Verileri belirli şartlara göre toplayarak aktarma

hedjaz

Altın Üye
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
92
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-06-2024
merhaba,

forumda aktarma tuşu ile ilgili örnekleri inceledim ancak tam olarak istediğimi bulamadım. Ekte paylaştığım örnekte açıklama yapmaya çalıştım. Toplayarak tarihe göre aktarmayı nasıl yapabilirim? Yardımcı olur musunuz?
Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

hedjaz

Altın Üye
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
92
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-06-2024
Yardımcı olabilecek kimse var mı? Fikir edinebileceğim link te olur.
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,293
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,
Ben hiç bir şey anlamadım.
Sayfa2 deki durumu da belirtirseniz sanırım biraz daha anlaşılır olacak.
 
Katılım
9 Şubat 2022
Mesajlar
169
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2027
2. Kısımdaki "Tuşa basıldığında C sütunundaki belirtilen tarihin sayfa 2'deki sütunundaki toplam miktarda çıkarsın. Sayfa'de hücre boşsa - olarak belirtsin" cümlesi anlaşılmıyor.
Bence önce kafanızda yapmak istediğiniz şeyi anlatın, çoğu zaman bu işi yapacak daha verimli daha anlamlı yollar olabiliyor çünkü.
 

hedjaz

Altın Üye
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
92
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-06-2024
merhaba,

kusura bakmayın. İfadeyi düzgün kuramamışım.

sayfa 1'de girilen verilerin belirttiğim tarihe bağlı olarak sayfa 2'de hangi sütundaysa oraya ilgili ürünün (örneğin X) e-toplamını getirmesi.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,632
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Her iki buton için aşağıdaki kodu deneyebilirsiniz.

Kod butonlara tıkladığınızda çalışacaktır.

Not : Kod butonlarında üzerinde yazan metinlere göre işlem yapmaktadır. Bu sebeple butonların üzerinde yazan AKTAR ve ÇIKAR kelimelerini değiştirdiğinizde kodu revize etmeniz gerekecektir.

C++:
Option Explicit

Sub My_Sumif()
    Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet, X As Long
    Dim WF As WorksheetFunction, Bul As Range
    Dim Buton_Text As String, Toplam As Double
    
    Application.ScreenUpdating = False
    
    Set S1 = Sheets("BRK")
    Set S2 = Sheets("Sayfa2")
    Set WF = WorksheetFunction
    
    Set Bul = S2.Rows(1).Find(S1.Range("C2"), LookAt:=xlWhole)

    Buton_Text = ActiveSheet.Shapes(Application.Caller).TextFrame.Characters.Text

    If Not Bul Is Nothing Then
        For X = 2 To S2.Cells(S2.Rows.Count, 1).End(3).Row
            Toplam = WF.SumIf(S1.Range("A:A"), S2.Cells(X, 1), S1.Range("C:C"))
            If Left(Buton_Text, 5) = "AKTAR" Then
                S2.Cells(X, Bul.Column) = S2.Cells(X, Bul.Column) + Toplam
            ElseIf Left(Buton_Text, 5) = "ÇIKAR" Then
                S2.Cells(X, Bul.Column) = S2.Cells(X, Bul.Column) - Toplam
            End If
        Next
    End If
        
    Set S1 = Nothing
    Set S2 = Nothing
    Set WF = Nothing
    
    Application.ScreenUpdating = True
    
    MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub
 

hedjaz

Altın Üye
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
92
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-06-2024
Necdet Bey elinize sağlık. Teşekkür ederim.
 

hedjaz

Altın Üye
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
92
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-06-2024
:) haklısınız. karıştırdım. Çok Teşekkürler Korhan Bey.
 
Üst