyor sisteme daha öncekilerin arasına karışıp gidiyor. Hangisini yazdırdım hangisini yazdırmadım belli değil ve problem oluyor.

Bir çok arkadaşımızın işine yarayacağını düşünüyorum.

Bu işi çözebilirseniz çok dua alırsınız.

Teşekkürler....

Excel Vers. ve Dili
2013
. . .

XML dosyalarını görüntülemek için GİB in yayınladığı program.
Kullanımı ile ilgili yine sitede bilgi mevcut.

e-Fatura Görüntüleyici - e-Fatura Portalı

. . .
Teşekkür ederim indirdim, çalıştırdım denedim.

Sadece görüntülemeye yarıyor birde fatura doğrulamaya yarıyor. Başka hiçbir fonksiyonu yoktur.
E-portal dan arşive indirirken de sadece fatura numarasına göre arşivliyor. Fatura numaralarının başında firma isimlerini sembolik olarak 2-3 karakter halinde verilmiş. Örnegin TB020140000000001 gibi

Her firmanın bir standart fatura no serisi vardır. yukarıdaki TB ile başlayan no gibi. Bu sembolleri daha önce firma isimleri ile eşleştirerek tanımlar isek ve buna göre de bir fatura listesi oluştursak nasıl olur.

Ve bu listedeki faturaları efatura görünlüleme programı ile birlikte aç şeklinde bir excel programı oluşturabilir miyiz.

Böyle bişey mümkün müdür yoksa çok mu hayalciyim.

Excel Vers. ve Dili
2013
Arkadaşlar yok mu konu ile ilgili katkısı olan?