• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserFormda şarta bağlı sayfa bilgilerinin görüntülenmesi

Merhabalar,
Dosyayı güncelledim. Form2 de bulunan slider aktif edildi, scrollbar ile birlikte çalışıyor. Artık biçimlendirme için çoklu seçim yaptığınızda form açılmayacak. Ancak formu kapattığınız sırada bulunduğunuz hücrede aynı olayın tekrarlanması için başka hücreyi seçip, tekrar o hücreyi seçmelisiniz.
Övgüleriniz için teşekkürler, diğer görüşleriniz ile ilgili yine yazacağım, şimdilik hoşçakalın.

Tekrar merhaba,
sub ve public sub deyimleri o prosedürün projedeki tüm formlar ve modüller tarafından çağrılabileceği ve kullanılabileceği anlamına gelir ve aynıdır. Private sub ise yazıldığı form ya da modül tarafından kullanılır. Yanlış bilmiyorsam, Vb editöründe yazılan kodlar bence vba kodlarıdır.
Topluca biçimlendirme diye bir şey yok. İlgili hücreden gelen değerlerin text değerleri ile yazılması sözkonusu(Call tx_yaz(ms, sh1.Cells(i, j).Text)).
Öğrenmeye ve öğretmeye gelince, ben okullu değilim. İşim ve ilgim dolayısıyla sürekli araştırıyorum. Öğrenmenin en etkili yolu araştırmaktır bence.
Heleki internet gibi, sınırsız ve hızlı bir kaynak varsa. İlk olarak bir kitap almakla başlamıştım ve önümde/önünüzde sonsuz bir yol var. Her öğrendiğiniz ve her paylaştığınız şey yaşadığınızı kanıtlar size. Sonuçta birbirimizi hiç tanımasak da, belki de hiç tanışamayacaksak da, işte sizin duygularınız ve sözlerinizin verdikleri hiçbir kazançla ölçülemez, saygılarımla.

Sayın dentex çok teşekkür ediyorum. Örnek çalışmanızı Asıl dosyama uyarlamaya çalışacağım.
Bir kaç sorum olacak;
1- Örnek dosyamdaki Slider'i bu sitedeki örnek bir dosyadan kopyalarak aldım. Ancak, kendi kullandığım excel'de toolbox'ta slider yok. Sebebi nedir? 2003 excel kullanıyorum bundan mıdır?
Benim toolbox'umda bulunmamasına rağmen nasıl çalışyor?
Slider gibi bir çok araç var iken toolbox'ta görünmeyen başka araçlar var mıdır? var ise Nasıl bulabilir ve kullanabiliriz?

2-Örnek dosyamdaki Scrollbar'ı da başka yerden kopyaladım. Yeni bir Scrollbar eklediğimde dikine çıkıyor bunu size gönderdiğim gibi nasıl yatay yapabilirim?

3-Sizin çözümünüzdeki İnsört no. etiketli textbox'lar otomatik boyutlanıyor. Örneğin, textbox 1,2,3 gibi tek hane olunca daralırken 10,11,12,100,200,300 gibiolunca otomatik genişliyor. güzel bir yöntem bunu nasıl başardınız? diğer textbox'ları nasıl yapabiliriz?

1-2 hafta siteye giremeyebilir, mesajlarınızı okuyamayabilirim. Şimdiden mazur görünüz.
Çok teşekkürler
İyi çalışmalar.

Merhabalar,
Söz ettiğiniz kontrollerin olması için öncelikle Vb editöründe Araçlar/Referanslardan "Microsoft Forms 2.0 Object Library"'nin ve "Visual Basic for Applications"'un işaretli olması gerekir. Sonra referansların(Türkçesi "başvuru" olabilir) hemen altında bulunan Additional Controls'den (Türkçesi "ek özellikler" olabilir), scrollbar ve slider bulunup seçilir.
Scrollbar' köşelerinden çekerek yatay veya dikey yapılabilir. Textbox'lar ise özelliklerinden Autosize=true ile yapılmıştır. Zaten ben yapmadım sizin gönderdiğiniz formda öyleydi, ben sadece isimlerini değiştirdim :). Tekrar görüşmek üzere...

Sayın dentex,
çok teşekkür ederim. Uzun süredir siteye giriş yapamamıştım. Konulardan bayağı uzak kaldım. "Microsoft Forms 2.0 Object Library" ve "Visual Basic for Applications" 'ları dediğiniz gibi şeçtim. toolbox'ta yine Slider'i göremedim. Siz görebiliyor musunuz?

Merhaba,
yaptığınız işlemden sonra, bu işlemi de yapmalısınız, kolay gelsin.

