UserFormda ki CheckBox lardan işaretlenenler sarı olsun

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2013 Türkçe
UserForm üzerinde çok sayıda CheckBox var. Bunlardan hangisi olursa olsun, işaretlenen CheckBox un arkaplan rengi sarı olsun. İşaret kaldırıldığı anda yeniden rengi varsayılan form rengine (açık gri) dönsün.
Ben aşağıda ki kodu Change olayına yazdım ancak beceremedim. Nerede hata yaptığımı yazarsanız sevinirim, önceden teşekkürler..
Kod:
Private Sub CheckBox1_Change()
If CheckBox1.Value = True Then
    CheckBox1.BackColor = vbYellow
ElseIf CheckBox1.Value = False Then
    CheckBox1.BackColor = vbAutomatic
End If
End Sub

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
vbautomatic yerine Me.BackColor yazın. Ayrıca çok sayıda checkbox varsa class modül kullanmanızı öneririm.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
vbautomatic yerine Me.BackColor yazın. Ayrıca çok sayıda checkbox varsa class modül kullanmanızı öneririm.
Sayenizde bir şey daha öğrenmiş oldum. Çok sağolun Levent Hocam. Tahmin ettiğiniz gibi çok sayıda CheckBox var (16 adet). Ama Class modül tecrübem yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Önceden teşekkürler..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyanızı eklermisiniz.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Levent Hocam, ilginiz için önce sonsuz teşekkürler. Dosyam ektedir. Durum; okulda ki öğretmenlerin etkinlik ve kulüplere olan ilgileri itibari ile tanımak ve tanımlamaktır. ListBox ta bir öğretmenin adına çift tıkladığım zaman TextBox1 den TextBox5 e kadar ayrıntılı bilgileri gelmeli ve ilgili kişi hangi kulüplerde görevli ise ilgili checkbox işaretli hale gelmeli ve sarıya dönmelidir. Eksik yada hata varsa düzeltilebilmeli ve güncellenebilmelidir (Güncelle butonu). Yeni bir kişi bilgileri Textbox1- Textbox5 aralığına yazıldıktan sonra, görevlendirildiği kulüpler checkbox ta işaretlendikten sonra, listeye ilave edilebilmeli.
Önemli Not: listbox a çift tıklayınca eğer arama sonucu bilgiler gelmişse hatalı geliyor, hesaba katamadım ve işin içinden de çıkamadım.
Şimdiden zahmetiniz ve öğrettikleriniz için minnettarım.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuz sadece checkbox kontrolü üzerineydi ama tüm dosyanızın düzenlenmesini istemişsiniz. Ben checkboxlarla ilgili kısmını ekliyorum. Ancak hem arama hemde veri kaydetme, düzeltme ve silme işlemlerini aynı textboxlardan yapmaya kalkmak çok sağlıklı olmaz. Aramalar için ayrı texboxlar kullanın. Bununla ilgili önerimi daha müsait bir zamanda yaparak dosyanıza eklemeye çalışırım.

Ekli dosyalar

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Haklısınız. Arama için kullanılan textboxlar güncelleme ve veri ekleme içinde kullanılmak istendiğinde işin içinden çıkılmıyor. Ayrıca hazırladığınız class modülünün gördüğü işlevi yapabilmek için ben her comboboxun change olayına ayrı ayrı kodlar yazmak durumundaydım. Oysa bu kadar basitmiş.
Kod:
Public WithEvents chk As MSForms.CheckBox
Private Sub chk_Change()
If chk.Value = True Then
chk.BackColor = vbYellow
Else
chk.BackColor = UserForm1.BackColor
End If
End Sub
Benzer teknikler ve püf noktalarını öğrenmek harika bir olay. Siz fikir verdikten sonra ben gerisini getiririm üstat.
Sağolun, var olun.