• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserFormda şarta bağlı sayfa bilgilerinin görüntülenmesi

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba,
Birçok sayfaları bulunan bir excel dosyası içinde bir tıklama ile istenilen sayfaların şarta bağlı hücre bilgilerinin görüntülenmesini istiyorum.

Örnek dosyamı ekledim. Sorgu1 sayfasında açıklama mevcut. Diğer sayfalarda da görüntülenmesi gereken yerleri de belirttim.
Örnek userform da koydum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selam, Çok zor birşey mi istedim acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba,
biraz geç oldu ama, istediğiniz bu mudur?
iyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Dentex,
Ellerinize sağlık süper olmuş. Gerçekten çok mutlu oldum.
Bir iki küçük problem var.
örneğin 7'nin detayına tıkladığımda insört no.'ları 1,2 diye numaralandırılyor.
benim isteğim şu idi;
7'nin detayına tıkladığımda
insört no:1 yerine 7 yazacak
insört no:2 yerine 8 yazacak
7 ve 8 no'ları nereden geliyor? derseniz. şöyle ki;
insört sayfasında B sütunda üretim no.su 7 olan insörtlerin no.ları A sütununda 7 ve 8 diye yazıyor. bunlar farklı rakam da olabilir. A sütununda ne yazıyorsa o olması gerekiyor

2. isteğim şu;
textboxların içindeki değerler başvurduğu hücrede ne yazıyorsa o şekil görünmesini sağlayabilir miyiz?
mesela gönderdiğiniz dosyada başvurduğu hücrede 10.000 adet, 5.000,50 KG yazıyor ise Textboxlarda 10000 ile 5001 görünüyor. ben olduğu gibi görünmesini istiyorum.
Şimdiden çok teşekkürler.

Merhabalar,
1. sorun önemli değil, benim dikkatsizliğimden kaynaklanıyor. 2. sorun için biraz uğraşacağım,
iyi geceler.

Merhaba,
sorunlar çözülmüş haliyle 4. nolu mesajda güncellenmiştir.

Son düzenleme:
Merhaba,
sorunlar çözülmüş haliyle 4. nolu mesajda güncellenmiştir.

Selam Sayın Dentex,
4.mesajınızdaki son dosyayı inceledim gerçekten harika olmuş. ellerinize sağlık. Size ne kadar teşekkür etsem azdır.
Kodlardan anlamıyorum. Ancak, sayfa ekleyebiliyor sütun değişikliği yapabiliyorum.

Aynı Userformu başka şekil görüntülemeyi nasıl yapabiliriz?

Sizin son gönderdiğiniz çözüme ile birlikte 1.mesajımdaki dosyayı güncelledim. diğer sorum dosya içinde mevcuttur.
Zahmet olmaz ise ilgilenirseniz çok memnun olurum.
Şimdiden çok teşekkürler.
İyi çalışmalar.

merhaba,
aslında soruyu pek anlayamadım. Userform3'de ne görüntülenecek, Userform1' deki textboxların aynısı mı? Eğer öyle ise yeni bir forma gerek yok. Slider ve scrollbar'ı eski forma ekleyip yapılabilir, saygılar.

Selam,
Benim asıl dosyam açılırken Anasayfa yerine bir Userform açılıyor.
Userform'a (Ana sayfa) örnek dosyamdaki gibi "üretim Bilgileri" butonu koyacağım.
bu butona bastığımda örnek dosyamdaki Userform3'de sizin çözümünüzdeki Userform1'un birebir aynısının görüntülenmesini istiyorum. Siz başka userforma gerek yok diyorsanız bence de gerek yok. Yeter ki Slider, scrollbar ve bir de rakam girerek görüntülensin.
Mesela 100 kere üretim yaptık diyelim. üretimler 1-2-3.......100 diye numaralandırılıyor.
ben 5 girince 5. üretim görüntülensin. sol ok 4.ü sağ ok 6.yı görüntülesin.
Çok teşekkürler.

Merhaba,
dosyanızı yarın yükleyeceğim, iyi geceler.

Merhabalar,
dosya güncellenmiştir.

