sütuna göre toplama

Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Merhaba, örneğin 20 satır 50 sütun dan oluşan bir tabloda, satırda kişiler ve sütunda hata kodları olan bir tablom var. Bu hata kodlarından bazıları kişi, bazıları makine hatası, bu tabloda hata kodunun altında kaç hata olduğu her kişi için ayrı ayrı yazıyor.

Bana gerekli olan örneğin sadece makina hatalarının kodlarının altındaki değerleri seçerek satır sonunda toplayan bir yapı. örnek yükleyemedim şu an ama umarım anlatabilmişimdir.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Sütunda birebir aynı yazılmış hücrelerden oluşan dolu satırları 50 kolon için EĞERSAY kullanarak saydırın. Eğer birebir aynı değilse , bu durumda her hata tipi için bir kod oluşturup bunu saydırın.

Ya da www.dosya.tc gibi bir adrese dolu hücre yeri birebir ama özel veri taşımayan bir örnek yükleyin ve linkini burada paylaşın . Aksi durumda öyle yaptım olmadı böyle dene olmadı yazışmaları kaçınılmaz olur

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2013 Türkçe
....
Bana gerekli olan örneğin sadece makina hatalarının kodlarının altındaki değerleri seçerek satır sonunda toplayan bir yapı. örnek yükleyemedim şu an ama umarım anlatabilmişimdir.
Hata sayısını vermesini istediğiniz hücreye girmeniz gereken formül:
Kod:
=EĞERSAY(aralık;ölçüt)

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2013 Türkçe
Örnek dosyanızdan şöyle anlıyorum:
Hata kodlarının sayıları sağa doğru bilinmeyen sayıda değişkenliik gösterdiğinden, siz bunların sonuçlarını E sütununda "Grand Total" yazan sütünda belirtmek istiyorsunuz. (doğru mu anladım?)
Ayrıca bu hata kodlarının aşağıya doğru satır sayıları da değişiyor mu?

Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Sağa doğru sütun sayısı değişiyor fakat benim toplatmak istediğim hata kodları hep aynı, mesela hep 11120 ve 30011 i toplatacağım (120 içinden 50 tane kod) o tabloda olsada olmasada bu 50 kod için eğer tabloda varsa onları toplayacak bi formül ihtiyacım var

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Pivot table istediklerinize " eğer sozlerinizi doğru anlıyorsam " cevap veriyor gibi ...

Öncelikle, sağa doğru kaç sütun olursa olsun E2 hücresine
Kod:
 =TOPLAM(F2:U2)
yazarak o satırın grand totaline ulaşın ve bu hücreyi sağ alt köşesinden tutup aşağı doğru çekerek diğer satırları otomatik hesaplatın.

Daha sonra ilk sütunun altına toplamı alınacak hücrede
Kod:
=ALTTOPLAM(9;F2:F10)
yazıp entera basarak sütunu hesaplatın ( toplam yerine alttoplam almanın amacı , satırlardan herhangi biri silindiğinde yeniden toplamı bu yeni duruma göre hesaplaması içindir) ve hesaplanmış hücreyi de sağa doğru istediğiniz sütun altına kadar çekerek çoğaltın.

Bu şekilde grand total rakamına ulaşmış olursunuz. Bu anda isimlere ve yanındaki kodlara da başlık verin ki, pivot table algılasın.

Son kısımda ise ekle-pivot table yaptığınızda otomatik alan seçer , yeni bir sayfaya çiz seçerek enterlayın.

Solda boş görünse de sağdaki listede dizilen elementlerden istediğinizi işaretleyerek istediğiniz görünümde rapor alın.

Söylediğiniz hata kodları ekteki dosyada seçilmiş ve isme göre dizdirilmiştir , siz sağ altta görünen 4 kutu içinde sürükleyerek yer değiştirerek kendi istediğiniz formata ulaşmış olursunuz.

Sadece , neden tablonun solunda iki grup isim var o anlaşılır değil .

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2016
şu an deneyemiyorum fakat söylediğinizi deneyeceğim. Benim istediğim bu formülün olduğu sabit bir excel kitabım olsun her ay sistemden aldığım tabloyu buraya kopyaladığımda bana istediğim toplamı versin bende bunu kullanayım.

burda iki grup ismi şöyle ki, örneğin mamül üretimden ahmet bey yarı mamül üretimden derya hanıma 11157 koduyla 5 adet 11200 koduyla 23 arıza bildirmiş. benim tabloyu yaparken amacım bu bildirilen arızalar bu tabloda personel ve malzeme arızası birarada verilmiş. bunları birbirinden ayırıp toplam kişisel hatayı bulmak aslında.