Sumproduct ile 2 tablo arasında kıyaslama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 English
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.02.2018
Merhaba Arkadaslar,

Oncelikle formda emegi olan herkese cok tesekkur etmek isterim ki bugune kadar forumdaki bircok anlatım ve soru orneklerini inceleyerek bircok konuda kendi sorunumu bu sekilde cozmus bulunmaktayım

Ekte gonderdigim tablo devamındaki 1.sheet ve 2.sheetteki listeler uzerinden kıyaslama yapma imkanı saglıyor.
Tablo 2012 ve 2013 yılına ait olan bir turizm firmasının reservasyonları arasında tarih,destinasyon,acenta ve otel kıyaslamaları yapacak sekilde detaylı bir kıyaslama imkanı sunuyor,tablo ile ugrasırken amacım sadece tarih aralıgına gore idi,SUMPRODUCT kullanarak bunu cozdum ama daha sonra birkac kriter daha ekleyince kullandıgım formulun icinden cıkamadim ,istedigim formulu de kuramadım.

Size ekte tablonun hemen altında tablonun kıyaslama kriterlerini nasıl calıstırmak istedigimi yazdım ,formullerde 10.ve 13. satırlarda mevcut ama eksik kalan kısmı icin sizin yardımınıza ihtiyacım var..

simdiden herkese cok tesekkurler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 English
24.02.2018
Ekli dosyayı inceleyiniz.
Ustad, aklına ve emegine saglık... Yaptıgın yere kadar olan kısmı inceledim ve gayet muntazam calısıyor. Ufak basit formulleri yapabiliyorum ama coklu formullerde sorun yasıyorum,sizin yapmıs oldugunuz formulu yorumladım,anladımda ama bir kutu bos kalacak sekilde diger alternatifleri artık uygulayabilirim ama asıl istedigim tum degiskenlerin beraber calısması;

NEREDEN bos bırakıldıgında hepsi ok,ama aynı formulun icine NEREYE , ACENTA ve OTEL kısımları bos bırakıldıgında da birbirleri ile baglantılı sekilde NEREDEN'de oldugu gibi tum listeyi hesaplayacak sekilde; aynı formule eklemek sanırım beni cok aşıcak...

Eger bu konuda tum formul icin yardımcı olabilirseniz,bunu uygulamayı dusundugum baska listelere de muntazam uygulayabilirim ve ciddi bir egitim olucak bu formul benim icin..

Tekrar emeginize saglık ve yardımcı olabilirseniz tum formul icinde simdiden tesekkurler...

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Ustad, aklına ve emegine saglık... Yaptıgın yere kadar olan kısmı inceledim ve gayet muntazam calısıyor. Ufak basit formulleri yapabiliyorum ama coklu formullerde sorun yasıyorum,sizin yapmıs oldugunuz formulu yorumladım,anladımda ama bir kutu bos kalacak sekilde diger alternatifleri artık uygulayabilirim ama asıl istedigim tum degiskenlerin beraber calısması;

NEREDEN bos bırakıldıgında hepsi ok,ama aynı formulun icine NEREYE , ACENTA ve OTEL kısımları bos bırakıldıgında da birbirleri ile baglantılı sekilde NEREDEN'de oldugu gibi tum listeyi hesaplayacak sekilde; aynı formule eklemek sanırım beni cok aşıcak...

Eger bu konuda tum formul icin yardımcı olabilirseniz,bunu uygulamayı dusundugum baska listelere de muntazam uygulayabilirim ve ciddi bir egitim olucak bu formul benim icin..

Tekrar emeginize saglık ve yardımcı olabilirseniz tum formul icinde simdiden tesekkurler...
Koşulların NET olarak anlaşılması amacıyla;
NEREDEN boş bırakılırsa NEREYE, ACENTA ve OTEL dolu
NEREYE boş bırakılırsa NEREDEN,ACENTA ve OTEL dolu
ACENTA boış bırakılırsa NEREDEN, NEREYE ve OTEL dolu
OTEL boş bırakılırsa NEREDEN, NEREEYE ve ACENTA dolu
olması şartına göre formüller oluşturulmuştur.
NEREDEN , NEREYE, ACENTA ve OTEL boş bırakılırsa TOPLAM değerleri getirir.
Ekli dosyayı ve formüllerin yapısını inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 English
24.02.2018
Koşulların NET olarak anlaşılması amacıyla;
NEREDEN boş bırakılırsa NEREYE, ACENTA ve OTEL dolu
NEREYE boş bırakılırsa NEREDEN,ACENTA ve OTEL dolu
ACENTA boış bırakılırsa NEREDEN, NEREYE ve OTEL dolu
OTEL boş bırakılırsa NEREDEN, NEREEYE ve ACENTA dolu
olması şartına göre formüller oluşturulmuştur.
NEREDEN , NEREYE, ACENTA ve OTEL boş bırakılırsa TOPLAM değerleri getirir.
Ekli dosyayı ve formüllerin yapısını inceleyiniz.
Hocam tekrar eline emegine saglık,gece yarısı vakit bulup ilgilenmissin yine,valla avrupa taraflarına yada ukrayna/kiev taraflarına yolun duserse beklerim. Ben buralardayım illaki her konuda yardımım dokunur.

