Sevkiyat Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
xp
arkadaslar oncelikle herkese merhaba
Benim çok kafa patlattıgım ve herturlu denemeyi yapıp bir turlu basaramadıgım konu hakkında yardımlarınızı talep ediyorum ustalarımdan.

Makro ve excele yeni baslayan biri olarak.

ben bir nakliyat firmasında işe basladım burada bir fabrikanın urunlerini sevk ediyoruz. bu urunler için bize kilo bildiriyorlar ve bir excel gönderiyorlar bizde bu kilolara göre arac temini etmeye calısıyoruz.

fakat kilolar karısık ve bizde enfazla 15000kg bir araca yukleyebiliyoruz exzcelde toplamı hesaplatıp onu 15000 e boldugumde ortalama arac miktarı cıkıyor ama istediğim olmuyor. tek tek elimle hesaplamaya calısıyorum ve inanın yarım saatimi alıyor.

14000-15000 kg arasında en uygun arac yerlestirmesi nasıl olabilir.?

orenk dosyayıda yukluyorum lutfen yardımcı olursanız sevinirim .

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Araç yerleştirmesinde kilo kadar ölçüler de çok önemlidir. Anladığım kadarı ile siz sadece yeterli araç sayısı değil araca optimum yerleştirme de yapmalısınız ki küçük ağır kutularla koca tır çıkarmamanız gerek. Üstelik bir araca birkaç firmanın yükünü atmanız gerektiğinde önce inecek ve sonra inecek yüklere göre ayrı ayrı hesaplamanız da gerekecek.

Bu konuda istiab haddi kadar kübik düşünme de gerekli ve santim bile önemli. Mümkünse elinizdeki araçların yük kapasitesinden örnek verin. (en-boy-derinlik santim olarak)

Ya da şu linkteki programa bir göz atın. http://www.softtruck.com/index.htm 20 gün kısıtlamasız kullanabilirsiniz, anladığım kadarı ile access temelli bir program ve buradan alacağınız fikirlerle excel'de daha iyi bir düzenleme yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
xp
Yok arkadasim o dediklerine hic gerek yok bizim araçlarımız kisa mesafe gidiyor yük rulo oldugu icinde ölçüler standard fakat ağırlığı sarımdan dolayı değişik kiloları esas alıyoruz

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Yok arkadasim o dediklerine hic gerek yok bizim araçlarımız kisa mesafe gidiyor yük rulo oldugu icinde ölçüler standard fakat ağırlığı sarımdan dolayı değişik kiloları esas alıyoruz
Her rulo aslında bir dikdörtgen ya da bir küp'tür. Önerdiğim programda aks merkezleme ve maksimum ağırlık hesapları da vardı. Neyse önerimi gerekli görmediğinizden dolayı geri alıyorum .

Excel Vers. ve Dili
xp
Arkadasim beni yanlis anladiysan ozur dilerim bahsettigin programında denedim fakat dedigim gibi uyum olmuyor o program sadece kargo taşımacılığı icin urunleri nasil yükleye bileceğini söylüyor benim istegim aslında zaten 2 yada 3 rulo acik kasa kamyona konuluyor bunu em pratik yonu ile ben kiloları yazdığımda kac tane. 1 kamyona koyabilirim ve toplamda bana kac kamyon lazim olabilir tonajı geçmeden bunu yapmayı istiyordum

Sana şahsına degerli fikrini paylaştığın icin cok tesekkur ederim excel veya makro ile nasil yapabilirim asıl bana o lazim

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Ben formüllerde iyi değilim ama MIN ve MAK fonksiyonları ile istediğinize ulaşılabileceğini düşünüyorum. Formüllerde usta arkadaşlar müdahale edecektir, ancak ; yine gerekli olan şey beher model kamyonda maksimum yük limiti nedir diye soracaklardır. Buna göre de formülle ağırlıkları kendi aralarında MIN MAK yerleştir denebilir.

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Merhaba, ekteki dosyanızı inceledim. Benimde makro ile aram iyi değildir. Fakat yardımcı olabilecek arkadaşlarımız için izlenimim ve sorum olacak.

Soru :
? Gelen rulolar min. ve max. kaç kg ağırlığa sahip olabilir?
? Sevk edilecek ürünler kısmi olarak depoda tutulabilirmi?

Tesbit:

+ Yaklaşık 4 satır (Rulo) 1 araç (15000 kg)'a tekabül etmekte. Rulolardan kesit alınamayacağı için 4'er satırlık alt toplamlar alınıp. 15000 den fazla olanlar ile 15000 den az olanlar arasında uygun olan satırlar yer değiştirilebilir.

+ Ya da 3 satır gruplanıp toplanır 15000 den çıkartıldıktan sonra geride kalan satırlar arasında çıkan farka en yakın olan satır bu guruba dahil edilir.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme: