yesimgurol
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2016,32bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 14-02-2026
Merhabalar,
Forum da yapılmış olan örnek dosyalardan faydalanarak oluşturmaya çalıştığım dosyam üzerinde takıldığım bir sorunum oldu.
Şöyle ki,
"Deneme" adlı bir klasörüm mevcut ve bu klasörün içerisinde "deneme.xls" excel dosyası ve "PDFLER" adında da bir klasör bulunuyor.
Excel sayfasında oluşturmuş olduğum userform üzerinde bir adet "webbrowsere" nesnesi ekledim ve belirtmiş olduğum dosya adresi ile pdf sayfasını görüntüleye bildim.
Kodlar şu şekilde ;
"webbrowsere" nesnesi yanına da bir adet Listbox nesnesi ekledim. Bu listbox içerisinde de "PDFLER" klasörü içerisindeki pdf uzantılı dosyaları listelemeyi başardım.
Bu kodlar da şu şekilde ;
Bu kısma kadar her şey güzel oldu fakat yapmak istediğim olay ise ;
Listbox içerisinde listelenen dosya adlarına tıkladığımda "webbrowsere" içerisinde görünsün.
.. ve hani belki "ileri / geri" butonu ile de dosyaları görüntülemek istiyorum.

Forum da yapılmış olan örnek dosyalardan faydalanarak oluşturmaya çalıştığım dosyam üzerinde takıldığım bir sorunum oldu.
Şöyle ki,
"Deneme" adlı bir klasörüm mevcut ve bu klasörün içerisinde "deneme.xls" excel dosyası ve "PDFLER" adında da bir klasör bulunuyor.
Excel sayfasında oluşturmuş olduğum userform üzerinde bir adet "webbrowsere" nesnesi ekledim ve belirtmiş olduğum dosya adresi ile pdf sayfasını görüntüleye bildim.
Kodlar şu şekilde ;
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
WebBrowser1.Navigate "about:blank"
WebBrowser1.Document.Write "<HTML><Body><embed src=""C:\Users\Yesım\Desktop\deneme\PDFLER\deneme.pdf"" width=""100%"" height=""100%""/></Body></HTML>"
End Sub
"webbrowsere" nesnesi yanına da bir adet Listbox nesnesi ekledim. Bu listbox içerisinde de "PDFLER" klasörü içerisindeki pdf uzantılı dosyaları listelemeyi başardım.
Bu kodlar da şu şekilde ;
Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Dim evn As Object
ListBox1.Clear
Set evn = CreateObject("scripting.filesystemobject")
Set klasor = evn.getfolder("C:\Users\Yesım\Desktop\deneme\PDFLER")
For Each dosyalar In klasor.Files
If VBA.Right(dosyalar.Name, 3) = "pdf" Then
ListBox1.AddItem Replace(dosyalar.Name, ".pdf", "")
End If
Next
End Sub
Listbox içerisinde listelenen dosya adlarına tıkladığımda "webbrowsere" içerisinde görünsün.
Ekli dosyalar
-
18.4 KB Görüntüleme: 9