Sütun içi kural oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2007 TURKCE
arkadaşlar,

şimdi excelde bir tablo oluşturduk. ilk sutün ürün kodu biz bu kodu kendimiz veriyoruz. ben istiyorum ki verdiğim kod daha önce başka bir satırda başka bir ürüne aitse bana hata msj, uyarı gibi birşey versin. desinki bu kod kullanılmaktadır gibisinden. bunu yapmak mümkün müdür?
teşekkürler

A B C
111 araba kırmız
112 lastik sarı
111 ==========================> yazdığımda ekrana hata msj çıksın ki iki defa aynı kodu kullanmayayım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
Bu bahsettiğinizi yapmanın birçok yolu mevcut. Site içerisindeki mükerrer kayıt örneklerine bakın. Arkadaşların çok güzel çalışmaları var.

Bir tanesini örnek vereyim.

1) A sütununu seçin.

2) Veri>Doğrulama>Ayarlar>İzin Verilen> Özel

3) Formül kısmına =EĞERSAY(A:A;A1)=1 formülünü girin.

Excel Vers. ve Dili
2007 TURKCE
arkadaşım senin verdiğin örnekle çözüme ulaştım teşekkürler. konu kapatılabilir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
Merhaba arkadaşlar,
Bu konu başlığı benim soruma daha uygun olduğu için burada tekrar sormak istedim umarım site yöneticilerimiz bana buyüzden kızmazlar.

Ben vba sız ikinci aynı verinin girilmesini önlemek için data/validation/settings/custom/formula alanına =COUNTIF(A:A;A4)=1 formulunu yazarak kontrol kuydum.
İkinci bir veriyi yazmaya kalktığınızda kontrol güzel çalışıyorda. Aynı veriyi copy/paste ile almak istediğinizde olay kontrolden doğal olarak çıkıyor. İkinci bir verinin girişini engellemek için daha kesin sonuç alabileceğim başka bir yöntem, var mı?