üretim takip planı hazırlama

Excel Vers. ve Dili
excel
mERHABA SORUNUMU TAM OLARAK NASIL TARİF EDEBİLİCEM BİLEMİYORUM AMA KABACA ŞU ŞEKİLDE ANLATAYIM.. EKLİ LİSTEDE BİR ÜRETİM SİPARİŞ TAKİP LİSTESİ GÖRECEKSİNİZ.. KENDİM BASİT BİR ŞEY HAZIRLAMAYA ÇALIŞTIM.. AMA BİR KONUDA TAKILDIM.. ÜRETİM SİPARİŞ TAKİBİ YAPILIRKEN AYNI ZAMANDA ISONUN İSTEMİŞ OLDUĞU DEĞERLENDİRMELERİDE YAPSIN İSTİYORUM, AMA SORUN ŞÖYLE KENDİNİ GÖSTERİYOR.. BAZI ÜRÜNLERİ TEK SEFERDE DEĞİL PARÇA PARÇA SEVK EDİYORUZ.. EKLİ ÖRNEKTEDE GÖRECEKSİNİZ BUNUN SONUCU AYNI HÜZRENİN İÇİNE BİR KAÇ GİDEN ADET, BİR KAÇ TANE İRSALİYE NOSU VE SEVK TARİHİ GİRMEM GEREK, BÖYLE YAPINCADA FORMUL OTOMATİKMAN EGALE OLUYOR BİR İNCELEYİP YARDIMCI OLABİLİRSENİZ SEVİNİRİM..

FORMAT ÜZERİNDE DAHA FARKLI FİKİRLERİNİZ VARSA LÜTFEN PAYLAŞINIZ..

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Öncelikle ekli tablo bir çözüm değil.
Tablonuz (bana göre) oldukça karışık. Ama incelediğim kadarıyla ve kısaca sipariş-sevk takibi yapacağınız , isteğe göre süzme yapabileceğiniz bir tablo oluşturmak istiyorsunuz.
Bunun için ekli tablodaki işlem sayfasına gerekli verileri yeterince girerseniz ve eksik gördüğünüz kısımları açıklama ekleyerek belirtirseniz tekrar bakma şansım olur.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel
öncelikle ilginize teşekkür ederim..
ben size konuyu şöyle açıklıyayım.. bu yaptığım tablo bir üretim takip planı tarzı bir şey... aynı formu belli hücreleri gizleyerek üretime vermek zorundayım.. o yüzden formatta oynama yapamıyorum.. diğer hücrelerin açıklmasına gelince...
bunlar ISO sisteminin bizden istemiş olduğu bazı donelerin için hazırlanmış..

termine uyum = müşterinin istediği tarihler- bizim sevk ettiğimiz tarih arasındaki fark
imalat süresi= müşterinin siparişi açmış olduğu zaman ile bizim malzemenin tamamını gönderdiğimiz süre bunların ikisinin arasında geçen gün sayısı
adetsel uygunluk:Ç müşterinin açmış olduğu sipariş adeti ile bizim sevk etmiş olduğumuz adet arasındaki fark

ben bunları her ay düzenli olarak yapmak zorundayım... sürekli farklı formatlarda uğraşarak yapıyorum... eğer böyle tek tabloda olursa sorun çözülecek.. burda tek takıldığım nokta malzemenin tamamını çoğu zaman aynı günde sevk etmemem.. buda doğal olarak.. bu üç noktada sorun yaratıyor..

benim istediğim şuki.. excel siparişin tamamı kapanmadığı müddetçe kendi kendine alta yeni bir satır açıp bilgileri yüklesin.. yani 50.000 adetlik bir malzemenin 2000 adeti gittiyse kalan 48000 adet için otomatik olarak alt satır açsın.. (inşallah bu sefer anlatabilmişimdir... )

Excel Vers. ve Dili
excel
öncelikle ilginize teşekkür ederim..
ben size konuyu şöyle açıklıyayım.. bu yaptığım tablo bir üretim takip planı tarzı bir şey... aynı formu belli hücreleri gizleyerek üretime vermek zorundayım.. o yüzden formatta oynama yapamıyorum.. diğer hücrelerin açıklmasına gelince...
bunlar ISO sisteminin bizden istemiş olduğu bazı donelerin için hazırlanmış..

termine uyum = müşterinin istediği tarihler- bizim sevk ettiğimiz tarih arasındaki fark
imalat süresi= müşterinin siparişi açmış olduğu zaman ile bizim malzemenin tamamını gönderdiğimiz süre bunların ikisinin arasında geçen gün sayısı
adetsel uygunluk:Ç müşterinin açmış olduğu sipariş adeti ile bizim sevk etmiş olduğumuz adet arasındaki fark

ben bunları her ay düzenli olarak yapmak zorundayım... sürekli farklı formatlarda uğraşarak yapıyorum... eğer böyle tek tabloda olursa sorun çözülecek.. burda tek takıldığım nokta malzemenin tamamını çoğu zaman aynı günde sevk etmemem.. buda doğal olarak.. bu üç noktada sorun yaratıyor..

benim istediğim şuki.. excel siparişin tamamı kapanmadığı müddetçe kendi kendine alta yeni bir satır açıp bilgileri yüklesin.. yani 50.000 adetlik bir malzemenin 2000 adeti gittiyse kalan 48000 adet için otomatik olarak alt satır açsın.. (inşallah bu sefer anlatabilmişimdir... )

Excel Vers. ve Dili
2007
makro

anlattın janel anlattında bence sen bunu makro bölümüne yaz orada sana yardımcı olabilirler.bu iş förmülasyonla değil makro ile çözülür.