Eğer seçenekleri kaldırmak istiyorsanız,şu şekilde deneyin.
Görünüm-araç çubukları-özelleştiri tıklayın daha sonra excelin en üst sırasında bulunan araçlar menüsünden seçenekleri mouseniz ile tutun ve sayfanın ortasına doğru sürükleyin. Seçenekler in kaldırıldığını göreceksiniz.
Üstadım, amacım seçenekleri kaldırmak değil;
İş yerindeki çaliştığım bilgisayarda seçenekler pasif durumda olduğundan herhangi bir işlem yapamıyorum.Bu nedenle aktif hale getirmek istiyorum.
[vb:1:5f02b819c7]Sub DisableToolsOptions()
CommandBars.FindControl(ID:=522).Enabled = False
End Sub
'
Sub EnableToolsOptions()
CommandBars.FindControl(ID:=522).Enabled = True
End Sub
[/vb:1:5f02b819c7]
Sayın,Denersin ve Raider vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
Vemiş olduğunuz kodlar evdeki bilgisayarda çalıştı ise de işyerindeki bilgisayarda çalışmadı.Sanırım sistem yöneticisi farklı bir yolla kısıtlama yapmış.
Tekrar teşekkürler...
Selamlar sayın excel üstadları.
Benim sorunum Excel deki bir çalışma dosyasında, Araçlar menüsü pasif, Bunu nasıl aktif hale getirebirim.Birde Biçim menüsünde sayfa da ''göster '' i nasıl aktif hale getirebilirim. Acil yardım gerekiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Seçenekler menüsünü pasif etmek istediğimde
Sub DisableToolsOptions()
CommandBars.FindControl(ID:=522).Enabled = False
End Sub
'
Sub EnableToolsOptions()
CommandBars.FindControl(ID:=522).Enabled = True
End Sub
Modüle ekledim ama sonuç alamadım yardımcı olurmusunuz
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.