Sayı biçimi-Değer hatası

Excel Vers. ve Dili
türkçe
formüller şeçeneğinden etkilenleri izle -Hata denetimi-sayıya çevir.şeklinde deneyebilir misiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sizin söylediğinizi denedim ama etkilenen yok ve ayrıca hata vermiyor ki hücreler. Burada resim görüntülü sayılar var galiba.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Sayı Hatası - Formüle gerek yok.

Merhabalar !...

B2 - J19 aralığını fareyle seçin, B2 hücresinin sol üstünde çıkan ünlem işaretini fareyle tıklayın, açılan menüde "Sayıya Dönüştür"ü seçin tamamdır.
Formüle filan ihtiyaç yok.

Ekteki resme bakınız.
İyi günler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Bende ünlem işareti çıkmıyor. Bölgesel ve dil ayarlarım Ondalık=, basamak=. şeklinde. Excel de; excel seçenekleri\Gelişmiş bölümünde ise "sistem ayırıcılarını kullan" kutucuğu işaretli değil. Ünlem olmadığı için söylediğinizi yapamadım.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Yöntemlerden biri daha.

Boş bir hücreye 1 yazıp kopyalayın. Sayı görüntülü alanı seçerek, Özel Yapıştır> Çarp'ı kullanın.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Boş bir hücreye 1 yazıp; 1 in olduğu hücrede iken kopyala, en sol üstteki değer olan 18,20 ile özel çarp\Tümünü ve İşlem-Çarp olarak seçtim 18,20 değeri değişmedi. Tersi olarak 18,20 hücresinde iken kopyalayı seçip 1 ile özel yapıştır/çarp ta sonuç vermedi. Nasıl yapıldığını anlayamadım galiba.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
.Yöntemlerden biri daha.
Boş bir hücreye 1 yazıp kopyalayın. Sayı görüntülü alanı seçerek, Özel Yapıştır> Çarp'ı kullanın.
Boş bir hücreye 1 yazıp; 1 in olduğu hücrede iken kopyala, en sol üstteki değer olan 18,20 ile özel çarp\Tümünü ve İşlem-Çarp olarak seçtim 18,20 değeri değişmedi. Tersi olarak 18,20 hücresinde iken kopyalayı seçip 1 ile özel yapıştır/çarp ta sonuç vermedi. Nasıl yapıldığını anlayamadım galiba.
Sayın yurttaş'ın söylediği yöntemin uygulaması için ekteki resme bakınız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Bendeki excelde olmuyor. hücrelerin sol üstünde yeşil ikaz zaten çıkmıyor. Teşekkürler.

Aslında sana sunulan daha kolay bir yöntem ama zor olanı ise hepsine tek tek F2 yap uzun sürer
ama işini görür.

Kolay Gelsin