seçmeli ders

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Seçmeli dersler

Sayın Hocam
çalışmalarınızı takip ettim aynı sorunla boğuşuyorum çalışmalarınızdan yararlanmak için sınıflar nerden değişiyor yada hangi sayfada oluşturuluyor
bende 13 sınıf var

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Seçmeli derslerin sınıflara ve öğrencilere dağıtılması mevcudu kalabalık okullarda tam bir ızdıraba dönüştü . Ekteki dosyayı harırlayan arkadaşlara teşekkürler. Okuluma uyarlamak için tek sıkıntım sınıflar nasıl oluşturulduğunu anlamadım benim 13 sınıfım var ve pazartesi-salı- çarşamba günlerinde seçmeli dersler olutmak istiyorum.
Derslik adları vaya hangi gün hangi derslerin okutulacağını bu dosyada hangi sayfadan değiştireceğim konusunda yardımcı olacaklara teşekkür ederim.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
halit3 hocam dosyayı ekledim
Ben yanlış anlattım herhalde
Proğramın düzenli çalışabilmesi için 14 adet tercihin hepsi sırasıyla tercih edilmeli yani örnek olarak üçüncü satırda ben bunu yapmıştım aynı onun gibi bütün derslerin tercihi sıralamaya göre yapılmalı.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Ekli dosyada data sayfasında rasgele 14 terchide öncelik sırasına göre ben yaptım bunun gibi olmalıydı tercihler

Buradaki tercihler sizin gönderdiğiniz ilk dört tercih aynen kabul edilmiş olup diğer tercihleride ben kodla tercih yapılmayan sütunlara rasgele tercih yaptırdım.

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Seçmeli derslerin sınıflara ve öğrencilere dağıtılması mevcudu kalabalık okullarda tam bir ızdıraba dönüştü . Ekteki dosyayı harırlayan arkadaşlara teşekkürler. Okuluma uyarlamak için tek sıkıntım sınıflar nasıl oluşturulduğunu anlamadım benim 13 sınıfım var ve pazartesi-salı- çarşamba günlerinde seçmeli dersler olutmak istiyorum.
Derslik adları vaya hangi gün hangi derslerin okutulacağını bu dosyada hangi sayfadan değiştireceğim konusunda yardımcı olacaklara teşekkür ederim.
Bu sadece bir çalışma uygulanabilirliğini test etmeye çalışıyoruz.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Bu dosyayada bazı ilaveler yaptım.

Açıklama:

1-form sayfasına veriler eksiksiz olarak girilmeli
2-data sayfasındaki (Form Sayfasından ilk 4 terchi bu tabloya aktar) tıklanır
3-data sayfasındaki (ders sayfasına ilk 4 tercihini aktar) üğmesine tıklanır.
4-ders sayfasında (kontrol et ve diz) düğmesine tıklayın
5-formul sayfasında derslikleri aktar düğmesine tıkla
6-deneme sayfasını boş geç
7-veri sayfasında B sütununda dersliklerin olup olmadığı kontrol edilir.
8-veri sayfasında J sütununda bir sınıftta kaç kişi sınava girecekse sınava girecek öğrenci sayısı yazılır
9-veri sayfasında (sırala) düğmesine tıklanır
10-veri sayfasında (deneme sayfası için sırala) düğmesini tıklanır.
11-takip sayfasında sınıfları oluştur düğmesine tıklayın ayrıca burada sınıfların çıktılarınıda ayrı bir sayfada vermektedir.
12-olmayanlar sayfasında dersi eksik olanlar düğmesine tıkla
13-olmayanlar sayfasındaki dersi eksik olanlara diğer öncelikli tercihleri ders sayfasına yazılmalı.eksik olan derslerle ilgili ogrenci sayfasından kontrol edilerek ogrenci sayfasındak C D E F sütunlarındaki eksik günleri takip sayfasındaki bu günlere ait derslerden seçim yapılarak ders sayfasına bu dersler yazılmalı
14-Sınıflar sayfasında oluşturulan derslkler yapılmıştır.
15-ogrenci sayfasında hepsini aktar düğmesine tklanır.
16-Sayfaların yerlerini değiştirmeyin zira sınıf sayfaları oluşturulunva ilk 10 sayfa hariç diğerlerini yenilemek için kod siliyor.
Not:
1-Burada aktarım yaparken 10 kişinin altındakiler dikkate alınmamıştır.
2-Daha sonra sınavı eksik olanlara ait kontroller yapılacaktır.
3-takip sayfasındaki 2. satırdaki günleri sizler başka gün olarak değiştirebilirsiniz.
4- önemli olan burada öğrencilerin çakışması olup olmaması.
5- form sayfasındaki bütün derslerin tercihini sıraya göre yaptırınız.
6- form sayfasında 1.satıra derslikleri yazın

