Ürün Sevk Tarihi İle İlgili Formül

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
SELAM USTADLAR

sevk tarihi ve gerçekleşen tarihe göre eğer gerçekleşen tarih sevk tarihi ile aynı ise zamanında sevk tarihinde yapıldı aynı değilse zamanından sonra sevk edildi yazmasını istiyorum ya da gerçekleşen tarihe ürün ne zaman gönderildiyse o tarih yazılır sipariş tarihi ile sevk tarihi arasındada gönderim yapılırsa gerçekleşen tarihe o tarih yazılır. buna göre bu bölümde sevk tarihinde yapıldı-sevk tarihinden sonra gerçekleşti ve sevk tarihinden önce yapıldı şeklinde yazmasını içeren bir formule ihtiyacım var.

Konu benım için önemli ve elzemdir siz ustadlarımdan bu konu yardım istiyorum.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
SELAM USTADLAR

sevk tarihi ve gerçekleşen tarihe göre eğer gerçekleşen tarih sevk tarihi ile aynı ise zamanında sevk tarihinde yapıldı aynı değilse zamanından sonra sevk edildi yazmasını istiyorum ya da gerçekleşen tarihe ürün ne zaman gönderildiyse o tarih yazılır sipariş tarihi ile sevk tarihi arasındada gönderim yapılırsa gerçekleşen tarihe o tarih yazılır. buna göre bu bölümde sevk tarihinde yapıldı-sevk tarihinden sonra gerçekleşti ve sevk tarihinden önce yapıldı şeklinde yazmasını içeren bir formule ihtiyacım var.

Konu benım için önemli ve elzemdir siz ustadlarımdan bu konu yardım istiyorum.
merhaba
öncelikle Q sütunu hücre biçimlendir Genel olarak ayarlayın.
Q7 hücresine
Kod:
=EĞER($O4=$P4;"Zamanında Sevk Edildi";EĞER($P4>$O4;
"Zamanından Sonra Sevk Edildi";""))
bu formülü yazın ve aşağıya doğru çoğaltın

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Teşekkurler Üstadım. Peki bneim sormak istediğim birşey var ben neden gerçekleşen tarih ve sevk tarihi arasındaki farkı alamıyorum mesela formül yazdığımda örneğin: =P4-04 yazdığımda aynı bu şekilde kalıyor yada #DEĞER! bu çıkıyor. yardımcı olursanız sevinirim

teşekkürler ilginize.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Üstadım gerçekleşen sevki Sevk tarihinden Önce Sevk Edildi yazısını da nasıl ekleriz

İ

İhsan Tank

Misafir
Teşekkurler Üstadım. Peki bneim sormak istediğim birşey var ben neden gerçekleşen tarih ve sevk tarihi arasındaki farkı alamıyorum mesela formül yazdığımda örneğin: =P4-04 yazdığımda aynı bu şekilde kalıyor yada #DEĞER! bu çıkıyor. yardımcı olursanız sevinirim

teşekkürler ilginize.
önce bu sorunuza yanıt vereyim
hepsini metin olarak kayıt yapmışsınız sorun bu
O ve P sütunlarını seçin hücre biçimlendir - isteğe uyarlanmış tür kısmına
Kod:
gg.aaaa.yyyy gggg
bunu yazın ve tamam deyin.
sonra tarihi 12/7 şeklinde girin. siz hepsini elle yazmışsınız. metinden metin çıkmaz metinden rakam'da çıkmaz sadece rakamdan rakam çıkar.

diğer sorunuza gelirsek
verdiğim formülü
Kod:
=EĞER($O4>$P4;"Zamanından Önce Sevk Edildi";EĞER($O4=$P4;
"Zamanında Sevk Edildi";EĞER($P4>$O4;"Zamanından Sonra Sevk Edildi";"")))
bununla değiştirin ve deneyin.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
İhsan Hocam Düşüncenize ve yaptığınız işlere saygım büyük ve hayranlıkla takip ediyorum işlerinizi ben bir şeyi eksik söylemişim. eksik bir tarafım gerçekleşen kısımda boş olanlar henüz sevk edilmeyenler onlarda zamanından önce sevk edildi yazıyor Peki Gerçekleşende boş kısımlara Henüz Sevk Edilmedi Yazma İhtimali Nedir.

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan Hocam Düşüncenize ve yaptığınız işlere saygım büyük ve hayranlıkla takip ediyorum işlerinizi ben bir şeyi eksik söylemişim. eksik bir tarafım gerçekleşen kısımda boş olanlar henüz sevk edilmeyenler onlarda zamanından önce sevk edildi yazıyor Peki Gerçekleşende boş kısımlara Henüz Sevk Edilmedi Yazma İhtimali Nedir.
bunu deneyin
Kod:
=EĞER($P4="";"Henüz Sevk Edilmedi";EĞER($O4>$P4;"Zamanından Önce Sevk Edildi";
EĞER($O4=$P4;"Zamanında Sevk Edildi";EĞER($P4>$O4;"Zamanından Sonra Sevk Edildi"
;""))))

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
İhsan Hocam Ben Formulu Koydum Fakat Başaramadı m Galiba henüz Sevkedilmedi Çıkmadı

Eke tabloyu Ekledim

teşekkurler

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
5. mesajda anlattıklarımı yapmamışsınız. hala eski dosya'da çalışıyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
İhsan Hocam özür Dileyerek Tekrar Gündeme getirmek istedim Yeni Dosyada Söylediklerinizi yaparak yaptım başarısız oldum sevk tarihi ve gerçekleşen ikiside boş olursa henüz sevk edilmedi yazıyor onun dışında gerçekleşen boş olduğunda yazmıyor ekli dosyada size ilettim

teşekkürler ustad.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan Hocam özür Dileyerek Tekrar Gündeme getirmek istedim Yeni Dosyada Söylediklerinizi yaparak yaptım başarısız oldum sevk tarihi ve gerçekleşen ikiside boş olursa henüz sevk edilmedi yazıyor onun dışında gerçekleşen boş olduğunda yazmıyor ekli dosyada size ilettim

teşekkürler ustad.
ikisi boş olduğunda ne yazılacak ben nereden bileyim.
taksit taksit söylüyorsunuz.
önce iki idi sonra üç şimdi kaç olacak_?
hepsini tek seferde söyleseniz bizde başka kişilere de yardım etsek

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Hocam Sadece bu kadar. benim size göstermek istediğim boş olduklarında çıktığı oysa sadece gerçekleşen boş olduğunda henüz sevk edilmedi çıkması. kusura bakmayın.

teşekkürler.

İ

İhsan Tank

Misafir
Hocam Sadece bu kadar. benim size göstermek istediğim boş olduklarında çıktığı oysa sadece gerçekleşen boş olduğunda henüz sevk edilmedi çıkması. kusura bakmayın.

teşekkürler.
buyrun
Kod:
=EĞER($O4="";"";EĞER($P4="";"Henüz Sevk Edilmedi";EĞER($O4>$P4;
"Zamanından Önce Sevk Edildi";
EĞER($O4=$P4;"Zamanında Sevk Edildi";EĞER($P4>$O4;"Zamanından Sonra Sevk Edildi"
;"")))))
bunu deneyin.