Selam,
Çok güzel çalışma olmuş. Ellerinize sağlık. Ancak, birkaç sorun var. isteğimi tam anlatamadım özür diliyorum.
1.sorun şu:
Slider ve scrollbar galiba "sorgu1" sayfasına göre hareket ediyor. Yani açılıştaki userformda bulunan "üretim bilgileri"ne tıklasam, "sorgu1" ve "sorgu2" sayfalarındaki sonuçlara da tıklasam "sorgu1"in sonuçlarındaki sıraya göre gösteriyor.
2. problem şu;
sorgu2 sayfasındaki sonuçlara tıkladığım zaman sorgu1'deki sonuçları gösteriyor. 10'a tıkladığımda 8'in bilgileri geliyor.

Sizi fazla yormak istemiyorum. Çözüm bulamasak bile size çok teşekkür ediyorum. gerçekten çok minnettarım.
İsteğimi birkaç ilave yaparak baştan izah etmek istiyorum:
Örnek dosyam ilk açıldığında anasayfa gibi açılan "Userform2" penceresindeki "üretim bilgileri"ne tıkladığımda;
Userform1'de
-Son üretim görüntülensin.(örnek dosyamda son üretim no:12'dir.)
-Üretim no.lar slider ve scrollbar ile sırayla görüntülebilsin. (1,2,3,4,5,6,7... gibi)
-Üretim no. adlı textbox'a bir üretim no.su girip enter'a bastığımda o üretim no. görüntülensin.
-Üretim no. bilgileri "msd" sayfasındaki A sütunundan alınabilir.
-Üretim no.ları sıralaması "sorgu1" ve "sorgu2" sayfasındaki sonuçlarından bağımsız çalışsın.
(çünkü buradaki değerler asıl dosyamda devamlı değişiyor.)

sorgu1 ve sorgu2 sayfalarındaki sonuçlara tıkladığımda;
Userform1'de
-tıkladığım üretim no. bilgileri görüntülensin.
(buradan sonrakileri yapabilmenizi çok isterdim ama yapamaz iseniz sizi fazla yormayayım)
-scrollbar sorgu sonuçlarını görüntülensin (1,3,5,7 ... gibi)
-slider bar ise tüm üretimleri göstersin (1,2,3,4,5,6.... gibi)

Yukarıdaki tüm isteklerimi yapabilmek için Userform1 gibi ikinci bir userform kullanılması gerekiyorsa benim için sakıncası yoktur. Hatta benim için daha iyi olur.

İlginize ve emeğinize çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Selam,
Sayın Dentex sizi çok fazla yoruyorum. Hakkınızı helal ediniz. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
İyi çalışmalar.

Günaydın,
hakkım varsa tabii ki helal olsun. Ancak sadece yardım edebilmenin ve alabilmenin verdiği ortak sosyal hazlardan dolayı buradayız. Sadece her zaman aynı sıklıkla ilgilenemeyebiliyoruz. En kısa zamanda inceleyeceğim, saygılarımla.

Günaydın,
hakkım varsa tabii ki helal olsun. Ancak sadece yardım edebilmenin ve alabilmenin verdiği ortak sosyal hazlardan dolayı buradayız. Sadece her zaman aynı sıklıkla ilgilenemeyebiliyoruz. En kısa zamanda inceleyeceğim, saygılarımla.
çok teşekkürler. Bekliyeceğim..

Merhaba,
biraz rötarla da olsa istediğinizi yapmaya çalıştım. Ancak sorgu1 ve sorgu2 sayfalarında slidebar için önerdiğiniz, sadece bu sayfaların sonuçlarını istediğiniz için bana anlamsız geldi. Siz yine de bir inceleyin, ona göre değerlendiririz, saygılar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Dentex,
Süper Süper Süper. Ellerinize sağlık. Size çok minnettarım. Mesaj sayınız şu an 182 olmasına rağmen harika işler yapıyorsunuz. Gerçekten Harikasınız.

