Üst Simge Formülü

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Üstadlar selamlar.

Excel'de bir döküman hazırlıyorum. Farklı hücrelerde değişik metinler var. Bu metinleri BİRLEŞTİR formülü ile tek bir satırda birleştirebiliyorum fakat bazı hücrelerdeki metinlerin üst simge olarak girilmesi gerekiyor.

Benzer bir konu forumda var ama orada bahsedilen sadece karakter ile ilgili. Benim bahsettiğim durumda ise söz konusu olan şey değişken metin.

İşlemim aslında tam olarak şöyle:

Kod:
=BİRLEŞTİR(A1;B1;"(";C1;",";D1;")";E1;F1)
Fakat buradaki A1 ve E1 hücrelerinin B1 ve F1 hücrelerindeki metinlerin üst simgeleri olması gerekiyor.

Bir türlü yapamadım, formülün içine ekleyemedim.

Lütfen bilen varsa yardımcı olsun.

Şimdiden teşekkürler.

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
. . .

Bahsettiğiniz değişken metin nedir ?
Örnek dosya yükleyerek anlatınız.

. . .

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
. . .

Bahsettiğiniz değişken metin nedir ?
Örnek dosya yükleyerek anlatınız.

. . .
Hüseyin Bey,

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Burada değişken metinden kastım her hücrede farklı olabilecek bir metin olduğu şeklindeydi.

Lütfen sadeleştirilmiş ve basit bir örneği içeren dosya örneğini incelemek için aşağıdaki bağlantıya bakınız.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

http://www.dosyayukleyin.com/do.php?id=4761/deneme.xlsx

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Üst simgeyi nerede kullanıyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Üst simgeyi nerede kullanıyorsunuz.
A1 hücresindeki metin B1 hücresindeki metnin, E1 hücresindeki metin ise F1 hücresindeki metnin üst simgesi olmalı.

Üst simgeyi nerede kullanıyorsunuz derken tam olarak sormak istediğinizi anlayamadım maalesef.

A1, B1, C1, D1, E1 ve F1 hücrelerindeki metinleri "=BİRLEŞTİR" komutu ile tek bir satıra dönüştürmeyi başardım. Fakat A1 ve E1 hücrelerindeki metinleri B1 ve F1 hücrelerindeki metinlerin üst metni olarak yazamadım.

Sizden bu konuda yardım istemiştim. Umarım bu sefer daha açık şekilde sorabilmeyi başarmışımdır.

Lütfen konu hakkında bilgisi olan var ise yardımını esirgemesin. Şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Üstadlar selamlar.

Biraz araştırmayla bahsettiğim şeyin mümkün olduğunu öğrendim. Bunun için makro kullanılması gerekiyormuş. Onu da öğrendim.

Fakat şu anda tek yapamadığım makroda sürekliliği sağlamak.

Bulduğum, denediğim ve çalıştığını gördüğüm makro kodu şu :

Kod:
Sub test()
Range("C1").ClearContents
Range("C1").Value = Range("A1").Value & Range("B1").Value
For i = 1 To Len(Range("A1").Value)
    If Range("A1").Characters(i, 1).Font.Bold = True Then Range("C1").Characters(i, 1).Font.Superscript = True
Next i
For j = 1 To Len(Range("B1").Value)
If Range("B1").Characters(j, 1).Font.Superscript = True Then Range("C1").Characters(j + Len(Range("A1").Value), 1).Font.Superscript = True
Next j
End Sub
Fakat bununla sadece B1 hücresindeki veriyi A1 hücresindeki verinin sağ üst tarafına yazabiliyorum.

Maalesef benim ihtiyacım olan ise üste yazılacak verilerin sol üst tarafa yazılması ve birden kez tekrar etmesi.

Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. Durumu yukarıda anlattım buna göre uyarlamama yardımcı olabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

İyi akşamlar.

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
. . .

İstediğiniz işlem sonucu şu şekilde mi olacak.

. . .

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
. . .

İstediğiniz işlem sonucu şu şekilde mi olacak.

. . .
Hüseyin Bey,

Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Bilgisayarımla yaşadığım bir problemden dolayı ancak foruma girerek cevap yazabildim.

Aslında olması gereken şey, sizin gösterdiğiniz resimdekine benziyor fakat B1 veF1 hücrelerindeki verilerin A1 ve E1 hücrelerindeki verilerin sol üstüne yazılması gerekiyordu.

Yaptığım denemeler sonucunda daha önce verdiğim makro kodunun aşağıdaki şekilde güncellenmiş hali sorunu çözdü.

Benzer bir durumda ihtiyaç duyabilecek arkadaşlar için kod aşağıdaki paylaşılmıştır.

Kod:
Sub test()
Dim x As Integer
For x = 1 To 100
    Dim lengthABCD As Integer
    lengthABCD = Len(Cells(x, 1).Value) + Len(Cells(x, 2).Value) + Len(Cells(x, 3).Value) + Len(Cells(x, 4).Value)

Cells(x, 7).ClearContents
    Cells(x, 7).Value = Cells(x, 1).Value & Cells(x, 2).Value & Cells(x, 3).Value & Cells(x, 4).Value & Cells(x, 5).Value & Cells(x, 6).Value

For i = 1 To Len(Cells(x, 7).Value)
        If i <= Len(Cells(x, 1).Value) Or (i > lengthABCD And i <= lengthABCD + Len(Cells(x, 5).Value)) Then
            Cells(x, 7).Characters(i, 1).Font.Superscript = True
        Else
            Cells(x, 7).Characters(i, 1).Font.Superscript = False
        End If
    Next i
Next x
End Sub
İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

İyi günler.