Stok hareketler ve stok listesi

maznun5255

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2025
Merhaba.saygıdeger excel hocalarım.Ekte dosyada bulunan ham stok listesi ve günlük hareketlerde bir bilgi talep ediyorum.Yardımcı olmanızı rica ederim.Tesekkurler..
Dosya gönderemiyorum.Bana yardımcı olacak kişi dosyayı nasıl göndereceğim kaonusunda bilgi verebilir mi ?

maznun5255

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2025
Dosyayı ekledim.

Ekli dosyalar

esahin1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ingilizce
07-02-2026
Peki depo adı "HAM KUMAS DEPO SELIN" yazanlar ne olacak yada farklı bir şey yazarsa?
ne yazılması gerekir boş mu olacak.

maznun5255

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2025
boş olabilir.

esahin1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ingilizce
07-02-2026
işlerim yoğun ara ara bakabiliyorum fakat. bir kaç konu var.
b4 hücresine (EĞER ( B4 HUCRESİ ; SKD İLE BAŞLARSA İMTEKS,OTT İLE BAŞLARSA OTTOMAN,HEN İLE BAŞLARSA HENA,AKH İLE BAŞLARSA AKHAN,SZG İLE BAŞLARSA SEZGİNLER,HMD İLE BAŞLARSA İMTEKS ) OLARAK C4 HUCRESİNE GELMELİ) isimler yazılsın demişsin ya zaten aynı adlar neden tekrar aynısı yazılıyor.
ayrıca istenilen bilgiler sayfasında akh,hen,skd vb yazmışsın bunları neye göre eşleştirip getirteceğiz. yanlış yazılmış olabilir mi? tekrar kontrol edermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
10-04-2025
AKH AKHAN
HEN HENA
HMD İMTEKS
OTT OTTOMAN
SKD İMTEKS
SZG SEZGİNLER

P4:Q9 HÜCRELERİNE YUKARIDAKİ BİLGİLERİ YAZINIZ.
C4 HÜCRESİNE =EĞER(B4="";"";DÜŞEYARA(B4;$P$4:$Q$9;2;0)) FORMÜLÜ YAZINIZ. B4 HÜCRESİNE AKH YAZINCA AKHAN GELECEKTİR.
BAŞKA BİR FORMÜLDE

C10 HÜCRESİNE: =EĞER(B10="";"";EĞER(B10="akh";"AKHAN";EĞER(B10="hen";"HENA";EĞER(B10="HMD";"İMTEKS";EĞER(B10="OTT";"OTTOMAN";EĞER(B10="SKD";"İMTEKS";EĞER(B10="SZG";"SEZGİNLER";"")))))))

FORMÜL YAZINIZ

E4HÜCRESİNE: =EĞER(SOLDAN(D4;1)="I";"GİRİŞ";EĞER(SOLDAN(D4;1)="O";"ÇIKIŞ";""))

YAZARSANIZ DİĞER İSTEĞİNİZ OLUR.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Ekteki belgeyi inceleyiniz, sonuçları kontrol ediniz.

İSTENİLEN BİLGİLER adlı sayfaya bakmanız yeterli, tüm işlemler orada.

OTOMATİK RAPOR CALISMA ALANI adlı sayfada herhangi bir işleme gerek olmadığını düşünüyorum.

İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

maznun5255

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2025
Esahin 1907 -KMLZDMR ve Ömer Baran bey hepinize cok tesekkur ederim.Cok sagolun var olun ellerinize ve emeginize saglık.Cok büyük kolaylık sagladınız.Minnettarım.

esahin1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ingilizce
07-02-2026
kusura bakmayın yarısını yaptım akşam bakamadım şimdi baktığımda omer.baran yapmak istediğimi yapmış.
kolay gelsin hepinize.

maznun5255

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2025
Stok hareket ve listelerde ilave edilecekler

Sn Ustalarım Ömer beyin yapmış olduğu rapora ilave bir talep geldi.Son bir kez bu konuda sizlerin yardımına ihtiyacım vardır.Dosyayı yukleyemedimHata veriyor.Hacim olarak.Fakat resim dosyası yükledim.Bilgi bekliyor ve sizlere cok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili

Tekrar merhabalar.
Son belgeniz ve açıklamalarınızdan pek bir şey anlamadım.

