Veri doğrulamada liste seçiminde formül ve listede olmayanın gelmemesi

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-04-2025
iyi akşamlar,
VERİ DOĞRULAMADA LİSTE SEÇİMİNDE FORMÜL VE LİSTEDE OLMAYANIN GELMEMESİ nasıl sağlanır.

Liste AD olarak tanımlanmış olup Sayfa1 dedir. Seçim alanın ise Sayfa2
dedir. Sayfa2 de veri doğrulama ve "LİST" ad tanım var.

1-Hasan ismi sayfa1 de bulunan listede yok c sütunundaki listeden gelecekler arasında HASAN olmamasına rağmen girişalanınan HASAN yazılabilmekte. ARADIĞIM BURAYA LİSTEDE OLMAYAN "HASAN" YAZILAMAMALI uyarı çık mıyor.

açılır listede boş hücreler var. Veri doğrulamadaki alana LİST isimli ad alanı oluşturulmuş alandaki boş hücreleri veri doğrulamadaki alana hangi formül olursa boş hücreleri açılır listeye nasıl getirilmez.

lütfen yardım eder misiniz.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

-- VERİ DOĞRULAMA ekranını açtığınızda sağ tarafta göreceğiniz BOŞLUĞU YOKSAY'ın solundaki
ONAY KUTUSUnu temizlerseniz, listede olmayan bir veri girişi yapılamaz.
-- list AD TANIMLAMASIndaki formül kısmını aşağıdakiyle değiştirirseniz, veri doğrulama açılır listesinde sadece dolu olanlar görüntülenir.
.
Kod:
=DOLAYLI("Sayfa1!B8:B"&KAÇINCI("ZZZ";Sayfa1!$B:$B;1))
.

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
10-04-2025
veri doğrulamada başka sayfadan listeden getrime

Merhaba Sayın Ömer BARAN üstadım,
bu sayfada yapılan yukarıdaki konuya ilişkin olarak başka bir işlemde
formülü EKLE/AD tanımla alanındaki "Çalışma Kitabındaki adlar:" LİST1 olmak üzere, "Başvuru Yeri:" kutusundaki alana =DOLAYLI(SAYFA2!B5:E10&KAÇINCI("ZZZZ";SAYFA2!B5:E10;1)) formülü yazıp SAYFA1 sayfası L28:O28 birleştirilmiş hücre aralığına listenin gelmesini sağlamak isteddim. Ancak veri doğrulma / ayarlar / liste /kaynak: kutusunda ="LİST1 seçimini yaptığımda "! Kaynak Şu Anda Bir Hata Veriyor. Devam Edilsin mi?" uyarısı çıkıyor. Çözemedim. Lütfen yardımcı olur musunuz? hatam nerede? ve ne yapmam gerekli.

Saygılarımla...

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba Sayın Ömer BARAN üstadım,
bu sayfada yapılan yukarıdaki konuya ilişkin olarak başka bir işlemde
formülü EKLE/AD tanımla alanındaki "Çalışma Kitabındaki adlar:" LİST1 olmak üzere, "Başvuru Yeri:" kutusundaki alana =DOLAYLI(SAYFA2!B5:E10&KAÇINCI("ZZZZ";SAYFA2!B5:E10;1)) formülü yazıp SAYFA1 sayfası L28:O28 birleştirilmiş hücre aralığına listenin gelmesini sağlamak isteddim. Ancak veri doğrulma / ayarlar / liste /kaynak: kutusunda ="LİST1 seçimini yaptığımda "! Kaynak Şu Anda Bir Hata Veriyor. Devam Edilsin mi?" uyarısı çıkıyor. Çözemedim. Lütfen yardımcı olur musunuz? hatam nerede? ve ne yapmam gerekli.

Saygılarımla...
Sorunuzu tam anlamadım ama belirttiğiniz formülde kırmızı renklendirdiğim kısmı silin, mavi sütun adlarını değiştirin.
.
Kod:
=DOLAYLI(SAYFA2!B5:[B][COLOR="Blue"]B[/COLOR][/B][B][COLOR="Red"]10[/COLOR][/B]&KAÇINCI("ZZZZ";SAYFA2!B5:[B][COLOR="Blue"]B[/COLOR][/B]10;1))
--Veri kaynağı birleştirilmiş hücrelerden oluşuyorsa,
birleştirme yapılmamış gibi en SOL ÜSTTEKİ hücreden, SOLDAKİ SÜTUN son dolu hücre gibi formüle edin.
(Yani yukarıda belirttiğim formüldeki gibi)
-- Sonuçta elde edilecek alan adresini DOLAYLI işlevini kullanmadan başka bir hücrede METİN olarak oluşturuyor olmanız lazım.
(Hücre birleştirmelerini yok saymayı unutmayın)
Bunu oluşturabiliyorsanız, artık bu alan adresini veri doğrulama veya ad tanımlamada DOLAYLI parantezine alarak kullanabilirsiniz.
-- Sorun yaşarsanız, sorunlu haliyle örnek belge ekleyip açıklama yazarsanız sonuca daha hızlı ve net ulaşabilirsiniz.