Saat hesaplama ertesi günde dahil

Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
44
Excel Vers. ve Dili
MS OFFICE 2011 - MAC
Arkadaşlar merhaba,

Montaj ve kaynak sürelerini hesaplamak için girdiğim bir zamandan örneğin bugün başladı 16:15 te ertesi gün saat 11 de bitti. Şirketimiz 08:10 - 18:10 çalışıyor. Otomatik olarak dakika verecek olan bir format nasıl hazırlayabiliriz toplam süre *** dakika gibi..

Şimdiden teşekkürler.
 

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,002
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Elbette formül cevabı verilebilir ama gereksiz yazışma olmaması bakımından sorunuzu;
gerçek belgenizin, özel bilgi içermeyen kopyası şeklinde hazırlayacağınız örnek belge üzerinden sorunuz.

Verilerin tarih bilgisini de içerip içermediği netleştirilmelidir.
Ayrıca olması gereken sonucu haricen hesaplayıp, olması gereken hücreye elle yazarak örneklendiriniz.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.
 

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,108
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
A1 de ilk saat, B1 de son saat var ise C1 hücresine;

=EĞER(B1-A1<0;(2+B1-A1);B1-A1)

Formülünü uygulayıp deneyin.
Not:Bu formül 3. günü kapsamaz. (başlangıç saatinden itibaren 24 saat hesabı yapar)
Ömer beyin üstteki cevabını görmeden yazmıştım.
İyi çalışmalar.
 
Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,002
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Tekrar merhaba.

Madem Sayın @muygun cevap yazdı ben de hazırladığım formülü vereyim bari.
Ancak öncelikle; sayfayı yenileyerek, konu sayfasına yazdığım bir önceki cevabımı okumanızda yarar var.
Formülde kullanılan mesai başlangıç (08:10) ve bitiş (18:10) saatlerini başka hücrelere yazıp, formülde ilgili hücre adreslerini kullanabilirsiniz.
=EĞER(YADA(A1="";B1="");"";"Toplam süre: "&METNEÇEVİR(EĞER(A1<B1;MİN(B1;"18:10")-MAK(A1;"08:10");"18:10"-A1+B1-"08:10")*24*60;"#.##0")&" dakika")
 

Cengiz Demir

Altın Üye
Katılım
29 Haziran 2018
Mesajlar
594
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-04-2025
A sütünunda başlangıç tarihi B sütununda başlangıç saati C sütununda bitiş tarihi D sütununda bittiş ssati olduğunu varsayarsak
E sütünuna aşağıdaki formülü kopyalarsanız istediğiniz hesaplamayı yapabilirsiniz. Yanlız formül 1 sonraki gün ile sınırlı 2. güne geçiş yapılırsa yanlış sonuç verir :)

Not: Formülde son bölümde hata vardı duzelttim. Resimde ikinci satırdaki hesaplama 180 dk olacak .. :)



Kod:
=EĞER(C1-A1=1;((SAAT("18:10"-B1)*60))+(DAKİKA("18:10"-B1)+((SAAT(D1-"08:10")*60))+(DAKİKA(D1-"08:10")));((SAAT(D1-B1)*60))+(DAKİKA(D1-B1)))
 
Son düzenleme:

Cengiz Demir

Altın Üye
Katılım
29 Haziran 2018
Mesajlar
594
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-04-2025
J27 deki formülü bu şekilde değiştirebilirsiniz.

=EĞER(H27-F27=1;I27-G27-"14:00";I24-G27)

Yanlız örneğinizdeki saatlere göre hesaplarsak çalışma saati 10 saat 20 dakika değil 11 saat 50 dakika oluyor.

1. gün 08:10 ile 18:10 arası 10 saat
2. gün 08:10 ile 10:00 arası 1 saat 50 dakika, toplam 11 saat 50 dakika.

1.5 saat öğle arası mı hesapladınız ?
Eğer öğle arası da işin içine girecekse formül daha da karmaşıklaşacaktır. Belki de çözümü bile olmayacaktır.

Arkadaşlar tüm yorumlar için teşekkür ederim, örnek dosyayı açıklayıcı bir şekilde linke ekledim. https://www.dosyaupload.com/qVk3


şimdiden teşekkür ederim...
 
Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
44
Excel Vers. ve Dili
MS OFFICE 2011 - MAC
J27 deki formülü bu şekilde değiştirebilirsiniz.

=EĞER(H27-F27=1;I27-G27-"14:00";I24-G27)

Yanlız örneğinizdeki saatlere göre hesaplarsak çalışma saati 10 saat 20 dakika değil 11 saat 50 dakika oluyor.

1. gün 08:10 ile 18:10 arası 10 saat
2. gün 08:10 ile 10:00 arası 1 saat 50 dakika, toplam 11 saat 50 dakika.

1.5 saat öğle arası mı hesapladınız ?
Eğer öğle arası da işin içine girecekse formül daha da karmaşıklaşacaktır. Belki de çözümü bile olmayacaktır.

hocam aynen öğle arası ve çay molalarınıda işin içine katmamız lazım. ve sizin bu formüldeki 14.00 dan çıkarma mantığınızı çözemedim açıklayabilir misiniz teşekkür ederimm
 
Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
44
Excel Vers. ve Dili
MS OFFICE 2011 - MAC
teşekkür ederim cevabınız için ve şu an için dosyaya eklediğim gibi, 10:00 - 10:15, 12:00 - 12:40, 15:00 - 15:15 molalarınıda düşmemiz lazım. Bunun için ne yapabiliriz ? teşekkür ederim
Merhaba;
A1 de ilk saat, B1 de son saat var ise C1 hücresine;

=EĞER(B1-A1<0;(2+B1-A1);B1-A1)

Formülünü uygulayıp deneyin.
Not:Bu formül 3. günü kapsamaz. (başlangıç saatinden itibaren 24 saat hesabı yapar)
Ömer beyin üstteki cevabını görmeden yazmıştım.
İyi çalışmalar.
 
Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
44
Excel Vers. ve Dili
MS OFFICE 2011 - MAC
ho
A sütünunda başlangıç tarihi B sütununda başlangıç saati C sütununda bitiş tarihi D sütununda bittiş ssati olduğunu varsayarsak
E sütünuna aşağıdaki formülü kopyalarsanız istediğiniz hesaplamayı yapabilirsiniz. Yanlız formül 1 sonraki gün ile sınırlı 2. güne geçiş yapılırsa yanlış sonuç verir :)

Not: Formülde son bölümde hata vardı duzelttim. Resimde ikinci satırdaki hesaplama 180 dk olacak .. :)



Kod:
=EĞER(C1-A1=1;((SAAT("18:10"-B1)*60))+(DAKİKA("18:10"-B1)+((SAAT(D1-"08:10")*60))+(DAKİKA(D1-"08:10")));((SAAT(D1-B1)*60))+(DAKİKA(D1-B1)))

hocam bide eklediğim linkte ki molaları düşmemiz gerekecek onu nasıl halledebiliriz ?
 

Cengiz Demir

Altın Üye
Katılım
29 Haziran 2018
Mesajlar
594
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-04-2025
14 saat mantığı şöyle oluyor. Akşam 18:10 ile sonraki günün sabahı 08:10 arası, 14 saat çalışmayan zaman oluyor.
Çalışılmayan zamanı tüm zamandan düşüyoruz..

Molaları el ile belirlerseniz. toplam saatten düşülebilir .
Ama formülde çalışma saatleri kontrol edilsin, çalışma saatleri içine belirttiğiniz mola zamanları denk geliyorsa bu süreleri toplam çalışmadan düşsün derseniz.
Bu iş formülle olur mu bilemem. Olursa bile epey uğraştırabilir.
Formül yerine de kapsamlı bir fonksiyon yada makro yazmak gerekebilir.

Mesela
- Birinci gün 16:10 da iş başladı ertesi gün 09:30 da bitti bu çalışmada herhangi bir mola süresi hesabı yapılmayacak.

- 11:00 da iş başladı 16:10 da bitti. Burada 10:00-10:15 molası dahil edilmeyecek ama diğer molalar dahil edilecek vb.

Yani bir sürü olasılık ortaya çıkacak... Siz bir hücreye çalışma süresi içerisindeki toplam molayı dakika cinsinden girebilirseniz. Hesaplanan süreden bu süre düşülerek formülde fazla oynama yapılmadan sorun çözülmüş olur. Ama diğer türlü işlemler epey karışacak.

Biraz çalışayım mola süreleri için bir şeyler yapabilirim belki.

Ek: Biraz uğraştım formül vb ile otomatik mola düşerme işlemi çok çetrefilli.
Sizin mola sürelerini bir hücreye girip toplam saatten düşürtmeniz daha az uğraştırıcı olacak.

ho



hocam bide eklediğim linkte ki molaları düşmemiz gerekecek onu nasıl halledebiliriz ?
 
Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,108
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
44
Excel Vers. ve Dili
MS OFFICE 2011 - MAC
14 saat mantığı şöyle oluyor. Akşam 18:10 ile sonraki günün sabahı 08:10 arası, 14 saat çalışmayan zaman oluyor.
Çalışılmayan zamanı tüm zamandan düşüyoruz..

Molaları el ile belirlerseniz. toplam saatten düşülebilir .
Ama formülde çalışma saatleri kontrol edilsin, çalışma saatleri içine belirttiğiniz mola zamanları denk geliyorsa bu süreleri toplam çalışmadan düşsün derseniz.
Bu iş formülle olur mu bilemem. Olursa bile epey uğraştırabilir.
Formül yerine de kapsamlı bir fonksiyon yada makro yazmak gerekebilir.

Mesela
- Birinci gün 16:10 da iş başladı ertesi gün 09:30 da bitti bu çalışmada herhangi bir mola süresi hesabı yapılmayacak.

- 11:00 da iş başladı 16:10 da bitti. Burada 10:00-10:15 molası dahil edilmeyecek ama diğer molalar dahil edilecek vb.

Yani bir sürü olasılık ortaya çıkacak... Siz bir hücreye çalışma süresi içerisindeki toplam molayı dakika cinsinden girebilirseniz. Hesaplanan süreden bu süre düşülerek formülde fazla oynama yapılmadan sorun çözülmüş olur. Ama diğer türlü işlemler epey karışacak.

Biraz çalışayım mola süreleri için bir şeyler yapabilirim belki.

Ek: Biraz uğraştım formül vb ile otomatik mola düşerme işlemi çok çetrefilli.
Sizin mola sürelerini bir hücreye girip toplam saatten düşürtmeniz daha az uğraştırıcı olacak.
Çok teşekkür ederim ilginiz için. Tekrardan bir çalışmanız olursa eklemenizi temenni ederim
 
Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
44
Excel Vers. ve Dili
MS OFFICE 2011 - MAC
Merhaba;
Makrolu çözüm Alternatif olsun. (molalar ve fazla çalışma işin içine girerse bu çözüm formülü çok zorlar. örn: 2 gün mesaili 11 günlük bir süreci nasıl hesaplayacaksınız?)
uyarıları okuyarak deneyin.
İyi çalışmalar.
Teşekkür ederim yorumunuz ve düşünceniz için ancak altın üye olmadığım için dosyayı göremiyorum :)
 

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,108
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
12 nolu mesaja link ekledim.
İndirip deneyin.
 

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,002
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Daha evvel başka bir konu için hazırladığım belgeyi sizin isteğinize ve saat bilgilerinize göre (fazla mesai dahil) güncelleyerek ekliyorum.
Hesaplama sonuçlarını farklı seçeneklere göre veri girişi yaparak kontrol ediniz.
Formüllerle oluşturulmuş çözümdür.

Hazırladığım belgeye, fareyle BURAYA tıklayarak da erişebilirsiniz.
Fikir vermesi bakımından yararlı olmasını dilerim. Sonuca ulaşmışsanız da alternatif olsun.
.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
44
Excel Vers. ve Dili
MS OFFICE 2011 - MAC
Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
44
Excel Vers. ve Dili
MS OFFICE 2011 - MAC
Merhaba.

Daha evvel başka bir konu için hazırladığım belgeyi sizin isteğinize ve saat bilgilerinize göre (fazla mesai dahil) güncelleyerek ekliyorum.
Hesaplama sonuçlarını farklı seçeneklere göre veri girişi yaparak kontrol ediniz.
Formüllerle oluşturulmuş çözümdür.

Hazırladığım belgeye, fareyle BURAYA tıklayarak da erişebilirsiniz.
Fikir vermesi bakımından yararlı olmasını dilerim. Sonuca ulaşmışsanız da alternatif olsun.
.
Çok teşekkür ederim gerçekten aradığım özelliklerde bir dosya. Elinize emeğinize sağlık....
 
Katılım
11 Mayıs 2017
Mesajlar
33
Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba.

Daha evvel başka bir konu için hazırladığım belgeyi sizin isteğinize ve saat bilgilerinize göre (fazla mesai dahil) güncelleyerek ekliyorum.
Hesaplama sonuçlarını farklı seçeneklere göre veri girişi yaparak kontrol ediniz.
Formüllerle oluşturulmuş çözümdür.

Hazırladığım belgeye, fareyle BURAYA tıklayarak da erişebilirsiniz.
Fikir vermesi bakımından yararlı olmasını dilerim. Sonuca ulaşmışsanız da alternatif olsun.
.
Merhaba Ömer Bay;

Dosyanızı inceledim bende buna benzer bir şey yapmaya çalışıyorum ama sizin dosaynızda tarih kısmını kaldırıp sadece saat olarak girsek yani sadece 24 saatlik bir zaman diliminde kullansak hata veriyor.
bende saat 10 da girip 10:40 da çıkan biri içinde hata veriyor geç gelip erken çıkma işlemlerinde hata alıyorum var mı bunun bir çözümü?
teşekkürler
 
Üst