• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Word Belgesini, Excele Aktarma Hakkında..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016,32bit
Merhabalar,
Aynı klasör içinde yüzlerce Word formatında rapor dosyalarım bulunmakta. Word belgesindeki verileri excel dosyasına aktarırken sıra ile şu işlemleri yapmaktayım.
** Word sayfasını açıyorum …. Farklı kaydet….. düz metin … çıkan pencerede, satır sonu ekleyi işaretliyorum ….. dosya ismini yazıp kaydediyorum.
Word dosyasını, düz metin olarak kaydettikten sonra ;
- Excel çalışma kitabını açıyorum ,
- İlk sayfa “DENEME” sayfam var , yeni bir sayfa1 oluşturuyorum,
- A1 hücresindeki iken , “veri” menüsüne girip,
- “metinden” ikonuna tıklıyorum,
- Oluşturduğum “düz metin” dosyasını seçiyorum,
- Çıkan pencerede “sınırlandırılmış” işaretliyorum,
- İleri dediğimde , çıkan penceredeki “boşluk” işaretliyorum,
- İleri diyerek değerleri hücre hücre, excel sayfasına aktarmış oluyorum.
Acaba, excel sayfasında yapılacak bir işlem ile aynı klasörde bulunan Word belgeleri otomatik olarak yukarıdaki gibi aktarılabilir mi?

Ekli dosyalar

Merhaba.

Ekli belgede birşeyler yaptım.

Hazırladığım belge 40 numaralı cevap ekinde.

.

Merhaba.

Ekli belgede birşeyler yaptım.
Açılan ekrandan word dosyasını seçtiğinizde;
diğer konu sayfasında istenilen sonuçları sayfaya alıyor.
deneyip sonucu bildirirsiniz.
.

Ömer Bey , harika olmuş , tam inceleme fırsatım olmadı işteyim,eve vardığımda geri dönüş yapacağım..:dua2::mutlu::mutlu:

Son düzenleme:
Dayanamadım çok merak ettim , şimdi bakma fırsatım oldu çok iyi olmuş elinize sağlık..Yalnız BELGE KODU ve AÇIKLAMA KODU kısmındakiler de sorun var sanki;

BELGE KODU ; "TESPİTİ" yazısı ile "İNCELEME" yazısı arasındaki alanda "doku" var ise 1 , "kan" var ise 2 , her ikisi varsa 3 yazması gerekecekti.

AÇIKLAMA KODU ; "TESPİTİ" yazısı ile "İNCELEME" yazısı arasındaki alanda "imza" var ise 1 , "tahribat" var ise 2 , her ikisi varsa 3 yazması gerekecekti.

Gönderdiğim son belgede. MODUL'de yer alan;
Sub wordden_sonuçlar() adlı makro kod blokunu silip, yerine aşağıdakini ekleyerek dener misiniz?

Kodlar, hazırladığım, 40 numaralı cevap ekindeki belgede uygulanmış durumda.

.

Merhaba Ömer Bey;
Kodları yeniden güncelledim fakat, kırmızı alana dediğiniz gibi BELGE KODU ve AÇIKLAMA KODU için arama yapılacak kısımları kodlara ekleyecek bilgim yok :-(

Şöyle ki; word sayfasında B sütununda ,

BELGE KODU ; "TESPİTİ" yazısı ile "İNCELEME" yazısı arasındaki alanda "doku" var ise 1 , "kan" var ise 2 , her ikisi varsa 3 yazması gerekiyor.

AÇIKLAMA KODU ; "TESPİTİ" yazısı ile "İNCELEME" yazısı arasındaki alanda "imza" var ise 1 , "tahribat" var ise 2 , her ikisi varsa 3 yazması gerekiyor.

Sayın GÜROL, aynı şeyi tekrarlıyorsunuz.

Önceki cevabımda kırmızı renklendirdiğim kod satırını silip kodu çalıştırın,
sonra word adını verdiğim sayfaya bakın, söylediğimi daha iyi anlayaçaksınız.

A, B sütunlarının genişliğini biraz artırarak bakınız.
-- TESPİTİ kelimesi bir satırda (ilgili bilgiler aynı satırda sağdaki sütunlara dağıtılmış durumda),
aradaki satır boş
-- İNCELEME kelimesi bir satırda (ilgili bilgiler aynı satırda sağdaki sütunlara dağıtılmış durumda)
arada bir satır boş
-- KARŞILAŞTIRMA kelimesi bir satırda (ilgili bilgiler aynı satırda sağdaki sütunlara dağıtılmış durumda)
--Bundan sonra da 1, 2, 3 maddeler başlıyor ve hepsi de birer satırda, sütunlara dağıtılmış durumda.

Gördüğünüz gibi artık excel belgesinin (word adlı sayfa) yapısı açtığınız diğer konu sayfasındaki belgenin yapısından farklı ve
tüm bilgiler BİRER satırda (arasında diye bir şey YOK) yer alıyor.

word adını verdiğim sayfadaki bilgilerden harektle açıklar mısınız?
.

Sayın GÜROL, aynı şeyi tekrarlıyorsunuz.