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007
halit hocam şu sınıf liste bölümü çok güzel olmuş fikir olarak gün seçme,ders saati,öğretmen seçme gibi bölümlerde ekleyebilirsek süper olur bence.
örnek yabancı dil ahmet
yabancı dil2 mehmet gibi.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
halit hocam şu sınıf liste bölümü çok güzel olmuş fikir olarak gün seçme,ders saati,öğretmen seçme gibi bölümlerde ekleyebilirsek süper olur bence.
örnek yabancı dil ahmet
yabancı dil2 mehmet gibi.

66 nolu mesajdaki dosyayı güncelledim.

veri sayfasında K:R sütun aralığına öğretmen adı yazılabilir. Diğer taraftan haftanın günleri seçilemiyor siz bu günleri elle manuel olarak değiştirebilirsiniz.

Örnek olarak Pazartesi günleri yazan ları cuma olarak değştirebilirsiniz.
veya çarşamaba günleri ile perşembe günlerini yer değiştirebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Sayın Hkose61
Halit Hocanın yapmış olduğu çalışmada;
1- sınıflar makroylamı oluşturuldu
2-Sınıf sayısı ve günler arttırılıp eksiltilebilirmi

Excel Vers. ve Dili
office 2007
karahan hocam bu proğram halit hocama ait ben sadece verileri verdim.
veri sayfasında bir sınıfta olması gereken öğrenci sayılarını elle girdiğinizde sınıf sayılarını kendisi ayarlıyor.açıklamaları takip ettiğinizde sonuçlanıyor .

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Sayın hkose61
Halit hocamın hazırladığı proğramda dersel öğrencilere aktarılmıyor bakar mısınız

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sayın hkose61
Halit hocamın hazırladığı proğramda dersel öğrencilere aktarılmıyor bakar mısınız

Sorunuz şöyle olmalıydı!

ogrenci sayfasında (hepsini aktar) düğmesine tıkladığım zaman öğrencilerin dersleri aktarılmıyor?

66. mesajdaki dosya bu doğrultuda güncellendi

Merhaba Sayın Halit Hocam,
Öncelikle çok emek verilmiş güzel bir çalışma olmuş.Ancak Kullanıcılar için biraz daha yardımcı olunabilir mi? Kendi okuluma göre uyarlamak istiyorum.Örneğin Programda Commanbutonları kendi isteğimize göre yerlerini değiştirmek,renklendirerek,yazı karakterlerini,vs.kısaca sayfa dizaynını yapabilmeyi istiyorum,Bir de "Açıklamalar" kısmında daha ayrıntılı olarak verilirse daha kullanılabilir olur kanaatindeyim.
Ama emeğinizi de gerçekten de takdir ediyorum Tekrar Kolay Gelsin iyi çalışmalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Merhaba Sayın Halit Hocam,
Öncelikle çok emek verilmiş güzel bir çalışma olmuş.Ancak Kullanıcılar için biraz daha yardımcı olunabilir mi? Kendi okuluma göre uyarlamak istiyorum.Örneğin Programda Commanbutonları kendi isteğimize göre yerlerini değiştirmek,renklendirerek,yazı karakterlerini,vs.kısaca sayfa dizaynını yapabilmeyi istiyorum,Bir de "Açıklamalar" kısmında daha ayrıntılı olarak verilirse daha kullanılabilir olur kanaatindeyim.
Ama emeğinizi de gerçekten de takdir ediyorum Tekrar Kolay Gelsin iyi çalışmalar
Bu konu ile ilgili alternatif link aşağıda

http://www.excel.web.tr/f48/secmeli-ders-daoylymy-t134070.html

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe