seçmeli ders

Excel Vers. ve Dili
2016 tr
sayın halit3 hocam siz işten anladığınız halde bunu diyorsanız bizi düşünün bide...
hocam arkadaşların yollamış olduğu dosyada seçim sayfasında değişiklik yaptım öğretmen ve açılacak sınıf sayısını elle girdim. buradan sonra iki değişken kalıyor.
1. dersin hangi gün olacağı
2. öğrencilerin bu derslere dağılımı

benim aklıma yatan şöylebirşey.
1. olarak her ders için bir şablon sayfası oluşturalım.
2. olarak açılacak sınıf sayısını seçim sayfasından alarak o dersten o kadar sınıf sayfası oluşturacak bir makro yazalım.
3. olarak bir sayfada öğrencinin seçimlerinden alınan dört dersten oluşan bir ders programı yapalım. burada amaç öğrenci için dört dersi dört farklı güne yerleştirebilmek. bunu yapabilirsek zaten sınıf listelerini oluşturmuş oluruz.
4. olarak bu ders programından öğrencileri çekip alarak sınıf listelerini oluşturmak.

halit hocam bu yapılabilirmi.
uygulanabilirmi.
yoksa komple bırakalım kalsın.
yapacak bir şey yok.
program olsada olmasada eline emeğine sağlık hocam zaman ayırdın emek harcadın çok sağol.

Excel Vers. ve Dili
2016 tr
dosyayı eklemeyi unutmuşum kusuruma bakmayın...

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
sayın halit3 hocam burada tercih sıralaması önemli değil bazı çakışmalar da olacak illaki 5-10 çakışmayı velileri ikna yoluyla birbirine yakın olan seçmeli derslere yönlendirerek çözebiliz.
Seçmeli ders ne kadar çok olursa o kadar çok çakışma oluyor dolayısıyla seçmeli dersin az olması çakışmayı engelliyor.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
sayın halit3 hocam siz işten anladığınız halde bunu diyorsanız bizi düşünün bide...
hocam arkadaşların yollamış olduğu dosyada seçim sayfasında değişiklik yaptım öğretmen ve açılacak sınıf sayısını elle girdim. buradan sonra iki değişken kalıyor.
1. dersin hangi gün olacağı
2. öğrencilerin bu derslere dağılımı

benim aklıma yatan şöylebirşey.
1. olarak her ders için bir şablon sayfası oluşturalım.
2. olarak açılacak sınıf sayısını seçim sayfasından alarak o dersten o kadar sınıf sayfası oluşturacak bir makro yazalım.
3. olarak bir sayfada öğrencinin seçimlerinden alınan dört dersten oluşan bir ders programı yapalım. burada amaç öğrenci için dört dersi dört farklı güne yerleştirebilmek. bunu yapabilirsek zaten sınıf listelerini oluşturmuş oluruz.
4. olarak bu ders programından öğrencileri çekip alarak sınıf listelerini oluşturmak.

halit hocam bu yapılabilirmi.
uygulanabilirmi.
yoksa komple bırakalım kalsın.
yapacak bir şey yok.
program olsada olmasada eline emeğine sağlık hocam zaman ayırdın emek harcadın çok sağol.
Bizim burada elektrik bakım çalışmaları vardı sabahleyin kesildi yeni geldi.

Göndermiş olduğun dosyaya baktım benim çalıştığım dosya ve bu dosyadaki mantık aynı şunu söylüyorum derslik ne kadar çok olursa çakışma o kadar çok oluyor yukarıdaki mesajımda da belittim ben küçükten büyüğe sıralama yaptım çünkü az olanları yerleştirirsek çok olanları yerleştirmek kolay olacaktı veya çok olanlara sınıf sayısı arttırarak bu işi çözecektik ama mantığı bile uymuyor.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sayın hkose61

Ekli dosyaya bir bakın

İşlem akışı

1-Şimdilik ders sayfasına dokunmayın
2-derslikleri aktar düğmesine tıkla
3-denemeaa sayfasını boş geç
4-veri sayfasında sayfa1 için sırala düğmesini tıkla
5-veri sayfasında Q sütununda bir sınıftta kaç kişi sınava girecekse sınava girecek öğrenciyi yazın
6-takip sayfasında sınıfları oluştur düğmesine tıklayın
7-olmayanlar sayfasında dersi eksik olanlar düğmesine tıkla
8-olmayanlar sayfasındaki dersi eksik olanları şimdilik manuel elle yerleştirmek gerekiyor.
9-Sınıflar sayfasında oluşturulan derslkler yapılmıştır.
10-ogrenci sayfasında öğrencilerin hangi gün hangi derse gireceği eklenmiştir.

