Tek Hücreye İki farklı yazı karakteri ile yazı yazmak.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Dili: Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2025
Değerli Arkadaşlar Merhaba, Öyle bir sorum çıktı ki karşıma çözümü mümkün mü bilmiyorum. Ekcelde TEK BİR HÜCRE İÇİNE iki farklı yazı karakteri ile (birinci yazı karakteri "AbakuTLSymSans", diğer yazı karakteri ise "Times New Roman") yazı yazabilir miyiz? İlginiz için şimdiden Teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Anladığım kadarıyla hücreye farklı yazı karakterine göre yeni TL simgesini eklemeye çalışıyorsunuz.

Bunun için hücre biçimlendirmedeki "Para Birimi" seçeneğinden yeni TL simgesini seçmeniz yeterli olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
Arkadaşlar, sorum eksik olmuş kusura bakmayın. "AbakuTLSymSans" yazı karakteri ile TL simgesini hücredeki sayının önünde yazdırmak istiyorum, yine aynı hücre içine formül yazdım. Formülün hesapladığı rakamı ise "Times New Roman" yazı karakteri ile otomatik yazdırmak istiyorum. Mümkün mü acaba?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
Korhan hocam ilgilendiğiniz ve cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Evet sorunu doğru anlamışsınız ama öneriniz işime yaramadı çünkü TL simgesi sayının sonunda değil başında olması gerekiyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Hücreleri biçimlendir menüsünden isteğe uyarlanmış bölümünü açın ve aşağıdaki biçimi uygulayın.

Yazı karakterini dilediğiniz gibi verirsiniz...

Kod:
[$₺-41F] #.##0,00

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
Merhaba değerli arkadaşlar, içinden çıkamadığım bir sorunumu müsadenizle paylaşmak istiyorum. Ekcelde a1 hücresine Ali yazalım, b1 hücresine de Hüseyin yazalım, biz c1 hücresine formül ile a1 hücresi ile b1 hücresini toplayarak aynı hücre içine iki adet kelime yazmamız gerekiyor(=a1&" "&b1), fakat birinci kelime Ali'yi Arial yazı stilinde yazmam gerekiyor, İkinci kelime Hüseyini de Times New Roman yazı stilinde yazdırmam gerekiyor. Lütfen dikkat! bu kelimelerin ikisi iki ayrı hücrede yazılarak tek bir hücrede yazılmış gibi gösterilmesi maalesef olmuyor. Bu iki kelimenin aynı hücrede yazılması gerekiyor acaba bu mümkün müdür. İlginiz için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Formüllü hücrelerde farklı yazı tipi kullanamazsınız. Bunun için formülden kurtulmanız gerekir. Ayrıca işlemi makro ile yapmanız gerekir.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
bir hücrede iki farklı yazı fontu

Merhaba değerli arkadaşlar, içinden çıkamadığım bir sorunumu müsadenizle paylaşmak istiyorum. Ekcelde a1 hücresine Ali yazalım, b1 hücresine de Hüseyin yazalım, biz c1 hücresine formül ile a1 hücresi ile b1 hücresini toplayarak aynı hücre içine iki adet kelime yazmamız gerekiyor(=a1&" "&b1), fakat birinci kelime Ali'yi Arial yazı stilinde yazmam gerekiyor, İkinci kelime Hüseyini de Times New Roman yazı stilinde yazdırmam gerekiyor. Lütfen dikkat! bu kelimelerin ikisi iki ayrı hücrede yazılarak tek bir hücrede yazılmış gibi gösterilmesi maalesef olmuyor. Bu iki kelimenin aynı hücrede yazılması gerekiyor acaba bu mümkün müdür. İlginiz için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.
Merhaba;
İmkansız değil. (Korhan Bey'in dediği gibi formülden arındırarak ve makro kullanarak) Ama işlevselliği olmayan bir uğraşı olarak düşünüyorum.
Çok basit olarak;
A1 hücresini C1 hücresine eşitler ve yazı fontunu istediğiniz gibi seçer,
B1 hücresini D1 hücresine eşitler ve yazı fontunu istediğiniz gibi seçersiniz. sonra bu iki hücreyi tek bir kenarlık altında tek bir hücre gibi göstererek görsel sonuca ulaşırsınız.

Ekin her iki sayfasınıda inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
Korhan Ayhan hocam bu işlemin makro ile olabileceğinden bahsetmişsiniz. Makrosunu yazabilir misiniz? Yardımınız için teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
muygun hocam, yardımınız için çok teşekkür ederim ama maalesef yapmam gereken işlem iki hücrenin birleştirilmesi ile olmuyor. Tek hücre içinde olması zorunlu. Mümkünse makrosunu alabilir miyim. Emeğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
Sn muygun tarafından gönderilen dokumanın Sayfa1 deki çözümü , tek hücrede ve makro ile yapılmıştır. Kodları görmek için Alt F11 ile ya da sekme üzerine sağ tuş ile Kod görüntüle yaparak Module içerisine bakabilirsiniz....