Sonra referansların(Türkçesi "başvuru" olabilir) hemen altında bulunan Additional Controls'den (Türkçesi "ek özellikler" olabilir), scrollbar ve slider bulunup seçilir.

Selam Sayın Dentex,

Toolbox üzerinde iken sağa tıklayıp "additional controls"a tıkladım. listeden "Microsoft Slider Control, version 6.0 (SP6)" u şeçtim. Slider düğmesi çıktı.
Çok teşekkürler.
Listede bir sürü "controls"ler mevcut bir kısmı kullanılabiliyor. bir kısmı kullanılmıyor. Bu sitede veya elinizde bunları ile ilgili bilgi döküman v.s. mevcut mudur? var ise paylaşabilir misiniz?

İyi çalışmalar.

Günaydın,
elimde derli toplu dökümanlar yok. İhtiyacım olduğunda daha çok web'den yerli - yabancı kaynaklardan araştırıyorum. Özellikle İngilizce derya kaynak var, almış olduğum kitaplar var ve bir de çok değerli forumumuz var, saygılar.

Selam Sayın Dentex,

19.sıradaki son gönderdiğiniz çözümü asıl dosyama uyarlamaya çalışıyorum. Bir kaç sorun ile karşılaştım.
sorunu 19.sıradaki çözümünüz üzerinden anlatmaya çalışayım:
önce normal olanı anlatayım;
sorgu1 sayfasında H ve I sütunları aşağıdaki gibi iken

H I

1 Detay
3 Detay
7 Detay
8 Detay
12 Detay

1.nin detay'ına tıklıyorum. Daha sonra scrollbar İle sağa doğru ilerliyorum. 12'ye gelince "Son" yazıyor. Ne kadar sağa tıklasam da
ileri gitmiyor. Bu normal olanı.
Sorun şöyle oluyor;

H I

1 Detay
3 Detay
7 Detay
8 Detay
12 Detay
Boş Detay
Boş Detay

iken yine aynı işlemleri tekrarlıyorum. 12'ye gelince "Son" demiyor. sağa doğru bir kez daha tıklayınca hata veriyor.
Hata şu:
Run-Time error '13':
Type mismatch

Haklı olarak şunu diyeceksiniz: 12'den sonrası boş ise neden karşısına "Detay" yazıyorsunuz? niye boş bırakmıyorsunuz?

Ancak asıl dosyamdaki H sütununa bilgileri bir sorgu sonucu değişiyor. bazen bir satır bazen 500 satır olabiliyor.
Dolayısıyla I Sütununda "Detay" v.b. bir metin içeren hücre olması gerekiyor. (yani sizin çözümünüzden anladığım bu. Çünkü boş bırakınca çalışmıyor)
Ben de I sütununa örnek olarak şöyle yaptım. =Eğer(H10="";"";"Detay").
H ve I hücrelerinde fonksiyonlar var. sorgu sonucu 1 satır ile 500 satır arası değiştiğinden 500 satırda da formüller var. Formüllerin olması detayları görüntülenmesinde sıkıntı oluşturmuyor gayet iyi çalışıyor. Sadece sonuna gelince yukarıda bahsettiğim hatayı veriyor.
Scrollbardaki "Son" belirlemeyi I sütunundaki "Detay"a göre değil de H sütunundaki son rakama göre veya başka bir yöntemle yapsak nasıl olur?

Çok fazla uzattım ama kısaca şöyle toparlayayım;
Asıl dosyamda H ve I sütunlarının 500 satırı formüllüdür. Sorgu sonucu haricindeki formüller hücreyi "" (boş) gösterir.

Örneğin

H I

1 Detay
3 Detay
7 Detay
8 Detay
12 Detay
Formül Formül
Formül Formül
Formül Formül
Formül Formül
Formül Formül
"" ""
diye devam ediyor.
Formül olan hücreler dediğim gibi sorgu sonuç yoksa "" (boş) kalıyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İyi çalışmalar.

Selam Sayın Dentex,
29.sıradaki problem ile ilgilenebilirseniz çok sevinirim.
İyi çalışmalar.

Merhaba Sayın Güler,
en yakın uygun zamanda ilgileneceğim, saygılar.

Selam sayın Dentex,
Sizi beklerken bir yandan çözüm bulmaya çalıştım. Ancak bulamadım yine kapınıza geldim. Bu esnada sizin bizlere ne kadar emeği olmuş daha iyi anladım. en son bahsettiğim problem ile ilgilenebilirseniz çok sevinirim.
Saygılar.

Merhaba Ergün bey,
mesajlarınızı izliyorum. Ancak bu aralar işyerinde yoğun geçen bir süreç var, bu yüzden bir türlü yeni talebinizle ilgili girişimde bulunamadım. Bu arada ilk yaptığımız tabloyu kullanıyormusunuz? Umarım yrın akşamdan sonra diğer dosyanıza da bakabilirim, saygılar.

