Sayfadaki buton ile seçilen satırda işlem yapılıp başka sayfaya kaydetme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 2003 2007
Vba 6.0
ustam sanırım tek satırla deneme yapmşınızsınız birden fazla satırda ex veya im değeri varas almıyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 2003 2007
Vba 6.0
üstteki kod'u güncelledim fazla bir şey eklemişim kod'u durduruyordu :)
Hocam vallahi bi mükerrer kontrol denemesi de ben yaptım ama olmadı. Sorguda ufak bi değişiklik oldu. Bir de Sizin değişkenleri azıcık değiştirim.
:tongue:

Kontrol için ekte gönderiyorum hocam. Son bir gayret bitirelim şu programı.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
ne istediğinizi dosyadan anlayamadım
çok karmaşık anlatmışsınız.
ayrıca istediğinizi ben üstteki kodda yapmıştım ne yapmak istediğinizi ben anlamadım kodlarla.
daha net bilgiler vermesiliniz.

birde biz gayret ediyoruz ama sizden böyle bir şey göremiyoruz verdiğimiz kodları değiştirip şöyle olsun diyorsunuz. kod yazmak formül yazmaya benzemez devamlı değiştirmek gerek isteiklerinizi tam olarak yazın ve sonuca bir seferde ulaşalım sonrada işimize bakalım olmaz mı_?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 2003 2007
Vba 6.0
Çok haklısınız hocam kusura bakmayın yeni yeni öğrenmenin telaşı var. Nasıl anlatacağımı dahi yeni yeni anlıyorum.

Sheet1 deki satırların daha önce kopyalanıp kopyalanmadığı kontrolü [Giriş numarasına göre(sheet1 E sütununda mevcut)]
[eğer sheet1den kopyalamaya çalıştığımız giriş numarası(sheet1 E sütununda) export veya import sayfasında(C sütununda mevcut bulunan) aynı ise uyarı verilmesi

Sheet1 deki satırların kopyalanacağı sayfanın I sütununa göre tayini(eğer 5300 kodu mevcut ise=>import sayfasına, eğer 5371 kodu mevcut ise=>export sayfasına)

sheet1de aynı anda kaç satır var ise(I daki sınamayı geçebilen) kopyalanması

Hocam vaktinizi harcadığım için gerçekten çok çok özür dilerim. Bazı şeyleri kendim yapabileceğimi sanmam da bu durumda etkili kusura bakmayın.

İ

İhsan Tank

Misafir
şimdi benim anladığımı anlatayım.
sheet1 E sütunu ile diğer sayfaların C sütunu karşılaştırılacak aynısı var ise giriş yapılmayacak. veri silinecek.
sheet1 I sütunundaki 2 farklı numaraya göre veriler sayfalara aktarılacak.

doğru mu anlamışım.
tabi burdan sonrasını anlamadım bilginiz olsun.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 2003 2007
Vba 6.0
anladığınız kısım doğrudur. Anlamadığınız kısım için söyleyeyim hocam. Önceki makro birden fazla satırı kopyalamıyordu. Uygun olan bir adet satırı kopyalıyordu. Uygun olan başka satırlar var ise kopyalayamadı. Umarım anlatabilmişimdir hocam.

