Soru Tek Tık ile Kişisel Rapor Oluşturma

Katılım
21 Eylül 2017
Mesajlar
23
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01.10.2018
Merhabalar;

Eklediğim dosyada 2 çalışma sayfasından oluşan bir excel dosyası var.
Bu dosyanın 1. sayfasına ben hergün manuel girdi ekliyorum.
Ama ay sonunda istediğim bir kişi için adının solundaki butona tıklayıp 1. sayfadan çekilen verilerle 2. sayfada otomatik rapor oluşturmak istiyorum.

Dosyanın içerisinde el ile doldurduğum rapor görüntüsü de bulunuyor.

Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 

Ekli dosyalar

Katılım
21 Eylül 2017
Mesajlar
23
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01.10.2018
İnceleme fırsatı bulan oldu mu acaba?
 

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
12,761
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Merhaba bilinmiyor diye yazan bölümlerin nereden geldiğini bilmediğim için boş geçtim
yapmanız gereken aktarmak istediğiniz satıra imleçle veya enter ile veya mause ile gelin ve aktar düğmesine tıklayın

PHP:
Sub aktar()


sh1 = "Sayfa1"
sh2 = "Sayfa2"

Worksheets(sh2).Range("c5:c21").ClearContents

sat = ActiveWindow.RangeSelection.Row



Sheets(sh2).Cells(5, 3).Value = Sheets(sh1).Cells(sat, "b").Value
Sheets(sh2).Cells(6, 3).Value = Sheets(sh1).Cells(sat, "c").Value

topla1 = ""
say = 0
For i = 5 To 35
If Sheets(sh1).Cells(sat, i).Value = "X" Then

say = say + 1
If say = 1 Then

topla1 = Sheets(sh1).Cells(2, i).Value
Else
topl1a = topla1 & ", " & Sheets(sh1).Cells(2, i).Value
End If
End If
Next

Sheets(sh2).Cells(7, 3).Value = topla1

'veri1 = WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(sat, "e"), Cells(sat, "ah")), "X")
'Sheets(sh2).Cells(7, 3).Value = veri1

topla2 = 0
For i = 5 To 35
If Sheets(sh1).Cells(sat, i).Value < 9.5 And Sheets(sh1).Cells(sat, i).Value > 1 Then
topla2 = topla2 + 1
End If
Next


Sheets(sh2).Cells(8, 3).Value = topla2

topla3 = ""
say2 = 0
For i = 5 To 35
If Sheets(sh1).Cells(sat, i).Value < 9.5 And Sheets(sh1).Cells(sat, i).Value > 0 Then
say2 = say2 + 1
If say2 = 1 Then
topla3 = Sheets(sh1).Cells(2, i).Value
Else
topla3 = topla3 & ", " & Sheets(sh1).Cells(2, i).Value
End If
End If
Next

Sheets(sh2).Cells(9, 3).Value = topla3

Sheets(sh2).Cells(10, 3).Value = WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(sat, "e"), Cells(sat, "ah")), "X")
Sheets(sh2).Cells(11, 3).Value = Sheets(sh1).Cells(sat, "al").Value
Sheets(sh2).Cells(12, 3).Value = "bilnmiyor"
Sheets(sh2).Cells(13, 3).Value = Sheets(sh1).Cells(sat, "aj").Value
Sheets(sh2).Cells(14, 3).Value = "bilnmiyor"
Sheets(sh2).Cells(15, 3).Value = Sheets(sh1).Cells(sat, "ak").Value
Sheets(sh2).Cells(16, 3).Value = Sheets(sh1).Cells(sat, "al").Value
Sheets(sh2).Cells(17, 3).Value = Sheets(sh1).Cells(sat, "am").Value
Sheets(sh2).Cells(18, 3).Value = Sheets(sh1).Cells(sat, "an").Value
Sheets(sh2).Cells(19, 3).Value = "bilnmiyor"
Sheets(sh2).Cells(20, 3).Value = Sheets(sh1).Cells(sat, "ao").Value
Sheets(sh2).Cells(21, 3).Value = Sheets(sh1).Cells(sat, "aq").Value


MsgBox "İşlem tamam..."

End Sub
 

Ekli dosyalar

Katılım
21 Eylül 2017
Mesajlar
23
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01.10.2018
Halit Bey
Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim.
Bilinmiyor kısımlarını düzeltmeye çalıştım.
Ama yapamadım. Çünkü aynı sütunda yer alan alt alta hücreler.
1. bilinmiyor A kişisi için 1. sayfadaki ai4 hücresi
2. bilinmiyor yine A kişisi için 1. sayfadaki aj4 hücresi olması gerekiyor.
Diğer "bilinmiyorları ben düzelttim.
 
Katılım
21 Eylül 2017
Mesajlar
23
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01.10.2018
Sheets(sh2).Cells(12, 3).Value = Sheets(sh1).Cells(sat + 1, "ai").Value
şeklinde düzelttim. Teşekkürler
 

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
12,761
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
dosyaya bir kolaylık daha getirdim sayfa1 de isimler hücresi B sutünü isimlere hızlı şekilde iki kere tıklayıncada kod aktarıyor.
 

Ekli dosyalar

Katılım
21 Eylül 2017
Mesajlar
23
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01.10.2018
dosyaya bir kolaylık daha getirdim sayfa1 de isimler hücresi B sutünü isimlere hızlı şekilde iki kere tıklayıncada kod aktarıyor.
Halit Bey Çok kullanışlı olmuş teşekkürler.

Ben Bilinmiyor kısımlarını güncelledim.
Ancak Gelmediği günlerin tarihlerini yazdırma kısmı çalışmıyor.
Ekteki dosyaya bu hatayı güncelleyip, son yaptığınız kolaylığı da ekleyebilir misiniz?
 

Ekli dosyalar

Katılım
21 Eylül 2017
Mesajlar
23
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01.10.2018
Çok teşekkür ederim :)
 
Katılım
17 Nisan 2007
Mesajlar
319
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba ,

Dosyayı dosya.co gibi bir siteye yükleyebilirmisiniz lütfen...
Teşekkürler...
 
Katılım
20 Mart 2013
Mesajlar
42
Excel Vers. ve Dili
2010
merhaba benim de bu tarz bir şeye ihtiyacım var yardımcı olur musunuz?
 
Üst