Ürün satış hızı....

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2020
Böylelikle 60 mesaj önce başladığımız tasarımı bu son adım ile bitiriyoruz.Test denemeleri dışında aktif şekilde kullanma şansım olmadı bu exceli.Bu hafta başından itibaren aktif şekilde kullanacağım.Olası aksaklıkları o zaman daha iyi gözlemleyebiliriz.Ama tasarım aşaması bitti.Emeğiniz için teşekkürler...Yeni bir proje tasarlama gününe dek herşey gönlünüzce olsun.Kalın sağlıcakla...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Hocam tekrar merhaba...Exceli kullanmaya (test etmeye) başladım ve birkaç sorun ile karşılaştım.Hepsini ayrı ayrı yazmak yerine biriktirip o şekilde yazayım dedim.Hatalar ile ilgili açıklayıcı örnek resimleri ekte bulabilirsiniz.Sırası ile sıkıntıları yazar isek ;

1-Hızbak sekmesindeki gün sayısı sütunu (G sütunu) 0 değer alınca sanırım sıfıra bölme hatası yaşanıyor.Kendisinden önce değer alan ilk ürünün hızını kendi hızı gibi kabul ediyor.Dolayısıyla yanlış oluyor.(res1 ve res2 ayrıca res 6)

2-Son versiyonda takvimlerde böyle bir sıkıntı çıktı.Listeleme işlemi olmayan versiyonda bu sorun yaşanmaz iken listeleme olan versiyonda takvim bu şekilde çıkıyor.Ama başka bir bilgisayarda son versiyon dahi gayet güzel çalıştı.Fikriniz var mı?

3-Res4 ile örneklendiği gibi ürünü aktarınca ürün aynı olmasına rağmen alt ala bir kaç defa atmış.Bunun sebebi nedir?Ve bu ürünlerin envanteri 0 atıyor.Res4 ile filtreleme yapmışım.Mesela çuval şekere envanter olarak 95 atıyor ve sonrasında envanter değeri olmayan birkaç satırı daha altına ekliyor.Bu sadece bir kez başıma geldi.(Res4 ve res5)

Ayrıca bir ricam daha olacak.Rapor aldığım programdan stok kodları kelime formatında geliyor.Ben excelde düzenleyip(sayıya çevirip ) o şekilde kopyala-yapıştır yapıyorum.Bunun yerine Giriş sekmesindeki sütunları şu şekilde ayarlamamız mümkün mü?

B sütunu=Tarih= Yapıştırılan değer 01.01.2011 formatında tarihe dönüşsün.
C sütunu=Ürün kodu= Yapıştırılan değer 0123456789 formatında ondalık olmaksızın sayıya dönüşsün.
D sütunu=Ürün adı= Değişiklik yapmaya gerek yok bu şekli ile kalabilir.
E sütunu=Miktar= Bu şekilde sayı olarak kalabilir

Bir de Liste sekmesinin miktar kısmını tam sayıya yuvarlarsak memnun olurum.52,1 şeklinde bir ampul siparişi yerine 52 veya 53 daha güzel olur.

Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.Herşey gönlünüzce olsun.Kolay gelsin....

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Herşeyden önce güncellemeler için teşekkürler.Takvim sorunu son yolladığınız güncel versiyonda yaşanmıyor.Çok ilginç.Sütunların format biçimleri için programdan aldığım raporların ham hallerini koyuyorum ekte.Yani ben rapor aldıktan hemen sonraki hiçbir şey düzeltilmemiş hali.Sütunların ne şekilde biçim alacağını daha önceki mesajımda yazmıştım.Bunun dışında bir problemimiz daha var.Şöyle ki;

Biz satış faturaları ve irsaliyeleri raporlarını tarihleri ile alıp hazırladığınız sistemde gayet güzel giriyoruz.Fakat envanterde tarih olarak alamıyorum.Mesela 01.11.2011 ile 31.12.2011 arası faturaları yada irsaliyeleri alabilirken aynı tarih aralığında envanter raporu almak istediğimde sadece son günün envanterini veriyor(31.12.2011).Zaten gönderdiğim örneklerden bunu kolayca anlayabilirsiniz.Dikkat ederseniz envanter raporunda tarih sütunu yok.Buna çözüm olarak Envanter 2 sekmesi gibi bir veri bankası oluştursam ve envanter girişlerini excel oradan alsa olabilir mi?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
slm

bazı bilgiler lazım...
şimdi bu 3 dosyadan hız dosyasındaki giriş sayfasına bilgi aldığınız aşikar...
onlar görünüyor...
fakat bunu macro düzenine almak için, neyin en uygun nereye yapılması sözkonusu... bu nedenle dosyaların mahiyeti konusunda biraz açıklma lazım..
envanterdeki durum önemli değil önemli olan aranan bilgilerin var olması.. hepsindede tarih,kot,isim,mktar mevcut... amaç bu bilgileri yıl dosyalarına aktarmak için macro yapmak...

dosyalarla nasıl bir çalışma içindesiniz...
başka bir programdan bu şekildemi hazırlanıyor... yoksa dosyalar sizin çalışmanız olup sürekli bilgimi girmektesiniz... girmekte iseniz ne şekilde bir çalışma düzeni içindesiniz...
her gün için ayrı bir dosyamı hazırlanıyor veya her gün için sekmemi açılıyor...
yada aynı sayfa silinip yenidenmi giriliyor...başka bir programdan liste alıp aynı sayfaya bilgimi giriliyor... dosyalar silinip yenidenmi hazırlanıyor... bir yerlerden bilgimi kopyalanıyor...

burada macronun nereye oturtulacağı önemli... farklı alternatifler var...
bu dosyalar sabit ise, sürekli sekme hazırlanıyor ise, size ait, yani manuel kullandığınız geçerli dosyalarsa, direk bu 3 dosyaya yapılan macro ile, hıza ait yıl dosyalarına bilgi aktarmak mümkün... (yani hızdaki giriş sayfası aradan çıkarılır)... yanlız biraz düzenleme yapılması gerek... macro bu dosyalara yapılır...

ikincisi: sürekli yenilenen dosyalarsa, yani sabit kalınmıyor ise bunlardan yüzlercesi varsa, başka bir program hazırlıyor ise, işi bitince siliniyor ise; hız dosyasından, dosyanın ismi verilerek irtibat kurulup, bilgi almak mümkün...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Anladığım kadarı ile açıklamaya çalışayım.
1-Öncelikle ben bu raporları bir muhasebe programından çekip excel ortamına kaydet diyerek çekiyorum.
2-Çektiğim bu excelde barkodlar ve sayılar kelime olarak oluşuyor.Ben bunları rakama dönüştürüyorum ve gereksiz sütunları temizliyorum(Alış fiyatı iskonto vb...)
3-Sonrasında sizin yaptığınız giriş sekmesiine uygun hale getirip kopyala-yapıştır yöntemi ile giriş sekmesine yapıştırıp oradan yıl dosyalarına aktarıyorum.
4-İrsaliye ve satış faturalarında 01-01.2011 ile 01.07.2011 arası veri alabiliyorum.Bu durumda gün gün ne kadar belge varsa TARİHİ İLE BİRLİKTE rapora geliyor.Bu da aktarımda sıkıntı yaşatmıyor.Tüm yılın (01.01.2011-31.12.2011) verilerini tek kalemde girebiliyorum.
5-Envanter için aynı şey söz konusu değil malesef.(01.01.2011-31.12.2011) tarihleri arası envanter al desem dahi son gün olan 31.12.2011 envanterini veriyor.Gün gün envanter değerlerini vermiyor.Bu sebepten her günün envanterini ayrı almak zorundayım.

01.01.2011
02.01.2011
03.01.2011
.. .. ..
.. .. ..
.. .. .. gibi.

6-Ben günlük bir veri girmiyorum.Satış veya sevkıyat yapılıyor.Sonra istediğin zaman istediğin aralığın veya günün raporunu çekebiliyorum.Mesela ayın 19 'unda 01.12.2011-19.12.2011 arası rapor çektim diyelim.Sonrasında ayın 25'inde 01.12.2011-25.12.2011 arası rapor çektiğimi varsayalım.Bu iki raporda ilk 19 gün birebir aynı olacaktır.Sadece ikinci raporda sonraki 6 gün ilave olacaktır.Ben genelde aylık yada 3 aylık satış hızını sorgularım.

Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.Eğer olamadıysam lütfen sorunuz.Şimdiden teşekkürler....

hımmmmmmmm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2000-2007-2010-2016
slm

hız programından bana yolladığın bu dosyaları açıp içinden bilgi almak daha olumlu görünüyor...
bu dosyaların sütunları farklı farklı olduğu oluyormu...
özelikle sütunlar ve satır başlangıcı aynı düzeni korumalı...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım ama açıklamaya çalışayım.Nasıl bir excelde sütunların yerini değiştirebiliyorsak aynı şekilde sütunları istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz.Satırlara gelince herhangi bir sütuna göre sıralama yapabiliyoruz ve buna bağlı olarak satırlar değişiyor.Ama düzen aynı.

Mesela Nescafe ile başlayan ürünlerin envanter raporunu alınca sadece nescafe ile başlayanlar geliyor ve misal 35 satır oluyor.Misal sütunlarda alış fiyatı kdv vb gibi sütunlar eklenip çıkarılabiliyor.Benim şu anda aslında hiçbir sıkıntım yok bu son güncellemeler ile birlikte.Tek sıkıntım envanteri gün gün girecek olmam.

Sanırım başta sorduğunuz soruyu şimdi anladım.Mesela 2. sütun biçim olarak sayı olacak ise her daim sayı gelmeli o sütunun yerine .Veya mesela 3. sütun kelime biçiminde olacaksa orası her daim kelime formunda datalar gelmeli (ürün ismi gibi).Kastınız bu ise bunu ayarlayabilirim...Kolay gelsin....

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Arkadaşlar kolay gelsin.Üst tarafta hazırlanan excel dosyasında bir güncelleme yapmamız gerekli.Yapmayı istediğim güncelleme şu şekilde.Program bir satırda aynı ürün olduğu zaman adet miktarını toplamak için aynı üründen var mı diye kontrol ediyor.Bu ise 10.000 satırlı bir işlemde saatler sürüyor.Bunu kaldırabilir miyiz?Yani bir satırdan daha var mı diye kontrol etmesine gerek yok.Zira aynı satırların olmasının imkansız olduğu raporlar çekiyorum.Şimdiden kolay gelsin....

Son düzenleme: