Satırları Sayfalara ayırma..

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05.06.2019
Excel Web Ailesine Selamlar..

Ben Genel Sayfasındaki Açıklama satırına açıklamayı yazdıktan sonra proje adını kısaca yazdığımda satır içindeki (yol veya otel) son kelimeyi algılayıp eğer o kısa kelimeyi içeren Sayfa varsa o Satırı (A-D arası) ilgili Projeye otomatik kopyalan bir makro varmı diye merak ediyorum..varsa kopyala yapıştır derdim bitmiş olacak ve çok makbule geçmiş olacak..

Örnek Dosya Ektedir..

Saygılarımla..

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Ekteki gibi olabilir.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
05.06.2019
Sayın Hocam Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.. Ben Butonsuz entera basıldığı an veya sonraki A satırına geçildiği an diğer sayfalarada kopyalasın gibi bir şey düşünmüştüm..Hocam Sizin Çözümde Dosya Çok fazla şişicek uygulayacağım dosyada binlerce kayıt var ve 5-6 tane proje .. E sütunlarına birleştirilmiş halleri geliyor her sayfaya o yüzden çok şişicek dosya..E sütunundakileri otomatik temizlemenin bir yolu yoksa bunun yerine sadece son girilen satırı aktarma şeklinde yapabilirmiyiz..Birde Hocam Sayfaların ismi bende Otel Projesi ve Yol Projesi diye onları illa OTEL ve YOL olarakmı yeniden adlandırmam lazım ?..Başka Formüllerde var uygulayacağım yapıda o yüzden sordum..Sayfa isimlerini değiştirince başka şeylere etki edecek yani..

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
O halde en yalın çözümle devam
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
05.06.2019
Hocam Geneldekileri siliyor birde sadece son satırı aktarmasını istiyorum.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Sayın izomer;
Önce karar verin!
Dosyanın şişmemesi için diğer sayfaya yazdırdığım (formülsüz ve yalın) mükerrer kontrol verisine karşı çıkıyorsunuz.
Aynı gerekçe (GENEL sayfasında tasniflenmiş verinin) işlem görmüş verinin silinmesini gerektirmez mi?
Eki deneyin. Umarım tablo istediğiniz şekle gelmiştir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
05.06.2019
Ellerinize Sağlık..

Hocam Olay Budur Geneli Silme diye bişi yok..Çok teşekkür Ederim..

Hatta Sabitte Eklemişsiniz Süper Esnek Bir sistem olmuş..Resmen yazı içinden istediğim herşey tasnifleyeceğim sistem oldu o sabit sayfanızı eklemenizle..

Sevgili Hocam Karşı çıkma dediğim Geneldekilerin silinmemesi ile ilgiliydi o kadar..işlem görmüş olabilir ama Ana ağacı kesersek projeler içinde kaybolurum. projeleri Genel içinden kontrol ediyorum o sebeple silinmesini istemedim.Tablo tamamıyle Baştan istediğim gibi Elinize Sağlık ..Naçizane Hesapta olmayan son bir isteğim olacak . Ben Ekstradan G - H Sütunlarına Kur ve Tl Karşılık Yazdım.Onlarında Diğer Sayfaların G ve H Sütunlarına kopyalanırsa Mükemmel olur (diğer sayfaların e ve f sinde verilerim var) ..Dosyam ektedir..

Hatta ve Hatta ilerde G-H sütunlarının sağına yeni bir sütun eklemek istenirse onlarında aktarılmasını sağlayacak seçimi Sabit sayfasına konulursa Herkes için olağanüstü esnek olur..
Ancak Bu Haliyle bile Süper oldu..Tekrar Teşekkür Ederim..Allah Razı olsun..

Ben Bir kere daha eskiden benzer konu açmıştım adını hatırlamıyorum bir hocamız vakti olmadığından veya üzerinde çok çalışılırsa yapılabilir demişti..

O yüzden Verdiğiniz emek için Allah Razı olsun.. Forumunuzun Destekçisiyim.. Saygılarımla..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
05.06.2019
Hocam fazlasiyla olmus Allah sizden razi olsun.toplam bakiyeleride yapmisiniz gerek yoktu o sutunlarin bos kalmasini istiyordum ama olsun ben formulden toplamlari cikartmaya calisirim..birde merak ettigim bir konu var sabit sayfasinda a sutunundaki anahtar kelimeleri , koyarak cogaltma sansi varmi ? Boylece cumleden birden fazla anahtar Kelimede cekilebilirmi diye merak ettim.. Her sey icin cok tesekkur ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tabloda bunu deneyebilirsiniz.
Ama;
genel sayfasında B8 hücresinde "bu bir deneme verisidir" gibi bir veri olduğunu varsayarsak;
siz bunun için sabit sayfasında A4 hücresine;
bir
B4 hücresine OTEL yazsanız,
ve aynı cümle için sabit sayfasında A5 hücresine;
deneme
B5 hücresine OTEL yazsanız,
makro son yazdığınızı baz alarak veriyi tasnifler.
Kısaca Genel sayfasında her veri için bir alan tanımlaması yapar, bunu sabit sayfasında en son bulduğu kritere göre yapar.
Ama bir cümle içinde geçen kelimeleri (bu, bar, deneme vs... gibi) sabit sayfasına alt alta yazabilirsiniz. Uyan kelimeyi bulduğunda işlem yapacaktır.
Tabloda değişik varyasyonlarla test ederek olabilirliği hakkında daha aşina olacaksınız.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
05.06.2019
Anladım Saolun hocam sizede iyi çalışmalar.