Öncelikle size anlamsız gelen şeyden kastınız #15.sıradaki
sorgu1 ve sorgu2 sayfalarındaki sonuçlara tıkladığımda;

-scrollbar sorgu sonuçlarını görüntülensin (1,3,5,7 ... gibi)
-slider ise tüm üretimleri göstersin (1,2,3,4,5,6.... gibi)

.
ise anlamsız bulmakta biraz haklısınız. isteğim şu idi; slider'da tüm üretimleri de görebilmekti. Ama bu sefer asıl dosyayı inceleyen başka kullanıcılar tarafından karıştırılacaktır. bu isteğimden vazgeçiyorum. Zaten, şu an en son gönderdiğiniz #19.sıradaki çözüm dosyanızda Form2'deki yani (sorgu1 ve sorgu2 için olan) Slider çalışmıyor. Scrollbar ile beraber çalıştırmak mümkün müdür? nasıl yapabiliriz? örneğin sorgu sayfasındaki üretim no.ları 1,3,5,8,12 v.s. ise hem scrollbar'da hem de slider'da 1,3,5,8,12 görüntülensin.
( Form1'deki Slider ve Scrollbar beraber çalışabiliyor. Herhangi bir sorun yok.)

Bir iki ufak tefek sorun ve isteğim var. Bunları da halledeceğinize inanıyorum.

1- sorgu1'in I ve sorgu2'nin E sütunlarındaki hücrelere bir kere tıkladığımızda Form2 görüntüleniyor.
Bununla ilgli şöyle bir sorun var;
a) Diyelim I10'na tıkladık. Form2 açıldı. Form2'yi kapatık tekrar I10'a tıklayınca Form açılmıyor. Ancak başka bir hücreye tıklayıp ardından I10'a tıklayınca ancak Form açılabiliyor.
b) sorgu1'in I ve sorgu2'nin E sütunlarındaki bir veya birden fazla hücreleri seçip içeriğini değiştirmek veya hücreleri biçimlendirmek istediğimde Form2 penceresi açılıyor.
I ve E sütunlarındaki hücreler daha farklı "tıklama" uygulayabilir miyiz? Mesela "köprü" uygulanan hücrelerde "El" işareti çıkıyor. bunun gibi birşey.

2-Form1 ve Form2'deki textboxlardaki değerleri topluca nasıl biçimlendirdiniz? çok ilginç geldi bana hala anlayamadım? Makro ve VBA konularında çok acemi olmakla beraber ben bu zaman kadar örnek olarak Textbox1.Value = Format("bu kısma textbox1'in başvurduğu sayfa.hücre", "#.##0.00 "Adet") gibi tek tek yapıyordum. Sizin metodunuz çok ilginç geldi nasıl başardınız?

3-Sizden çok şey istedim ancak, Makro ve VBA konusunda çok acemi olduğumdan ve bu konular da "Fonksiyonlar" gibi bana kolay gelmediğinden öğrenmek ve sizden de öğrenmeyi öğretmenizi istesem nasıl yardımcı olabilirsiniz? Mesela Sub'u anladım da Private Sub, Public Sub ne demek? farkı ne?
Dim As ne demek? Bu kodları nasıl yazıyorsunuz? Nasıl leb demeden leblebiyi anlayıp, çözüm buluyorsunuz? Ben okul zamanlarımda BASIC ve Q-BASIC biraz gördüm fakat, hiç hatırımda kalmadı. Visual Basic öğrenmek için devamlı örnek soru ve cevapları takip etmek galiba yeterli olmayacak. Adım adım öğrenmek için nasıl metot izlemeliyim? kitap mı almalıyım ne yapmalıyım?

4- Bir de şunu anlamıyorum; biri soru soruyor biri kod ile cevaplıyor. cevaplayan diğer 2.kişi de kod ile cevaplıyor Ancak, kodu yazmadan önce "bu da VBA kodları ile çözümdür" , "Ben VBA diyorum" , "Bence VBA iyidir" v.s. gibi şeyler söylüyor. Diğer kodlar VBA değil mi? anlayamıyorum. O da Sub ---- End sub ile başlayıp bitiyor. Kodların VBA olanı var, olmayanı mı var?

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Geri