Veri Doğrulama ile seçilen ay ve yıla göre tarih karşılaştırması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe-İngilizce
Merhabalar,

önce ne yapmak istediğimi anlatayım

Veri girişi sayfasında çalışanlar görevlere gideceği zaman verileri kaydediyor.Yönetici rapor sayfasında belli tarihler arasında kim nerede görebiliyor.Bunu yaparken hep tarihleri karşılaştırdım.Yani girilen tarihler Veriler sayfasındaki Başlangıç ve Bitiş Tarihleri sütunlarıyla kesişiyorsa Rapor sayfasında listeleme yapıyorum

İstatistik sayfasında ise yönetici , ay seçiyor sonra yıl seçip görev dağılımını istatistiğini görebilmeli.Örneğin Temmuz 2014 seçildi.Buna göre Temmuz 2014 de kaç kişi nerde İstatistik sayfasında aşağıdaki şekilde göstermek istiyorum.Örneğin
şirket içi: 4
şirket dışı:3
şehir dışı:1
yurt dışı:2 gibi

Ama bu yapamadım.Normalde veri girişi ve rapor sayfalarında tarihleri kıyaslıyordum.Ama istatistik sayfasında belli tarih yok.Yani aylardan Temmuz yıllardan da 2012 bir metin tarih değil.Bu iki şeyi birleştirip nasıl arama yapıcam bilmiyorum.mesela yönetici Ağustos 2013 seçtiğinde nasıl bir kıyaslama yapabilirim?Sonuçta Ağustos 2013,01.08.2013 ve 31.08.2013 aralığını kapsıyor.Ama ben kullanıcın aralık girmesini değilde seçtiği ay ve yılla kıyaslama yapmasını istiyorum.
2 gündür sürekli uğraşıyorum ama bulamadım.Acaba girilen ay ve yılı tarihe göre convert mi yapıcam bilmiyorum :( bunun hakkında bir fikriniz var mı?Bunu mutlaka yapmam lazım.Umarım anlatabilmişimdir.

2.sorum ise istatistik sayfasında görev yerlerinde kaç kişi var bunun sayısını yazdırıyordum ama yanlış çalışıyor.Normalde doğru çalışıyordu.yardım edebilir misiniz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba, açıkçası tam kontrol edemedim ama fikir verir diye düşünüyorum.
B8 hücresi için:
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(AY(D13:D28)=İNDİS({1\2\3\4\5\6\7\8\9\10\11\12};KAÇINCI(C3;I22:I33;0))))

Excel Vers. ve Dili
Merhaba, açıkçası tam kontrol edemedim ama fikir verir diye düşünüyorum.
B8 hücresi için:
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(AY(D13:D28)=İNDİS({1\2\3\4\5\6\7\8\9\10\11\12};KAÇINCI(C3;I22:I33;0))))
Cenk Bey öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
Fakat yapmak istediğim şeyi vba'da yapmak istiyorum.

Birde karşılaştırma yapılırken ben şöyle bir mantıkla yapmak istiyordum.Örneğin aylardan Eylül yıl olarak da 2015 seçildi

İf Veriler sayfasındaki Başlangıç tarahi <=30.09.2015 AND Veriler sayfasındaki Bitiş Tarihi >=01.09.2013 diye karşılaştırma yapmak istiyorum.

Benim yapamadığım kısım ise Eylül 2015i 01.09.2015 ve 30.09.2015 e gibi tarih formatına çevirememek.Eğer bu if koşulu sağlıyorsa görev yerlerinin (şirket içi ve dışı,şehir dışı,yurt dışı) sayısını saydırıp B8:B11'e yazdırmak.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba, öncelikle kusuruma bakmayın, ben olayı yanlış anlamışım tarihle ilgili de şöyle bir şey yaptım buna bakarak bir şeyler yapabileceğinizi düşünüyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Merhaba, öncelikle kusuruma bakmayın, ben olayı yanlış anlamışım tarihle ilgili de şöyle bir şey yaptım buna bakarak bir şeyler yapabileceğinizi düşünüyorum.
Cenk bey öncelikle ilgilendiğiniz için tekrardan teşekkür ederim :)

Dediğiniz gibi yazdığınız kodlara bakarak yapmaya çalışıcam.Takıldığım yer olursa tekrar dönerim size :)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Rica ederim, inşallah faydasını görürsünüz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ben yapamazsam da bir başkası yardımcı olacaktır.