• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Word Belgesini, Excele Aktarma Hakkında..

Ömer hocamızın affına sığınarak,
Listeletmede "docx" uzantıları listeletmediğini farkettim.. kırmızı renkle işaretlediğim yeride ben eklemek istedim. hayırlı geceler dilerim..

Kod:
Sub WORDDEN_AL()
Dim wrd As Object
Dim doc As Object
With Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
     .AllowMultiSelect = False: .Filters.Add "Word Belgeleri", "*.doc, [COLOR="Red"]*.docx[/COLOR]", 1
     If .Show = -1 Then
        Set wrd = CreateObject("Word.Application"): wrd.Application.Visible = True
        Set doc = wrd.documents.Open(.SelectedItems(1))
        With doc.ActiveWindow.Selection
            .WholeStory: .Copy: End With
     Else: Exit Sub: End If: End With
doc.Close 0
wrd.Quit: Set doc = Nothing: Set wrd = Nothing
End Sub

Ömer hocamızın affına sığınarak,
Listeletmede "docx" uzantıları listeletmediğini farkettim.. kırmızı renkle işaretlediğim yeride ben eklemek istedim. hayırlı geceler dilerim..

Kod:
Sub WORDDEN_AL()
........................
.AllowMultiSelect = False: .Filters.Add "Word Belgeleri", "*.doc, [COLOR="Red"]*.docx[/COLOR]", 1
..................
End Sub
Estağfurullah Sayın CAN.

Dikkatiniz için teşekkürler.
Atasözümüz ne diyordu; Hafıza-i beşer nisyan ile malûldür..

İyi çalışmalar dilerim.
.

Tekrar Merhabalar Ömer Bey;:oops::oops:

Bugün yaklaşık 150 kadar dosyamı hazırlamış olduğunuz kodlar ile taradım ve inanın büyük bir yükten kurtarmış oldunuz beni.

Fakat bazı dosyalarda satır atlamalar olduğundan veriler aktarılamıyor. Ekteki dosyada anlatmaya çalışmıştım:-(

Ekli dosyalar

Belgenize birkaç saat sonra cevap verebilirim, biraz bilgisayar başından kalkmam gerekiyor.
Eklediğiniz belgeye bakmadım ama yazdıklarınızdan, sıkıntıyı ve çözümü tahmin edebiliyorum.
.

Belgenize birkaç saat sonra cevap verebilirim, biraz bilgisayar başından kalkmam gerekiyor.
Eklediğiniz belgeye bakmadım ama yazdıklarınızdan, sıkıntıyı ve çözümü tahmin edebiliyorum.
.

İnce düşünecenizden dolayı çok teşekkür ederim. Tabi ki:bravo::oops:

Hayır bir sorun yok.

Geçen hafta işlerim çok yoğundu, sadece forumdaki kolay gördüğüm birkaç konuya cevap yazabildim.

Ekteki belgeyi deneyiniz. Belge yenilendi ( 23.01.2017 15:33 )
.

Ekli dosyalar

Sn.Ömer hocam, Sn. yesimgurol'dan önce ben baktım sanırım, g sütunundaki içerik kısmına ilk tarihin (15.06.199) in karşılığı olan satıra 4. satır metini getiriyor, akışa göre 1) satırındaki 1) 15.06.1999 xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxxx getirmiyor, bilgilerinize.

Sn.Ömer hocam, Sn. yesimgurol'dan önce ben baktım sanırım, g sütunundaki içerik kısmına ilk tarihin (15.06.199) in karşılığı olan satıra 4. satır metini getiriyor, akışa göre 1) satırındaki 1) 15.06.1999 xxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxxx getirmiyor, bilgilerinize.
Merhaba.

Dikkatiniz için sağ olunuz Tahsin Bey.
#50 numaralı cevap ekindeki belgeyi yeniledim.
.

Bu arada ilk hazırlamış olduğunuz dosya ile taramalarımı yapıyorum:dua2::mutlu::mutlu: Sorunlu olan dosyalarımı ayırıyorum en sona şimdilik.

Cevabınızı görünce çok mutlu oldum inanın,teşekkür ederim. Tahsin Bey'e de ilgisinden dolayı ayrıca teşekkür ederim.