Önceki cevabımda kırmızı renklendirdiğim kod satırını silip kodu çamıştırın,
sonra word adını verdiğim sayfaya bakın, söylediğimi daha iyi anlayaçaksınız.
A, B sütunlarının genişliğini biraz artırarak bakınız.
-- TESPİTİ kelimesi bir satırda (ilgili bilgiler aynı satırda sağdaki sütunlara dağıtılmış durumda),
aradaki satır boş
-- İNCELEME kelimesi bir satırda (ilgili bilgiler aynı satırda sağdaki sütunlara dağıtılmış durumda)
arada bir satır boş
-- KARŞILAŞTIRMA kelimesi bir satırda (ilgili bilgiler aynı satırda sağdaki sütunlara dağıtılmış durumda)
--Bundan sonra da 1, 2, 3 maddeler başlıyor ve hepsi de birar satırda, sütunlara dağıtılmış durumda.

Gördüğünüz gibi artık excel belgesinin (word adlı sayfa) yapısı açtığınız diğer konu sayfasındaki belgenin yapısından farklı ve
tüm bilgiler BİRER satırda (arasında diye bir şey YOK) yer alıyor.

word adını verdiğim sayfadaki bilgilerden harektle açıklar mısınız?
.

Hemen bakıyorum , Ömer bey

Hmmm, tamam Ömer Bey , evet dediğiniz gibi tek satır olmuş. O halde ;

"BELGE KODU" olan kısma aktarılacak bilgi;

"TESPİTİ" yazısı olan satırda "doku" var ise 1 , "kan" var ise 2 , her ikisi varsa 3

"AÇIKLAMA KODU" olan kısma aktarılacak bilgi;

"imza" var ise 1 , "tahribat" var ise 2 , her ikisi varsa 3 yazması gerekiyor.

Gönderdiğiniz word belgelerinden hangisinde İMZA veya TAHRİBAT kelimesi var dı acaba?
İMZA ve TAHRİBAT kelimeleri, word adlı sayfada, B sütununda hangi kelimenin olduğu satırda?

Tekrar merhaba.

Belgeniz ekte.

Hazırladığım belge 40 numaralı cevap ekinde.

.

Gönderdiğiniz word belgelerinden hangisinde İMZA veya TAHRİBAT kelimesi var dı acaba?
İMZA ve TAHRİBAT kelimeleri, word adlı sayfada, B sütununda hangi kelimenin olduğu satırda?

"TESPİTİ" kelimesinin Ömer bey, dolayısıyla "TESPİTİ" yazan kelimenin olduğu satırda hem "doku ve kan" hemde "imza ve tahribat" kelimeleri aranacak,
"doku ve kan" şartlarını taşıyanlar "BELGE KODUNA" diğerlerini içerenler ise AÇIKLAMA KODU bölümüne yazılması gerekiyordu.

Aynı anda cevap yazmışız.
Fark etmeyebilirsiniz diye bu cevabı yazıyorum,
sayfayı yenileyerek bir önceki cevabıma bakınız.

Tamam derseniz diğer cevap eklerini sileceğim.

Sonucu konu sayfasına yazarsınız.
.

Ömer Bey, dosyanızı inceledim, hakkınızı helal edin sizide meşgul ediyorum:-(
Yalnız son güncellediğiniz dosyada tarihler , içerik bilgileri aktarılmıyor. 5 nolu mesajınızdaki kodlar da aktarılıyordu ve sadece 13 nolu mesajdaki eksiklik vardı.

Belki hata vardır diye önceki çevabımın ekini yeniledim.
(konu sayfasına eklediğiniz word belgelerindeki işlemi tamamlayarak kaydettim.
Sonuçları kontrol edin isterseniz
)
.

Belki hata vardır diye önceki çevabımın ekini yeniledim.
(konu sayfasına eklediğiniz word belgelerindeki işlemi tamamlayarak kaydettim.
Sonuçları kontrol edin isterseniz
)
.

:-(( Ömer bey, üç kez indirdim ve evet istediğim gibi listelemiş indirdiğim dosyada fakat ben o verileri siliyorum ÇALIŞTIR butonuna basıp klasörden dosya seçiyorum, sadece BELGE kodu ve AÇIKLAMA KODU kısımlarına veri geliyor diğer kısımlara veri akışı yok:-((
nerede hata yapıyorum ki:-((

Kullandığınız word belgelerinden (paragraf silmeden) özel bilgileri silerek foruma hemen ekleyecekseniz bakayım.
İş inada bindi desem yalan olmaz.
.

Kullandığınız word belgelerinden (paragraf silmeden) özel bilgileri silerek foruma hemen ekleyecekseniz bakayım.
İş inada bindi desem yalan olmaz.
.

ilk yolladığım klasördeki word belgelerinde deneme yapıyorum Ömer Bey, asıl orjınal belgelerde kullanmadım henüz iş yerinde onlar.

İsterseniz, exçel belgesini ve word belgeyerini Karşıdan Yüklenilenler dışında bir yere alıp,
oraya aldıktan sonra word belgelerini birer kez açıp, değişiklik yapmadan KAYDET-KAPAT işlemi yapın, ardından excel belgesini açarak kodu çalıştırın.

Ben mevcut word belgelerine göre sorunsuz sonuç alıyorum.
Yani bu aşamada benden bu kadar anlamına geliyor.
.

Geri