Üretim Hesaplama Tablosu Analizi

Excel Vers. ve Dili
.
Merhabalar,

Boyahanedeki arkadaşların kullandığı bir excel tablosu üzerinde çalışma yapıyoruz. Bir yerde excel bilgimizin yetersiz olmasından kaldık.

Yapılmak istenen 2 önemli konu var;

1. Boyama tipine göre vardiya bazında dağılımlı üretim dağılım panosu hazırlama.
en alttaki detay bölümünde görüleceği gibi L sütununda seçilen boya tipine bakıp, AU sütununda partinin boyamadan çıktığını belirten "X" işaretli ise AC sütunundaki girilen miktarı D sütunundaki vardiya adınıda kontrol ederek D sütununda yazan vardiyanın tablodaki alanına ekleyecek. Bunu tüm boyama tiplerine göre vardiya bazında toparlamak istiyorum.

2. Boşta bekleme tiplerine göre toplam detay raporu çıkartmak. = eğer AZ sütununda bekleme süresi var ise ve BC sütununda bunun sebebi eçilmiş ise bunları alttaki tabloya toparlamak istiyorum. Çıkış süresi olup sebep seçilmemiş ise bunu diğer sebepler altında genel alana toplamak istiyorum.

TOPLA.ÇARPIM(("$L$3:$L$205"="ÇİFT BOYA")*("$AU$3:$AU$205"="X")*("$D$3:$D$205"="B");("$AC$3:$AC$205"));"") bu formülle olacak gibime geliyor, denemeye çalışıyorum ama sondaki "" bölümü için hata alıyorum. Biraz daha tırmalayacağım bakalım.

Konu biraz karışık anlatılmış olabilir. Ama dosyayı inceler iseniz anlatmak istediklerimi daha iyi anlayacaksınız. Yardımcı olacak uzman arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
.
=TOPLA.ÇARPIM((AC3:AC166);(($AU$3:$AU$166="X")*($D$3:$D$166="A")*($L3:$L166="TEK BOYA")))

Bu formülle işimi hallettim. Biraz biraz öğreniyorum sanki bu işi :)