Merhaba Ergün bey,
mesajlarınızı izliyorum. Ancak bu aralar işyerinde yoğun geçen bir süreç var, bu yüzden bir türlü yeni talebinizle ilgili girişimde bulunamadım. Bu arada ilk yaptığımız tabloyu kullanıyormusunuz? Umarım yrın akşamdan sonra diğer dosyanıza da bakabilirim, saygılar.
Selam Sayın Dentex,
Sizleri kişişel sorularım adına işinizi aksatmak istemem. Son soruma çözüm bulamasanız da, şu ana kadar ne kadar fedakar olduğunuzu gösterdiniz. Allah da sizlere, zorda kaldığınız zamanda, yardım edecek fedakar insanlar göstersin.

1.mesajımdaki ek dosyayı kullanmıyorum. 19.sıradaki sizin çözümünüz olan dosyayı referans alarak kullanıyorum. Sorum 29.sıradadır ve 19.sıradaki çözümünüz üzerinden sorulmuştur.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılar.

Ergün bey günaydın,
orjinal dosyanızı, uygun değilse de ilgili satırlara kadar işlem yapılan sayfayı içeren örnek bir dosyayı gönderebilirseniz çok iyi olur. Bu arada ayrı bir topicte eklemiş olduğunuz dosyada Operatör, Ana Ürün ve Formatı için koyduğunuz combobox'lar bilgiyi nerden almalı. Bugün oğlumun sınavı var. Sonrasında ilgilenme fırsatı bulabilirim, saygılar.

Selam,
sayın Dentex,
29.mesajımdaki sorum sayenizde ve ben de küçük bir değişiklik yaparak çözüldü. ekteki dosyayı çözülmüş olarak güncelledim.
(Kod Sayın Korhan Ayhan Bey'den alıntıdır.)
"insörtsorgulama-tekli" sayfanındaki aşağıdaki kodu:
Kod:
son = Cells(65536, "O").End(xlUp).Row
aşağıdaki gibi değiştirdim.
Kod:
son = Evaluate("=MAX((O7:O65536<>"""")*ROW(7:65536))")

kendi çözümüm de şu şekildedir. Ama yukarıdakini kullanmayı tercih ettim.
Kod:
Dim x, son, a As Long

For x = 1 To [O65336].End(xlUp).Row

If Cells(x, "O") = "Detay" Then

son = Cells(x, "O").Row

End If
    Next
artık hücrede formül olsada boş ise son olarak görmüyor. son "detay" yazan satırda duruyor.
sadece küçük bir şey var. Sorun yok ama, yine de kafam takıldı. ekteki dosyada soruyu açıkladım.
Şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ergün bey merhaba,
dosyayı ekliyorum. Umarım yanlış anlamamışımdır. Üretim yoksa form açılmayacaktır, hat da vermeyecektir. Detay yazmanıza gerek yok, "O" sütununu tıkladığınızda ilgili satırda değer varsa çalışacaktır, sonucu bekleyeceğim, iyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ergün bey merhaba,
dosyayı ekliyorum. Umarım yanlış anlamamışımdır. Üretim yoksa form açılmayacaktır, hat da vermeyecektir. Detay yazmanıza gerek yok, "O" sütununu tıkladığınızda ilgili satırda değer varsa çalışacaktır, sonucu bekleyeceğim, iyi akşamlar.

Selam Sayın Dentex,
İlginize çok teşekkür ederim. Hastamız vardı, birkaç gündür aralıklı olarak hastenede refakatçi idim. Çözümünüzü yeni inceleyebildim. Sorun yine aynı şekilde devam ediyor.
Şöyle izah edeyim;
"insörtsorgulama-tekli" sayfasının O7 hücresine tıklayınız ve scrollbar ile sağa tıklaya tıklaya gidiniz. formdaki "üretim no."ları takip ediniz. 8,9,28,29,41,42,51... diye gidecektir. en sonda ...99 görüntülenecek. bir kere daha sağa tıklayınca hata verecektir. işte ben bu hatanın olmamasını istiyorum. Çünkü kim olursa olsun bir sonraki var mı diye sağa tıklamak isteyecektir.

Çözüm bulacağınıza eminim. Belki de dediğiniz gibi çözüm buldunuz. (Lütfen beni yanlış anlamayanız) Fakat yanlışlıkla benim size gönderdiğim problemli dosyayı yeniden bana göndermiş olabilirsiniz. Belki de çözümlü dosya sizdedir.

Kendinize iyi bakınız
Saygılar

Merhabalar,
dosyayı güncelledim, saygılar.

Geri