Tabloya gelince,ufak bir pürüz daha var, ben istiyorum ki NEREDEN, NEREYE , ACENTA ve OTEL 'in biri bos degil birden fazla da bos olabilme imkanının olması.
1 tanesinin bos iken , 2 tanesinin bos iken yada 3 tanesinin bos iken de calısabilmesi. Yani ban tam olarak istedigimi istedigim sekilde suzebilme sansı vermesi.

Ornegin NEREDEN (Bratislava) NEREYE (hurghada) secip ACENTA ve OTEL'i bos bırakmak ve sadece Bratislava'dan Hurghada'ya olan kayıtları gormek istiyorum. Yada sadece OTEL secip kalan digerlerini bos bırakarak listedeki o otele ait tum kayıtları gormek istiyorum.

Sanırım ben dogru lanse edemiyor olabilrim size,umarım bukez anlatabilmisimdir.
Kolay gelsin,iyi calısmalar...

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Hocam tekrar eline emegine saglık,gece yarısı vakit bulup ilgilenmissin yine,valla avrupa taraflarına yada ukrayna/kiev taraflarına yolun duserse beklerim. Ben buralardayım illaki her konuda yardımım dokunur.

Tabloya gelince,ufak bir pürüz daha var, ben istiyorum ki NEREDEN, NEREYE , ACENTA ve OTEL 'in biri bos degil birden fazla da bos olabilme imkanının olması.
1 tanesinin bos iken , 2 tanesinin bos iken yada 3 tanesinin bos iken de calısabilmesi. Yani ban tam olarak istedigimi istedigim sekilde suzebilme sansı vermesi.

Ornegin NEREDEN (Bratislava) NEREYE (hurghada) secip ACENTA ve OTEL'i bos bırakmak ve sadece Bratislava'dan Hurghada'ya olan kayıtları gormek istiyorum. Yada sadece OTEL secip kalan digerlerini bos bırakarak listedeki o otele ait tum kayıtları gormek istiyorum.

Sanırım ben dogru lanse edemiyor olabilrim size,umarım bukez anlatabilmisimdir.
Kolay gelsin,iyi calısmalar...
16 koşula göre formüllenmiş dosyanız eklidir.
Nereden, Nereye, Acenta ve Otel seçeneklerinden istediğiniz kombinasyonda seçim yapabilirsiniz.
Dosyanızı ve açıklamaları inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 English
24.02.2018
16 koşula göre formüllenmiş dosyanız eklidir.
Nereden, Nereye, Acenta ve Otel seçeneklerinden istediğiniz kombinasyonda seçim yapabilirsiniz.
Dosyanızı ve açıklamaları inceleyiniz.
Hocam birkez daha emeginize saglık,tam dusundugum gibi olmus,her kritere gore ayrı ayrı hesap yapabiliyor. Bu tabloyu aslında 5000 rez ve 2 ayrı ulke icin kullanacagım. yer kaplamasın diye ornektteki res 450 adet idi. Burdan artık sayenizde uyarlama yaparım ama formulu de inceleyip tam olarak nasıl yaptıgınızı ogrenmeye calısacagım..

Cok tesekkurler hocam,emege saygı....

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Hocam birkez daha emeginize saglık,tam dusundugum gibi olmus,her kritere gore ayrı ayrı hesap yapabiliyor. Bu tabloyu aslında 5000 rez ve 2 ayrı ulke icin kullanacagım. yer kaplamasın diye ornektteki res 450 adet idi. Burdan artık sayenizde uyarlama yaparım ama formulu de inceleyip tam olarak nasıl yaptıgınızı ogrenmeye calısacagım..

Cok tesekkurler hocam,emege saygı....
6000 satırlık uygulama ve bazı düzeltmeler yapılmış haliyle dosyanız eklidir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme: