Ters Lookup için Choose fonksiyonunun kullanılması

Excel Vers. ve Dili
Excel for Mac 2011, Version 14.0.1
Biraz bakındım ama bulamadım, belki daha önce açılmıştı, açıldıysa kusura bakmayın.

Aynı excel dosyası, 2 farklı sheet; Birinci sheet içerisinde 15-16 kolonluk ve 1000 satırlık bir ürünler listesi ve kolonlarda bu ürünlerin farklı özelliklerini gösteren bir data var.

İkinci Sheet ise, ilk sheet içerisinde bulunan data kullanılarak yaratılacak olan bir sipariş dosyası.

Bu sipariş dosyasında belirtilen bir alana ilk sheet içerisindeki her ürün için tek olan ürün özelliklerinden birini (stok kodu, barkodu) girdiğimde, yine ilk datada bulunan diğer ürün özellikleri otomatik gelsin istiyorum. Buraya kadar sorun yok, ilk özellik kolonu vlookup ile hop istediğim yerde, sorunsuz çalışıyor çünkü ikinci aradığim değer, aranan değerin sağ tarafındaki bir kolonda. Ancak ne zamanki, aranan değerin sol tarafında bulunan bir değeri ikinci sheet e çekmeye çalışsam o zaman klasik vlookup formülü işlemiyor.

Bu noktada, arana değerin sol tarafında bulunan bir değeri vlookup ile nasıl çekebiliriz?

Yabancı bir forumda buldum aslında çözümü ancak bir yer hata yapıyorum sanırım çünkü her seferinde "yazdığınız formül bilgi olarak eksikler içeriyor" manasında bir yazı çıkıyor.

"Solda bulunan kolonları kes, sağ tarafa yapıştır" diyenler için; birinci sheet de bulunan data bir şekilde internette sürekli güncellenen bir data source dan besleniyor ve her dakika o kolonu kes sağa yapıştır, bunu kes, bunu kesme gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum, daha doğrusu elimizin altında bu kadar akıllı bir uygulama varken, hamallık yapmak çok zekice gelmiyor.

Choose formülüne çok hakim değilim, anlatan olursa lütfen bunu dikkate alsın.

:p

ZorBey_

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba İyi Çalışmalar
İndis Formülünü İşinizi Görür Galiba.

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
1-Sütun_indis_sayısı: 1'den küçükse, DÜŞEYARA fonksiyonu #DEĞER! hata değerini döndürür.
yani soldaki değeri bulmamın DÜŞEYARA ile çözümü söylediğiniz şekilde yok.

örnek olması açısından ufak bi tablo hazırlayıp gönderirseniz daha açıklayıcı olur kanaatindeyim :p

İLAVE : TAHMİN olarak eğer dediğin 2. maddeyi "Solda bulunan kolonları kes, sağ tarafa yapıştır" yapamıyorsan, mevcut tabloyu A sütunundan değilde E sütunundan başlat, sol taraftaki sütunların değerini istediğin gibi E ile başlayan CANLI verilerden kopyala.

örnek olmadan anlaması nasıl zor di mi ? :)