- Excel Vers. ve Dili
- 2013 Türkçe
Hocam kafada bir mantık oluşsa onu uygalamaya çalışacağız ama zordan ziyade imkansız bir şeyde uğraşıyoruz gibi. Az önce verdiğim örneği en son dosyada denesek yine hata verir.
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Öncelikle ben bu seçmeli dersten ne anladığımı dile getireyim.sayın halit3 hocam verdiğiniz örnek dosyayı yeni inceleme fırsatı buldum.
hocam mantık güzel düşünülmüş ama kafama takılan soru işaretleri var.
form kısmında örneğin matematik dersini seçen 100 öğrenci için kaç sınıf açılmış oldu ve bu sınıflarda öğrenciler hangi günlerde derse girecekler anlayamadım.
Ben durumu anlamaya çalışıyorum.sayın halit hocam proğramı çok güzel ama proğramı okuluma uygulamaya çalıştığımda bazı durumlarla karşılaştım.
1-sınıfları oluşturan öğrenci sayıların sabit değil de seçilen derse ve kişiye göre ayarlanabilir mi. örnek matematiği 172 kişi seçmiş 34 kişilik 5 sınıf açaçağiz temel dini bilgileri 45 kişi seçmiş 1 sınıf açaçağız. 2- 1 sınıf 2 sınıf yazıyor ama hangi ders olduğu belli değil bunu ders adı olarak yazdırmak mümkün mü.teşekkürler
sayın halit3 hocam ben anlatmaya çalışayım.
1. si sorun anlatırken hataya dönüşüyor nedeni ise herkes farklı bir uygulama yapmaya çalışıyor herkes kendi mantığını kullanmaya çalışıyor. net bir fikir yada tek bir yol yok.
sorularınıza kısaca cevap vereyim.
* bu sene sadece 5. sınıflar seçmeli ders alıyor. yönetmeliğe göre 21 ders içerisinden seçmiş olduğu 4 dersi seçmeli ders olarak okuyacak. bizler dörtten fazla dersi işaretlettiriyoruzki sıkıntı olursa diğer tercihlerini kullanabilelim diye.
* yönetmeliğe göre seçmeli derlerde 10 ve üzerinde sayıya ulaşırsa o seçmeli ders açılır. Ama bu durum tek başına yeterli değil. öncelikle bu derse girecek öğretmen olmalı ve idarenin bu derse ayırabşlecek sınıfı olmalı. sınıf ve öğretmen yoksa o ders açılamaz ve o öğrenciler başka tercihlerie yönlendirilirler.
* eğer imkanlar varsa okul idaresi 10 kişiyi geçen tüm seçmeli derleri açmak zorunda.
* seçmeli dersi seçen öğrenci sayısı 10 kişinin altında kalırsa yine bu öğrenciler diğer tercihlerine yönlendiriliyor.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
Burada yukarıdaki soruma paralel olarak (alamayacak başka seçmeli derslere yönlendirilecek) öğrenci kendi seçtiği dersler dışındaki bir dersi istemiyor okulun yönlendirmesinide istemiyorsa bu durumda ne olacak."bir öğrenci 4 adet seçmeli ders seçti bunu başka hiç bir öğrenciler seçmedi bu dört dersi seçen öğrenci ders alamıyacakmı yoksa zorunlu diğer seçilen dersleremi yönlendirilecek." alamayacak başka seçmeli derslere yönlendirilecek.
Bu mesajdaki dosyanla ilgili 40 kişilik düzenleme işlemini yaptım.dosyayı eklemeyi unutmuşum
Dosyada şimdilik sınıfları oluşturduk günleri ve öğretmen seçme durum olasıklarını düşünmek lazım.düzelttim halit hocam doya ekte