• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserFormda şarta bağlı sayfa bilgilerinin görüntülenmesi

Evet, ama sorularım geçerli :)
Selam,
Bunların sayısı çok fazla olmayacağından Siz kendiniz 3'er tane değer verebilirsiniz. Ben daha sonra düzenler, ekler çıkarırım.
Mesela
Operatör için; Ali,Veli,Ergün
Format için ; BS, TB, QF
Ana ürün için; Ana1, Ana2, Ana3

İyi çalışmalar,

Selam,
37.sıradaki mesajımı ve dosyamı güncelledim. Bakabilir misiniz?
İyi çalışmalar.

Merhaba,
Form2'deki scrollbar1'i seçip özellikler penceresinden value seçeneğini, default max belirlenmiş olan 32767 olarak değiştirip denermisiniz, kolay gelsin.

Selam Sayın dentex,
"default max" değilde "max" değerini buldum. Zaten 32767 imiş.
İyi çalışmalar.

Merhaba Ergün bey,
ben de zaten default olan max değeri demek istemiştim :). Value değerini dediğim gibi yapınca sorun çözülmüş olması gerek, doğrumudur?

Merhaba Ergün bey,
ben de zaten default olan max değeri demek istemiştim :). Value değerini dediğim gibi yapınca sorun çözülmüş olması gerek, doğrumudur?

Selam,
Value=1 iken 32767 yaptım. sorun düzeldi. Gerçekten harikasınız.
sorgu sayfasındaki ilk sorguya yanı 7.satıra tıkladığımda scrollbar'a ait sol label "ilk" yazıyor. sağ label ise ise bir sonraki üretim no.yu yazıyor.
ellerinize sağlık çok teşekkürler.

Selam Sayın Dentex,

"insörtsorgulama-Tekli" sayfasında sorgu sonucu O sütunu boş olduğu zaman hata veriyordu.En aşağıdaki kodlardaki sizin pasif bıraktığınız
Kod:
On Error GoTo dip:
dip:
aktif ederek hata vermemesini sağladım. Yaptığım doğru mudur?
bir de "dip" kelimesi kullanıcı tanımlıdır. Öyle değil mi? yani "abc" de yazsak olur doğru mudur?

Aşağı koddaki
Kod:
 If Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub
      If Intersect(Target, Range("O7:O" & son)) Is Nothing Then  'Exit Sub
      Else
kısmını tam anlayamadım. mümkünse biraz izah edebilir misiniz? ('Exit Sub aynen sizin yazdığınız gibi pasiftir)
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
     urt_no = Empty
     s_no = Empty
     Set form = Nothing
On Error GoTo dip:
    Dim son, a As Long
    'son = Cells(65536, "O").End(xlUp).Row
     son = Evaluate("=MAX((O7:O65536<>"""")*ROW(7:65536))") 'son "detay" yazan satırı bulur
      If Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub
      If Intersect(Target, Range("O7:O" & son)) Is Nothing Then  'Exit Sub
      Else

a = Target.Row
      urt_no = Cells(a, "A")
      kolon = 1 ' A sütunu Üretim no. olduğu sütun
      ilk_st = 6 'Detay yazan ilk satır'dan bir önceki
      s_max = son - ilk_st
      s_no = a - ilk_st 'başlangıç satırı
      Form2.Show
      End If
dip:
 End Sub

Çok teşekkürler,
İyi çalışmalar.

Merhaba,
1 - hata olunca çıkışı sağlar. Aktif etmeniz sorun değil ve "dip" kullanıcı tanımlıdır.
2- ilgili alandaki kırmızı satırdan itibaren kod aşağıdaki gibi olabilir
Kod:
    [B][COLOR=Red] son = Evaluate("=MAX((O7:O65536<>"""")*ROW(7:65536))")[/COLOR][/B]
      If Intersect(Target, Range("O7:O" & son)) Is Nothing Then Exit Sub

a = Target.Row
      urt_no = Cells(a, "B")
      kolon = 2 ' "B" sütunu Üretim no. olduğu sütun
      ilk_st = 6
      s_max = son - ilk_st
      Form2.Show
dip:
 End Sub
İyi çalışmalar.

Selam Sayın Dentex,
Yardımlarınız için çok teşekkürler. verdiğiniz kodları uyguladım. yine hata veriyordu. aşağıdaki kırmızı alanı değiştirdim. Hata vermedi.
Kod:
'On Error GoTo dip:
    Dim son, a As Long
    'son = Cells(65536, "O").End(xlUp).Row
     son = Evaluate("=MAX((O7:O65536<>"""")*ROW(7:65536))")

If Intersect(Target, Range("O7:O" & [COLOR="Red"][B]son + 1[/B][/COLOR])) Is Nothing Then Exit Sub

a = Target.Row
      urt_no = Cells(a, "A")
      kolon = 1 ' "A" sütunu Üretim no. olduğu sütun
      ilk_st = 6
      s_max = son - ilk_st
      Form2.Show

yapılan değişiklik sizce doğru mudur?

