Vardiyalı Nöbet Listesi Hazırlama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 2010
Türkçe
Değerli Exel kullanıcıları!

Çok yardıma ihtiyacım var.

Ben Havalimanında Büroda çalışıyorum. 4 ekibimiz var ve bunların nöbet listelerini her gün hazırlayıp göndermek durumundayız. Ben işimizi kolaylaştıracak bir exel programı hazırlamak istiyorum fakat exelde formül veya fonksiyonlar hakkında çok az bilgi sahibi olmam nedeniyle bunu başaramıyorum.

sizden istirhamım şu: 4 ekibimiz var ve 12/24-12/48 şeklinde vardiya usulü nöbete geliyorlar. yani bir gündüz geliyorlar ertesi gün gece gelip 2 gün istirahat ediyorlar. 20 adet nöbet yerimiz var. Toplamda 160 kişi her gurupta 40 kişi mevcut.

şimdi öyle bir şey yapmalıyım ki 1. gün gündüz nöbete gelen ekip 2. gün gececi gözükmeli. 3. ve 4. günler ise istirahatli kısımda yer almalı. Tabi birde nöbeti sadece ayın başında girerek 4 ekibide yerleştirdikten sonra ay sonuna kadar bu döngü devam etmeli.

Anladığınız kadarıyla bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın esenboğa
İstediğiniz şeyleri örnek bir dosyayla destekleyip, tümünü forumdan beklemek yerine takıldığınız yerlerde yardım almanız daha kolaydır.
Sizin her gün hazırladığınız nöbet listesi formunu örnek dosya haline getirip dosyaupload veya tc dosya gibi bir site üzerinden paylaşırsanız mutlaka yardım edecekler çıkacaktır.
20 nöbet yeri 4 ekip 160 kişi 12/24 12/48 vardiyadan sizin anladıklarınızı anlayarak dosya oluşturmak için kimse uğraşmaz. Ben size okulda kullandığım (okula göre hazırlanmış) bir dosya paylaşayım siz üzerinde değişiklikler yaparak kullanmaya çalışın. kolay gelsin. (Sayfa koruma şifresi varsa sivas )

https://www.dosyaupload.com/51j5

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 2010
Türkçe
Haklısınız. İlginiz için teşekkür ederim.Dosyayı aşağıdaki linkte yükledim. Yıllar önce yapılmış bir çalışma, 4'lü nöbet yazan yere isimler giriliyor. Nöbet listesi yazan yerdende çıktısı alınıyor. ancak biraz karmaşık ve hataya müsait bir program bu. Daha sade ve daha anlaşılır birşeyler yapmak istiyorum.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 2010
Türkçe
Sayın Hüseyin VURKAN bey, gönderdiğiniz örnek dosyanın çizelge sayfasında bulunan x sütununda yer alan aşağı doğru ok işaretleri tıklanarak seçim yapılıyor. bunu nasıl yapabilirim?

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Merhaba Seçim yapacağınız hücrede iken VERİ sekmesinde VERİ DOĞRULAMA, Her Hangi bir Değer yazan yerden LİSTE seçeneklerini seçip KAYNAK bölümüne seçim yapacağınız hücreleri belirtmeniz yeterli. Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 2010
Türkçe
Süpersiniz teşekkürler Hüseyin bey.

Bir sorum daha olacak. Bir hücredeki değeri =A5 diyerek başka bir hücreye kopyalayabiliyoruz fakat A5 hücresinde bir şey yazmıyorsa kopyalamak istediğim hücreye 0 değeri veriyor. Ben ise hücrede 0 yazmasını istemiyorum sadece hücre boş gözüksün istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
=EĞER(A5="";"";A5) şeklinde yazarsanız istediğiniz olur.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
2016 türkçe
Sayın esenboğa gördüğüm kadarıyla güzel bir çalışma eskisine nazaran daha anlaşılır ve kullanışlı görünüyor. Başarılar dilerim kolay gelsin.