İ

İhsan Tank

Misafir
anladığınız kısım doğrudur. Anlamadığınız kısım için söyleyeyim hocam. Önceki makro birden fazla satırı kopyalamıyordu. Uygun olan bir adet satırı kopyalıyordu. Uygun olan başka satırlar var ise kopyalayamadı. Umarım anlatabilmişimdir hocam.
merhaba
anladığım kadarı ile
bu kodu deneyin
Kod:
Option Explicit
Sub devamlı()
Dim ts, kaplan, ımport, export, sheet1, trabzonspor, bordo, mavi
trabzonspor = MsgBox("Verileri Aktarayım Mı_?", vbYesNo, "Onay")
If trabzonspor = vbNo Then Exit Sub
For bordo = Sheets("Sheet1").Cells(65536, "E").End(xlUp).Row To 2 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Import").Range("C2:C65536"), Sheets("Sheet1").Cells(bordo, "E")) = 1 Then
MsgBox Sheets("Sheet1").Cells(bordo, "C") & " Veri Var"
Sheets("Sheet1").Range("C" & bordo).Delete: Sheets("Sheet1").Range("D" & bordo).Delete
Sheets("Sheet1").Range("E" & bordo).Delete: Sheets("Sheet1").Range("F" & bordo).Delete
Sheets("Sheet1").Range("G" & bordo).Delete: Sheets("Sheet1").Range("I" & bordo).Delete
Sheets("Sheet1").Range("H" & bordo).Delete
End If
Next
For mavi = Sheets("Sheet1").Cells(65536, "E").End(xlUp).Row To 2 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Export").Range("C2:C65536"), Sheets("Sheet1").Cells(mavi, "E")) = 1 Then
MsgBox Sheets("Sheet1").Cells(mavi, "C") & " Veri Var"
Sheets("Sheet1").Range("C" & mavi).Delete: Sheets("Sheet1").Range("D" & mavi).Delete
Sheets("Sheet1").Range("E" & mavi).Delete: Sheets("Sheet1").Range("F" & mavi).Delete
Sheets("Sheet1").Range("G" & mavi).Delete: Sheets("Sheet1").Range("I" & mavi).Delete
Sheets("Sheet1").Range("H" & mavi).Delete
End If
Next
ımport = Sheets("Import").Range("A65536").End(xlUp).Row
export = Sheets("Export").Range("A65536").End(xlUp).Row
ts = ımport + 1
kaplan = export + 1
For sheet1 = 2 To Sheets("Sheet1").Cells(65536, "E").End(xlUp).Row
If Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "I") = 5300 Then
Sheets("Import").Range("A" & ts).Value = Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "C")
Sheets("Import").Range("B" & ts).Value = Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "D")
Sheets("Import").Range("C" & ts).Value = Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "E")
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("gum_data!").Range("A2:A65536"), Mid(Sheets("Sheet1"). _
Cells(sheet1, "E"), 3, 6)) > 0 Then
Sheets("Import").Range("D" & ts).Value = WorksheetFunction.VLookup(Mid(Sheets("Sheet1"). _
Cells(sheet1, "E"), 3, 6), Sheets("gum_data!").Range("A2:C65536"), 3, 0)
Else
Sheets("Import").Range("D" & ts).Value = "Böyle Bir Güvenlik Yok"
End If
Sheets("Import").Range("E" & ts).Value = Right(Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "E"), 8)
Sheets("Import").Range("F" & ts).Value = Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "F")
Sheets("Import").Range("H" & ts).Value = Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "G")
ts = ts + 1
ElseIf Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "I") = 5371 Then
Sheets("Export").Range("A" & kaplan).Value = Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "C")
Sheets("Export").Range("B" & kaplan).Value = Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "D")
Sheets("Export").Range("C" & kaplan).Value = Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "E")
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("gum_data!").Range("A2:A65536"), Mid(Sheets("Sheet1"). _
Cells(sheet1, "E"), 3, 6)) > 0 Then
Sheets("Export").Range("D" & kaplan).Value = WorksheetFunction.VLookup(Mid(Sheets("Sheet1"). _
Cells(sheet1, "E"), 3, 6), Sheets("gum_data!").Range("A2:C65536"), 3, 0)
Else
Sheets("Export").Range("D" & kaplan).Value = "Böyle Bir Güvenlik Yok"
End If
Sheets("Export").Range("E" & kaplan).Value = Right(Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "E"), 8)
Sheets("Export").Range("F" & kaplan).Value = Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "F")
Sheets("Export").Range("H" & kaplan).Value = Sheets("Sheet1").Cells(sheet1, "G")
kaplan = kaplan + 1
End If
Next
Sheets("Sheet1").Range("A2:AD65536").ClearContents
MsgBox "Verileri Aktardım", vbInformation, "Bitiş"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Peki tek silmeyle diğer seçili ona bağlı hücreleri aynı anda silebilirmiyim