Ücret ve Pozisyon Belirleme

Excel Vers. ve Dili
2003 tr excel
Aarkadaşlar Merhaba;
Bir program hazırlıyorum bunun ile ilgili sizlerden yardım rica ediyoeum.
istediğim şöyle bişey.personel maaş belirleme programı hazırlayacağım.veri doğrulamadan listeler oluşturdum.bu listelerde örnek olrak;
1-)eğitim bilgisinde ilkokul,ortaokul,myo,üniv seçenekleri
2-)dil bilgisinde ingilizce,almanca fransızca
3-)tecrübe yılında ;1,2,3,4,5...
4-)lisansüstü eğitim bilgisinde;yükseklisans,doktora gibi seçenekler var.
5-)ekstra ünvan kısmındada teknisyen,operatör,makine operatörü yönetici,müdür gibi ünvanları olan bir link daha var
mesela okullara puanlar verdik.ilkokul 5,ortaokul 10..gibi
dillerede,yükseklisans durumunada aynı puanlama sistemini yaptık.
mesela listeden yeni başlayacak biri için;üniv,ingilizce,tecrübe yılına 5 desek,yüksek lisans mezunu seçeneklerini seçtiğimde her okulun her dilin her yükseklisans yılının bir puanı var olarak düşünürsek bunları toplayacak ve bana toplam puanını ücretini ve pozisyonunu vererek bir program için sizlerden destek bekliyorum.şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar.
not:toplam puan bir personelin ücretini ve pozisyonunuda veriyor.
örn:15-20 arası operatör üvreti asgari ücret
20-25 arası makine operatörü ücreti 900 tl
30-35 arası şef ücreti 1500 gibi...
tekrar teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
2003 tr excel
dosyayı malesef gönderemiyorum ama şu konuda yardım edebilirseniz aslında bunda benim işime yarayabilir.mesela myo seçtiğimde myoyu sayıya dönüştürse yani ben listeden myo seçtiğimde onun yanına hemen puanını yazsa.böyle bir formül yapabilirmiyiz?
teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
dosyayı malesef gönderemiyorum ama şu konuda yardım edebilirseniz aslında bunda benim işime yarayabilir.mesela myo seçtiğimde myoyu sayıya dönüştürse yani ben listeden myo seçtiğimde onun yanına hemen puanını yazsa.böyle bir formül yapabilirmiyiz?
teşekkürler...
bunun gib bir şey işinizi görür mü

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tr excel
Sametozyavuz vermiş olduğunuz formül işimi kısmen gördü.teşekkür ederim.şimdide şöyle birşey mümkünmü?
şimdi puanları toplatıyorum.toplam puan aralığı bir pozisyona ve ücrete karşılık gelecek.bu konuda yardım alabilir miyim?
teşekkürler...
örnek 15-25 arası 800 tl makine operatörü gibi

Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
Sametozyavuz vermiş olduğunuz formül işimi kısmen gördü.teşekkür ederim.şimdide şöyle birşey mümkünmü?
şimdi puanları toplatıyorum.toplam puan aralığı bir pozisyona ve ücrete karşılık gelecek.bu konuda yardım alabilir miyim?
teşekkürler...
örnek 15-25 arası 800 tl makine operatörü gibi
yeni formülleri ekledim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tr excel
şuanda programım çalışıyor teşekkür ederim sametozyavuz.yanlız şuanda şöyle bir sıkıntı var.bir puanlama sistemi var bahsettiğim gibi.puanlamada pozisyonların puanlamasında aynı not gelen kişiler var.bu kişileri birbirinden ayıramıyorum.örnek veriyorum.örnek aldığı 3 puan hem elemanın hem teknikerin puanı bu ayrımı nasıl yapabilirim.ben 3 yazdığımda yada girdiğim verilerin toplamı 3 verdiğinde bunun elemanmı teknikermi ayrımını yapmam lazım.
ÜNVANLAR PUAN ARALIĞI
ELEMAN 3 4 5
TEKNİKER 0 1 2 3
TEKNİSYEN 2 3 4 5
SORUMLU 6 7
UZMAN 5 6

Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
şuanda programım çalışıyor teşekkür ederim sametozyavuz.yanlız şuanda şöyle bir sıkıntı var.bir puanlama sistemi var bahsettiğim gibi.puanlamada pozisyonların puanlamasında aynı not gelen kişiler var.bu kişileri birbirinden ayıramıyorum.örnek veriyorum.örnek aldığı 3 puan hem elemanın hem teknikerin puanı bu ayrımı nasıl yapabilirim.ben 3 yazdığımda yada girdiğim verilerin toplamı 3 verdiğinde bunun elemanmı teknikermi ayrımını yapmam lazım.
ÜNVANLAR PUAN ARALIĞI
ELEMAN 3 4 5
TEKNİKER 0 1 2 3
TEKNİSYEN 2 3 4 5
SORUMLU 6 7
UZMAN 5 6
ayrımların neye göre yapıldığını anlamadım.
hangi eleman 3 hangisi 4 hangisi 5 bunu belirleyen nedir?

olmazsa kişilerin puanlarını elle girin.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr excel
yukarıdaki ünvanlar gerçek ünvanlar değil bu arada puanlar gerçek.burada belirtemediğim için bu şekilde yazıyorum.elemanı örnek alırsak;
bir kişi eleman pozisyonunda olabilmesi için 4 yıllık üniversite menuzu olması lazım.hiç tecrübesi olmadan okul sebebi ile 3 puan alıyor.her yılki tecrübesi içinde bir puan alıyor.yani 4yıllık mezun 2 yıllık tecrübesi olduğunda okuldan 3 tecrübeden 2 puan alıyor.bu kişinin puanı toplandığında 5 oluyor .5 puanda karşılık gelen eleman pozisyonuna yerleşiyor.ama sıkıntı şurda teknisyendede şu var önlisans mezunu olduğunda 2 puan geliyor ve 3yıllık tecrübesi var ise 5 oluyor.ünvan puandan geldiği için puanda 5e karşılık iki pozisyon görünüyor.
biraz karışık oldu ama umarım açıklayabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
yukarıdaki ünvanlar gerçek ünvanlar değil bu arada puanlar gerçek.burada belirtemediğim için bu şekilde yazıyorum.elemanı örnek alırsak;
bir kişi eleman pozisyonunda olabilmesi için 4 yıllık üniversite menuzu olması lazım.hiç tecrübesi olmadan okul sebebi ile 3 puan alıyor.her yılki tecrübesi içinde bir puan alıyor.yani 4yıllık mezun 2 yıllık tecrübesi olduğunda okuldan 3 tecrübeden 2 puan alıyor.bu kişinin puanı toplandığında 5 oluyor .5 puanda karşılık gelen eleman pozisyonuna yerleşiyor.ama sıkıntı şurda teknisyendede şu var önlisans mezunu olduğunda 2 puan geliyor ve 3yıllık tecrübesi var ise 5 oluyor.ünvan puandan geldiği için puanda 5e karşılık iki pozisyon görünüyor.
biraz karışık oldu ama umarım açıklayabilmişimdir.
durumu anladım.
memurlarda da böyle durumlar olabiliyor.
yanlız bu tip durumlarda kişi puanlarını ben elle giriyorum.
puandan sonraki kısım formüllere kalıyor.
ben daha fazla yardımcı olamayacağım. iyi çalışmalar.