Gönderdiğim belgede;
1) 1'inci seçenek adını verdiğim bölümdeki formüller aynı "'nci seçenek adıı verdiğim bölümdekilerle aynı zaten, sayfada görmek istediğiniz şekil bakımından seçenek olarak aklınızda bulunsun diye o şekilde iki seçenek eklemiştim.
2) İsteğinizi tam anlamış değilim ama şunu hiç anlamış değilim, ilk üç harf isteğindeki ısrarınız nedendir bilemiyorum, alt taraftaki GİRİŞ-ÇIKIŞ-KALAN başlığını yazdığım bölüm için formüllerde ilk üç harfleri değil sağ tarafta Q sütunundaki verileri kullandım, o sütunu görmek istemiyorsanız, sütunu gizleyin ve hiç görmeyin derim.
3) İsteğinizin temelinde B4 hücresindeki açılır listedeki HAMMADDE TİPİ SEÇİMİ'ndeki seçenek sayısının gerçekte. örnek belgenizdekinden fazla olduğu ise; bu konuda benim yapacak bir şeyim yok, firmanızı, iştigal konunuzu, hammadde tiplerini vs. bilme şansım yok.
Neyse tarz olarak benim gönderdiğim tablo tarzlarından hangisi/hangilerini tercih ediyorsanız onu söyleyin.
Ancak olmazsa olmazları muklaka belirtmem lazım.
4) Ürün/hammadde/renk kodu/müşteri, departman vs. için muhtemel tüm seçeneklerin tekrarsız ve alfabetik birer listesini oluşturun (bu listeleri güncellemek, yenilerini eklemek için elbette çözüm önerilerim olur.
5) Nihai olarak elde etmek istediğiniz tabloyu kendiniz hazırlayın ve benim olmasını istediğim şablon budur deyin.
6) Sonra bu şablonun şu hücresinde şöyle bir açılır liste gelmeli, şu hücresine şu sayfa şu sütundaki şu koşullara uyanların toplamından şu sayfa şu ütundakilerin toplamından çıkartınca kalan sayı gelsin....gibi isteklerinizi belirtin.
7) Örneğin ben PUS diye gördüğünüz seçenekleri sayfada görünce onları tablo başlığı veya seçeneği yaptım, onun gibi başkaları da olabilir, hammadde renk kodları için de aynı şekilde düşünün, firma isimlerini listeleyin.

Bunun gibi; sorgulamada kullanacağınız tüm seçenekleri gözden geçirerek BAŞKA bir sayfada sütunlar halinde, kullanılacak seçeneklere ilişkin listeler yapın (örneğin renk kodları bir sütunda, firma isimleri bir sütunda, GİRİŞ/ÇIKIŞ kodları bir sütunda ... gibi.
Ardından da isteklerinizi belirtin.
Bir de uyarım olsun. Açıklamalarınızı hücreler birleştirerek tablo başlarına yapmak yerine METİN KUTULARINA yazmanızda yarar var.
Formüller kurulurken elinize gelen ham verdeki satır/sütun yapısında değişiklik yapmadan örnek dosya oluşturun ki formülleri sonradan değiştirmekle uğraşmak durumunda kalmayın.

Son yüklediğiniz belgede yanlış anlamadıysam benim 1'inci seçenek dediğim tabloya ilişkin hesaplama yöntemi isteğiniz vardı.
O küçük tabloda (1'inci seçenek dediğim tabloda)
E1:M9 aralığındaki değerler + E14:M19 aralığındaki değerler - E22:M27 aralığındaki değerler gibi bir hesaplama istemişsiniz.
Eğer gönderdiğim sayfada isteğiniz sadece bu ise, B5:B10 aralığı için aşağıdaki formülü uygulayabilirsiniz. Bu formülü B5 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
Kod:
=İNDİS($E$4:$M$9;KAÇINCI($A5;$D$4:$D$9;0);KAÇINCI($B$4;$E$3:$M$3;0))+İNDİS($E$14:$M$19;KAÇINCI($A5;$C$14:$C$19;0);KAÇINCI($B$4;$E$13:$M$13;0))-İNDİS($E$22:$M$27;KAÇINCI($A5;$C$22:$C$27;0);KAÇINCI($B$4;$E$21:$M$21;0))
C:M aralığındaki tablolar olmadan B5 hücresinde aynı sonucu almak için aşağıdaki formülü de kullanabilirsiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('STOK LİSTESİ'!$G$2:$G$358=E$3)*(SOLDAN('STOK LİSTESİ'!$A$2:$A$358;3)=$D4)*('STOK LİSTESİ'!$M$2:$M$358>0)*('STOK LİSTESİ'!$M$2:$M$358))+TOPLA.ÇARPIM(('OTOMATİK RAPOR'!$C$4:$C$69=$Q14)*(SOLDAN('OTOMATİK RAPOR'!$D$4:$D$69;1)=$C$13)*('OTOMATİK RAPOR'!$G$4:$G$69=E$13)*('OTOMATİK RAPOR'!$I$4:$I$69))-TOPLA.ÇARPIM(('OTOMATİK RAPOR'!$C$4:$C$69=$Q14)*(SOLDAN('OTOMATİK RAPOR'!$D$4:$D$69;1)=$C$21)*('OTOMATİK RAPOR'!$G$4:$G$69=E$21)*('OTOMATİK RAPOR'!$I$4:$I$69))
Örnek dosya eklerken veri yığınının büyük olmasına lüzum yok ama bir'den fazla seçeneği gerçekliştiği satırlar içermesi yerinde olur.
Yeni destek talebiniz olursa, konu sayfasına yazarsınız.

Ekli dosyalar

maznun5255

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2025
Ömer bey 1.verdiğiniz formülü hücreye yazdım.İstediğim sonucu elde ettim.Birazda kolaycılıga kaçmadan uzerinde calışarak işimi halletmiş bulunuyorum.Size cok minnettarım.Hakkınızı ödeyemem.Allah razı olsun..

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Ömer bey 1.verdiğiniz formülü hücreye yazdım.İstediğim sonucu elde ettim.Birazda kolaycılıga kaçmadan uzerinde calışarak işimi halletmiş bulunuyorum.Size cok minnettarım.Hakkınızı ödeyemem.Allah razı olsun..
Estağfurullah, ihtiyaç görüldüyse mesele yok.

Ekteki gibi bir yöntem izlemelisiniz.

Ekteki belgeyi inceleyiniz.

Ekli dosyalar