• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Word Belgesini, Excele Aktarma Hakkında..

Ömer Bey, çok teşekkür ederim.Elinizden geleni yaptınız benim için bu saatte,sağolun..kullanıdığım klasörü ekledim siz de bir kez daha denermisiniz acaba? bende şaşkınım:-(

Ekli dosyalar

Ben sorunsuz şekilde aynı sonuçları alıyorum.

Konuyu takip eden arkadaşlar varsa;
-- 12 numaralı cevap ekindeki excel belgesini ve
-- 21 numaralı cevap ekindeki word belgelerini indirip,
-- excel belgesindeki kod çalıştırıldığında, bu word belgelerini adres gösterip sonucu gözlemlesinler ve
-- mevcut sonuçlarla karşılaştırmalarını
rica edelim.

Aynı sonuçların alınıp alınmadığını öğrenmek istiyoruz.
.

Ben sorunsuz şekilde aynı sonuçları alıyorum.

Konuyu takip eden arkadaşlar varsa;
-- 12 numaralı cevap ekindeki excel belgesini ve
-- 21 numaralı cevap ekindeki word belgelerini indirip,
-- excel belgesindeki kod çalıştırıldığında, bu word belgelerini adres gösterip sonucu gözlemlesinler ve
-- mevcut sonuçlarla karşılaştırmalarını
rica edelim.

Aynı sonuçların alınıp alınmadığını öğrenmek istiyoruz.
.

:???::???: Evet çok haklısınız, bende çok merak ediyorum doğrusu..

Karşılaştırma

Konunun baştan sona kadar takipçisi oldum, dediğiniz gibi her iki dosyayıda karşılaştırıp sonucu ekteki dosyada gönderiyorum.
Şahsen ben hiç bir fark göremedim.

Ekli dosyalar

Sağ olunuz Tahsin Bey.
Ben de ilk kez word-excel ilişkisi üzerine kodları ucundan kıyısından da olsa kurcalamış oldum.
Sonuca da ulaştım demekki.

Artık yarın Sayın GÜROL'un gerçek belge denemelarinin sonucunu öğreniriz.

İyi geceler dilerim.
.

Sn. Ömer hocam; Sn. Gürol orijinal dosyaya uyguladığında eminim bir 20 mesaj daha yazışma olacaktır, inşallah ben yanılırım.

Kuvvetle muhtemel öyle olacak ama, bunun kaynağının kriter kelimeler (yazışma-rapora konu çok özel terimler olmazsa) olacağını düşünüyorum açıkçası.
.

Merhabalar,
Tahsin bey ilginiz için teşekkür ederim. Sizlerde normal şekilde çalışan bir dosya nın bende çalışmaması benim açımdan çok üzücü bir durum ki, Sağolsun Ömer Bey tamda istediğim gibi yapmışken:-(

Sn.yesimgurol bende çalışmaması derken, nasıl bir sonuç alıyorsunuz, bizim aldığımız sonucu hiç mi alamıyorsunuz, ne gibi bir olumsuzluk var lütfen yazarsanız sevinirim.

Ömer Bey, geç oldu ama hastane ile bazı sorunlar vardı. Ancak deneme yapabildim ve sanırım sorun benim pc deki excel versiyonu ile ilgili..Arkadaşımın pc sinde excel 2007 yüklü onda çalıştı bende 2010 yüklü tek sorun bu olsa gerek diye düşünüyorum bende..
2010 da çalışabilmesi için birşey yapmam gerekli mi ? Yoksa artık başka bir pc de bakarım.
Tahsin bey ilginiz içinde sizede teşekkür ederim.

Benim excel versiyonum 2013, Tahsin Bey'inki ise 2016, siz de 2007 versiyonda sorun olmadığını söylüyorsunuz.
Kaldı ki; bildiğim kadarıyla, mevcut kodlamada özel bir fonksiyon filan da yok.

O halde sorun excel versiyonunuz da değil, diye düşünüyorum.

En iyisi 2010 versiyonu yüklü başka bir bilgisayarda deneme yapmanız sanırım.

Kolay gelsin.
.

:-( Ömer Bey haklısınız, bu arada yanlış bakmışım bendeki excel de 2016 ,Tahsin bey ile aynımış, sağolun Ömer Bey.

Son düzenleme:
Ömer bey,
ANAMAKRO kod içerisindeki ,
Kod:
w.Columns("A:XFD").ClearContents: Application.ScreenUpdating = True
satırını silip, word sayfasına baktığımda boş görünüyor. Daha önce söylemiştiniz o satırı sildiğimde word sayfası doluydu sanki, acaba bende orada mı sorun oluyor ki:-(

Merhaba.

Hazırladığım belge 40 numaralı cevap ekinde.

.

Merhaba.

Son kontrol.

Mevcut kodların tümünü silin,
yerine aşağıdaki txt belge içeriğini yapıştırın.
.

:oops::???: Ömer bey, hakkınızı helal edin ya, çok teşekkür ederim.
Ama yine olmadı,neredeyse excel kaldırıp yeniden yükleme noktasına geldim:kafa:
Neden yapamıyor anlamıyorum. Artık arkadaşın pc sinde yapacağım. Sizi de daha fazla meşgul etmek istemiyorum:-((

Son cevaplarınızdan birinde kullandığınız excel versiyonunun 2016 olduğunu yazmıştınız ancak; profilinizde 2007 yazılı.

Destek verenlere kolaylık bakımından profilinizi güncelleyiniz.
.

Son cevaplarınızdan birinde kullandığınız excel versiyonunun 2016 olduğunu yazmıştınız ancak; profilinizde 2007 yazılı.

Destek verenlere kolaylık bakımından profilinizi güncelleyiniz.
.

Tamamdır, Ömer Bey,
Pc'yi yeni almıştık o yüzden yeni excel yüklü geldiğinden değişmişti.Profil bilgi güncellemesini düşünmemiştim.Hemen değiştirdim. Çok çok çok teşekkür ederim, gerçekten.:oops::dua2:

Tekrar Merhabalar ,Ömer Bey:oops::oops: ;

Kendi pc'imde çalıştıramadım fakat arkadaşımın pc'sinde kullanmaya başladım, tam istediğim gibi hazırlamış olduğunuz dosyayı..harika olmuş,çok teşekkür ederim.:dua2::mutlu::mutlu:

Yalnız hocalarımın yeni istekleri oldu ve üzerime tekrar bir iş yükü daha eklendi:-(
İnanın yüzüm yok o kadar yapmış olduğunuz yardımlarınızdan sonra:oops::oops:

Belki diğerlerine göre daha basit olabilir sizin için diye , son günceleldiğiniz dosya üzerinde "H ve K" sütunlarında açıklama ekleyerek anlatmaya çalışmıştım.

Ama gerçekten çok sağolun.

Ekli dosyalar

Geri