(üretim sütununu A'ya taşıdığımdan kodlarda "A" diye geçiyor)

İyi çalışmalar.

Merhaba,
en son dosyanızın üzerinde denedim yine hata vermedi. "son+1 demek", son dolu satırın bir hücre altı demek. İlginç. Çalışıyorsa ve sonuç doğruysa sorun yok. Yavaş yavaş kodları anlıyacaksınız, iyi çalışmalar.

Merhaba,
Öncelikle sizden çok şeyler öğrendiğimi belirtmek isterim. Gayem size birşeyler öğretmek veya hatanızı bulmak değildir.. Bilakis, kendimce doğru zannettiğim vardığım bazı sonuçları size sunarak doğruluğunu teyit etmek, yanlış ise yine sizlerden doğrusunu öğrenmektir. Yanlış anlaşılyor isem eğer, çok özür dilerim.

Size zahmet vereceğim belki ancak, adım adım size izah edeyim;
Lütfen 37.sıradaki benim gönderdiğim dosyanın ilgili sayfasına aşağıdaki kodu giriniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
     urt_no = Empty
     s_no = Empty
     Set form = Nothing
    Dim son, a As Long

son = Evaluate("=MAX((O7:O65536<>"""")*ROW(7:65536))")

If Intersect(Target, Range("O7:O" & son)) Is Nothing Then Exit Sub   

a = Target.Row
      urt_no = Cells(a, "B")
      kolon = 2 ' "B" sütunu Üretim no. olduğu sütun
      ilk_st = 6
      s_max = son - ilk_st
      Form2.Show
 End Sub

daha sonra ilgili sayfada sorgu sonucunu sıfır göstermek için, "gsm" başlığının hemen altına yani G2 hücresine 41 giriniz. 41 olmadığından hiçbir veri sıralanmayacaktır. işte bu esnada "Metod 'Range' of object'_Worksheet' failed" hatası verecektir.
debug dediğimde son=0 olarak gördüm. Son=0 olunca "O7:O & son" "O7:O0" oluyor. (Yanlışım var ise düzeltiniz.) O0 anlamsız bir "Range" olduğundan olsa gerek hata veriyor.
Daha sonra ilgili kısmı aşağıdaki gibi (kırmızı olan) yapıca O7:O1 olunca "yok" kabul edilip hata vermeden çıkış yapıyor. ben de bunu kastetmiştim.
Kod:
      If Intersect(Target, Range("O7:O" & [COLOR="Red"][B]son+1[/B][/COLOR])) Is Nothing Then Exit Sub

Tabi ki buraya kadar anlattıklarımda dikkat ederseniz "Error Go To dip:" kodları kullanılmamıştır.
+1 koymadan da "Error Go To dip:" aktif yaparsam yine istediğim olabiliyor, yani hata vermiyor.

Bana çok emeğiniz geçti, Haklarınızı helal ediniz.
Eğer şahsım sizden birşeyler öğrenemediyse kalın kafalılığıma bağışlayınız. Bu konu şuan 1151 görüntüleme yapmış. hiçbirşey öğrenememiş olsam bile (-ki çok şey öğrendim) 1151 görüntüleme yapan forum arkadaşlarımızın çoğunluğunun birşeyler öğrenmesine İnşallah vesile olmuşumdur.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Merhabalar,
herhangi bir yanlış anlaşılma tarafımca söz konusu değil. Bence "on error" ile başlayan komutu aktif edin. Çünkü bu kez de son+1 satırı tıklayınca hata verir. Ayrıca hakkım varsa koşulsuzca helal olsun, iyi geceler.

Selam sayın Dentex,
Yeniden Merhaba, Nasılsınız?
Ekte gönderdiğim dosyanın "insörtsorgulama-tekli" sayfasında sorgu sonucu 1 tane ise Detayı görüntüleme yapılamıyor. 2 veya daha fazlasında sorun olmuyor.

örneğin G2 hücresine 170 girelim. 7 satırda 1 tane sonuç çıkacaktır. O7 hücresinendeki "DETAY"a tıkladığımda detaylar görüntülenmiyor.
170 yerine 116 girelim. 7.ve 8. satırda 2 tane sonuç görülecektir. O7 ve O8 hücrelerine tıkladığımızda herhangi bir sorun çıkmayacaktır.
Uğraştım biraz ancak beceremedim. Yardımcı olusanız çok sevinirim.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Merhaba,
teşekkür ederim. Bu aralar sıkça giremiyorum foruma. Dosyanız şifreli sanırım, iyi çalışmalar.

İyi akşamlar,
Form2'deki Slider1'in özelliklerinden min. değeri "0" yaparak denermisiniz, kolay gelsin.

Geri