NOt:
1-Burada aktarım yaparken 10 kişinin altındakiler dikkate alınmamıştır.
2-Daha sonra sınavı eksik olanlara ait kontroller yapılacaktır.
3-takim sayfasındaki 2 sütunda 1 gün veya 2 gün vs. başlayanların anlamı derse girecek haftanın birinci günü gibi algılanmalı siz bunu farklı günlerede algılıyabilirsiniz.
4- önemli olan burada öğrencilerin çakışması olup olmaması.
5-Sayın hkose61 ismini veriyorum çünkü bu veriler ona ait.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007
halit3 hocam emeğinize sağlık bayağı bi yorduk sizi çok teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
office 2007
diyecek söz bulamıyorum körün istediği bir göz mevla vermiş iki göz misali tekrar teşekkürler öğrenci bölümü içinde ayrı teşekkür ederim.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Bu dosyadada fazla kodlar ve sayfalar silinerek dosya sadeleştirilmiştir.

Excel Vers. ve Dili
office 2007
çok güzel bir çalışma oldu denediğimizde eksiklik varsa görürüz halit hocam çok sağolun.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Bu uygulamadada öğrencilere data sayfasında verilecek derslere ait sırasıyla bütün tercihleri yapmalı zira ders çakışması olduğu zaman bir sonraki terciğini elle değiştirilerek yapılma imkanı sağlanmıştır.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Bu proğramları deneyen yokmu ?

Buradada takip sayfasında (sınıfları oluştur düğmesi) oluşan sınıflara ait ayrı ayrı liste vermekte

1-data sayfasındaki bölümleri doldurunuz tercihleri tercih sırasına göre numaralandırınız..
2-data sayfasındaki (ders sayfasına ilk 4 tercihini aktar)
3-veri sayfasına B sütununa ders adlarını yazınız.
4-ders sayfasında kontrol et ve diz düğmesine tıklayın
5-formul sayfasında derslikleri aktar düğmesine tıkla
6-deneme sayfasını boş geç
7-veri sayfasında formul sayfası için sırala düğmesini tıkla
8-veri sayfasında H sütununda bir sınıftta kaç kişi sınava girecekse sınava girecek öğrenciyi yazın
9-takip sayfasında sınıfları oluştur düğmesine tıklayın ayrıca burada sınıfların çıktılarınıda ayrı bir sayfada vermektedir.
10-olmayanlar sayfasında dersi eksik olanlar düğmesine tıkla
11-olmayanlar sayfasındaki dersi eksik olanlara diğer öncelikli tercihleri ders sayfasına yazılmalı.eksik olan derslerle ilgili ogrenci sayfasından kontrol edilerek ogrenci sayfasındak C D E F sütunlarındaki eksik günleri takip sayfasındaki bu günlere ait derslerden seçim yapılarak ders sayfasına bu dersler yazılmalı
12-Sınıflar sayfasında oluşturulan derslkler yapılmıştır.
13-ogrenci sayfasında hepsini aktar düğmesine tklanır.
14-Sayfaların yerlerini değiştirmeyin zira sınıf sayfaları oluşturulunva ilk 10 sayfa hariç diğerlerini yenilemek için kod siliyor.
Not:
1-Burada aktarım yaparken 10 kişinin altındakiler dikkate alınmamıştır.
2-Daha sonra sınavı eksik olanlara ait kontroller yapılacaktır.
3-takip sayfasındaki 2 satırdaki günler sizler başka gün olarak değiştirebilirsiniz.
4- önemli olan burada öğrencilerin çakışması olup olmaması.
5- data sayfasındaki bütün derslerin terciğini sıraya göre yaptırınız.

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sayın hkose61

Bu veriler size ait olduğu için size yazıyorum.

Proğramın sağlıklı çalışabilmesi ve kontrol edebilmemiz için ekli dosyadaki data sayfasındaki renkli bölümlerde tercih eksiklikleri var yani dörtten az bunları duldurmanız veya en doğrusu şu olacaktır. Data sayfasındaki 3.Satırdaki örnek veri gibi bütün derslerin tercih sırasına göre seçilerek numaralandırması gerekiyor proğram tercih sırasında ilk dört terciğe göre aktarım yapacaktır eğer aktardıktan sonra çakışmalar olursa çakışan kişilere ait sonraki diğer tercihleri manuel elle yazılacaktır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007
halit3 hocam kusura bakmayın okul biraz yoğun olduğundan foruma fazla bakamadım.anladığım kadarıyla sorgu dosyasında bazı öğrenciler mavi renk olmuş çakıştığını ordan anlayıp (yeni sayfasında)elle düzeltmeler yapabiliyoruz.dağıtım için diğer dosyaya kopyalıyoruz.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
halit3 hocam kusura bakmayın okul biraz yoğun olduğundan foruma fazla bakamadım.anladığım kadarıyla sorgu dosyasında bazı öğrenciler mavi renk olmuş çakıştığını ordan anlayıp (yeni sayfasında)elle düzeltmeler yapabiliyoruz.dağıtım için diğer dosyaya kopyalıyoruz.
55 nolu mesajdaki dosyanın data sayfasındaki bilgileri tam ve eksiksiz doldurup buraya ekliyebilirmisiniz.

Daha sonra ana dosyayla o bilgileri birleştireceğim ve esas dosyayı buraya ekliyeceğim.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
seçmeli dersler

Sayın Hocam
çalışmalarınızı takip ettim aynı sorunla boğuşuyorum çalışmalarınızdan yararlanmak için sınıflar nerden değişiyor yada hangi sayfada oluşturuluyor
bende 13 sınıf var