Verileri birbirleri ile eşleştirip eğer aynıysa yanına veri yazdırma

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2016
Merhaba üstadlar bilmiyorum konu başlığı tam oldumu ama bu kadar dilim döndü.
Derdim şu Bir excel dosyam var iki çalışma sayfası var BİRİNCİ ve İKİNCİ ikisinde de 7 sütun var A-B-C-D-E-F-G
Benim için A sütunu ve C-D-E-F-G sütunları önemli şimdi İKİNCİ sayfanın A sütunundaki veriler BİRİNCİ sayfanın A sütunundaki ile aynı ise İKİNCİ sayfanın C-D-E-F-G (MESAFE BAŞLIKLI SÜTUNLAR) BİRİNCİ sayfanın C-D-E-F-G (MESAFE BAŞLIKLI SÜTUNLAR) sütunlarına yazılsın istiyorum. ve içinden çıkılmaz bi duruma geldim uğraşmaktan bir türlü beceremedim. Lütfen yardım edin bu gece bunları bitirip yarın yönetime teslim etmem gerekiyor :(

NOT: Ekteki dosya sadece örnektir. benim eşleştirmem gereken 70000+ satır var. Excel 2007 kullanıyorum. yardımcı olacak arkadaşlara faydalı olur düşüncesiyle belirteyim istedim.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi forumlar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 - Eng.
Düşeyara (VLOOKUP) bu formülü kullanmak gerek,

=VLOOKUP($A2;İKİNCİ!$A:$G;3;0)

yukarıdaki gibi, formülü yana doğru çektiğinde 3 olan rakamı birer artırman gerekecektir.

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Siz 2007 kullanıyorsanız kırmızı ile belirttiğim kısımları 2007'nin maksimum satır sayısıyla değiştirebilirsiniz.
Kod:
Sub Aktar()
Set s2 = Sheets("İKİNCİ")
Application.ScreenUpdating = False
For x = 1 To [[COLOR="red"]a65536[/COLOR]].End(3).Row
Set Bul = s2.Range("a2:a" & s2.[[COLOR="Red"]a65536[/COLOR]].End(3).Row).Find(Cells(x, "a"), LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)
If Not Bul Is Nothing Then
s2.Range(s2.Cells(Bul.Row, "c"), s2.Cells(Bul.Row, "g")).Copy
Cells(x, "c").PasteSpecial Paste:=xlValues
Application.CutCopyMode = False
End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Alternatif olsun..

BİRİNCi sayfasının C2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp sağa ve aşağıda doğru çoğaltınız.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($A2;İKİNCİ!$A:$G;SÜTUN();0));"";DÜŞAYARA($A2;İKİNCİ!$A:$G;SÜTUN();0))

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2016
Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Leumruk tarafından verilen örnek dosyaya verilerimi kopyaladım ve çalıştırdım. Ancak bende excel 2007 olduğu için 65536 olan yerleri bahsettiği gibi excel 2007 son satır olan 1048576 yaptım ancak o şekilde çalışmadı. Neyseki işlem yapacağım satır sayısı 65536 dan aşağı olduğu için formulü hiç değiştirmeden çalıştırdım uzunca bir süre sonra kontrol ettiğimde olmuştu.
Çok teşekkür ederim üstadlar. beni çok büyük bir dertten kurtardınız.

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
merhaba,

sn.leumruk un vergiği makroyu "eğer aynıysa, kopyala yapıştır değilde, sayfa 1 de aynı olan hücreleri kırmızı yapacak şekilde nasıl değiştirebilirim?

şimdiden tşk ederim

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
merhaba,

sn.leumruk un vergiği makroyu "eğer aynıysa, kopyala yapıştır değilde, sayfa 1 de aynı olan hücreleri kırmızı yapacak şekilde nasıl değiştirebilirim?

şimdiden tşk ederim
Merhaba,
Kodu aşağıdaki gibi kullanın. Eğer istediğiniz bu değilse kendi örnek dosyanız üzerinde yapmak istediğinizi ayrıntılı bir şekilde açıklayın.
Kod:
Sub Aktar()
Set s2 = Sheets("İKİNCİ")
Application.ScreenUpdating = False
For x = 1 To [a65536].End(3).Row
Say = WorksheetFunction.CountIf(Range("a2:a" & [a65536].End(3).Row), Cells(x, "a"))
Set Bul = s2.Range("a2:a" & s2.[a65536].End(3).Row).Find(Cells(x, "a"), LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole)
If Not Bul Is Nothing Then
s2.Range(s2.Cells(Bul.Row, "c"), s2.Cells(Bul.Row, "g")).Copy
Cells(x, "c").PasteSpecial Paste:=xlValues
Application.CutCopyMode = False
ElseIf Say > 1 Then
Cells(x, "a").Interior.ColorIndex = 3
End If
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
sn leumruk,
malesef bende çalışmadı ama örnek dosyamı yolladım.
kırmızı yapmasından vazgeçtim çünkü data sayfasındaki b sütunundaki veriyi kopyalayıp Sayfa1 de c sütununa yapıştırması daha çok işime yarayacak. ayrıca yine data sayfasında c sütunundaki veri sayfa1 de varsa o satırı silmesini istiyorum.
şimdiden tşk ederim

Ekli dosyalar