Ömer Bey,
"İNCELENEN TARİH" yani "E" sütununa geçen verilerde herhangi bir sorun yok (word belgesinde enter ile aşağıya geçtiğinden satır daha önce aktarılmıyordu).
Fakat ;
Aynı sorun " BELGE ve AÇIKLAMA KODU" yani "C ve D" sütunlarına geçen verilerde de vardı. Mesela ekteki dosyamda word belgesinde " TESPİTİ..." yazısından sonra enterla satır alta geçmiş olduğundan " BELGE ve AÇIKLAMA KODU" yani "C ve D" sütunlarına değerler sıfır olarak aktarılmakta.

Birde inanın son ricam artık:oops:
"I ve J" sütunlarına geçen tarih / içerik ,
"F" sütunundaki tarihlerin en küçüğü değilde ,
"F" sütununda , "E" sütunundaki tarihten daha küçük bir tarih varsa onlar geçse daha yerinde olacak benim için:-(

Onun dışında mükemmel oldu , :dua2::mutlu::mutlu:

Ekli dosyalar

Önemli olan ihtiyacın görülmesi.
İyi günler, iyi çalışmalar dilerim.
.

Bir ricam olabilir mi?

Sayın yesimgurol,

Sayın Ömer Baran üstadın sıkı takipcisiyim ve "Özel Arşiv" ini tutuyorum. Kendisine bu arada sevgi ve saygılarımı sunarım.

Bir isteğim olacak, son eklediğiniz Word dosyasını "Excel" dosyasına nasıl bağlıyorsunuz, bilgi verebilir misiniz?

Gönül dostları değerli üstatlarımız sayesinde, malum her gün yeni bir şey öğreniyoruz.

Emek ve katkılar verenlere bir kez daha teşekkürler. Size de kolaylıklar ve başarı dileklerimi iletirim.

Sayın yesimgurol,

Sayın Ömer Baran üstadın sıkı takipcisiyim ve "Özel Arşiv" ini tutuyorum. Kendisine bu arada sevgi ve saygılarımı sunarım.

Bir isteğim olacak, son eklediğiniz Word dosyasını "Excel" dosyasına nasıl bağlıyorsunuz, bilgi verebilir misiniz?

Gönül dostları değerli üstatlarımız sayesinde, malum her gün yeni bir şey öğreniyoruz.

Emek ve katkılar verenlere bir kez daha teşekkürler. Size de kolaylıklar ve başarı dileklerimi iletirim.

Merhaba sayın, assenucler

İnanin kodlar konusunda pek bilgim yok keşke olsa idi de anlatabilseydim size .. 50 nolu mesajda Ömer Bey'in beyin yapmış olduğu dosya da kodlar mevcuttur. Belki orada bulabilirsiniz cevabınızı, keşke yardımcı olabilseydim ama inanin bende anlamıyorum kodlardan:-(

.......

.............
Tekrar merhaba.

Önce estağfurullah diyorum.
Büyüklere saygı, küçüklere sevgi, herkese selam ve bilgimizle sınırlı olarak destek bizden.

Ayrıca tuttuğunuz arşivi de edinmek isterim, zira benim bir arşiv tuttuğum söylenemez.
Daha önce forumda açılmış konular benim arşivim diyebilirim ve forumda ARAMA işlevini sıkça kullanmanızı öneririm.

Fırsat bulduğumda (en kısa sürede) Sayın yesimgurol için oluşturduğum belgede kullanılan kodların
satır satır açıklamasını yazarak konu sayfasına eklerim.

Word dosyası için yapılan işlem kısaca aşağıdaki gibidir.
word belgesini aç=>tümünü seç=>kopyala=>belgeyi kapat=>excel belgesi word sayfasına yapıştır =>boşluk karakterine göre sütunlara dağıt

İyi günler dilerim.
.

Sayın Ömer Baran,

Günaydın, gecenin ilerlemiş saatinde bizler uyurken, sizin verdiğiniz yanıt için ne kadar teşekkür etsem azdır üstadım. Kendimi çok mahcup hissettim. Allah sizden razı olsun.

Txt olarak oluşturulan dosyanın, VERi / Dış Veri Al menüsü kullanılarak Excel'e tekrar aktarılacağını düşünerek, soruyu sordum. Kopyala yapıştır, benim de kullandığım bir yöntem.

Bebek ve anne bakınca; açıkçası işin kolayına kaçtığımı da söylemeliyim.

Sevgi ve saygılar.

Geri